FoodPro Preloader

Kako šivati ​​kokon za dojenčke z lastnimi rokami? Katere vrste zapredkov so tam?


V pričakovanju otroka se mnoge prihodnje matere prebudi zaradi narave, ki jo je narava postavila, in jih navede, da se vnaprej založijo v vse potrebno. Govorimo ne samo o nakupu dojenčkov, temveč tudi o izdelavi lastne srčkane obleke, igrač in drugih stvari. Pogosto celo tisti, ki še niso sodelovali pri ročnih delih, razmišljajo o ročni poklon. Če je ta

V pričakovanju otroka se mnoge prihodnje matere prebudi zaradi narave, ki jo je narava postavila, in jih navede, da se vnaprej založijo v vse potrebno. Govorimo ne samo o nakupu dojenčkov, temveč tudi o izdelavi lastne srčkane obleke, igrač in drugih stvari. Pogosto celo tisti, ki še niso sodelovali pri ročnih delih, razmišljajo o ročni poklon. Če je tako koristen otroški dodatek kot kokon na seznamu vaših želja, bo naš članek pomagal razumeti vse njegove sorte in zapletenosti proizvodnje.

Ni pretežko šivati ​​kokona za novorojenčke z lastnimi rokami, vendar bo to zahtevalo vztrajnost in natančnost. Bodite potrpežljivi, razmislite o zasnovi do najmanjše podrobnosti, pripravite vse potrebne materiale in tako boste dobili otroško elegantno in edinstveno opremo, ki ne bo slabša od kokonov najboljših otroških blagovnih znamk.

Zakaj otrok potrebuje kokon?

Preden si z lastnimi rokami šivate kokon za novorojenčke, ste pomislili na smotrnost. Ali je ta stvar res potrebna, in če je tako, zakaj?

Na to vprašanje se pediatri spominjajo na stres, ki ga majhna oseba pogosto doživlja, ko pridejo v nov svet. V maternici je bil zelo topel in še veliko več ... utesnjen. Nekateri novorojenčki se sploh ne trudijo za odprt prostor, zato jih ne moti tesno pelenje. Ravno nasprotno, občutek podpore z vseh strani, postanejo veliko bolj mirne. Ta funkcija opravlja kokon. Otroka obdaja, varuje pred mrazom in prepihom, ustvarja občutek udobja in udobja. Nekateri modeli opravljajo še eno nalogo - preprečujejo nenamerne padce.

Sorte kokosov za dojenčke

V tako hitro spreminjajočem se svetu, kot je naš, je težko nekaj razvrstiti. Konec koncev se novi izumi pojavljajo skoraj vsak dan. Osupljiv primer tega je nedavni razvoj proizvajalca otroških oblačil Red Castle iz Francije, ki se je hitro razširil po vsem svetu. To je žimnica Cocoonababy . Njegova oblika popolnoma ustreza vsem ovinkom hrbtenice novorojenčka.

Druga pogosta vrsta kokona je nosilec z ročaji za nošenje. Pogosto je ta dodatna oprema vključena v komplet sprehajalcev. Uporablja se lahko za hojo in nošenje otroka, na primer v pisarnah klinike ali nakupovalnega centra.

Nosijo v zapredke in posebne naprave za prevoz otrok. Od avtomobilskih sedežev se razlikujejo glede na starostno skupino 0+ in vodoravni (ležeči) položaj malega potnika.

A ko govorimo o tem, kako z lastnimi rokami šivati ​​kokon za novorojenčke, smo seveda najprej označili tekstilni dodatki. Med njimi so kokoni in plašči za gnezdo. Na policah trgovin za otroke je kar nekaj možnosti, vendar pa si bomo ogledali nekaj čudovitih zaponk, ki jih lahko dojenčku naredimo z lastnimi rokami.

Kaj je Babynest?

Danes je na Zahodu zelo pogost dodatek, kot je "Bebinest". Dobesedno se ime prevede iz angleščine kot "baby nest". Ta kokon za novorojenčke izgleda kot gnezdo.

S svojimi rokami ga lahko zašiješ po vzorcu, za izdelavo katerega potrebuješ samo papir in merilni trak. Proces šivanja ne traja veliko časa.

Glavna prednost tega dodatka je njegovo udobje. Z vrvico, ki jo potegnete v rob, lahko prilagodite višino stranic, kot tudi dolžino ležišča, odvisno od višine otroka. "Gnezdo" je mogoče izdelati obojestransko, na primer z obrezovanjem ene strani s pestro krpo, drugo pa z neoznačeno enobarvno. S kakovostjo materialov se lahko "igrate" tako, da "poletno" stran od lana in "zimsko" stran - iz zgodb ali runa.

Gradimo vzorec za klobuk za dojenčke "Bebinest"

Če se boste odločili za šivanje kokona za novorojenčke z lastnimi rokami, vam bo vzorec v našem članku pomagal pri vašem delu. Lahko ga celo zgradite na rednem časopisu velikega formata ali na neprimernem delu ozadja.

Naredite oznako, ki meri potrebne razdalje. Narišite eno stran (lahko uporabite vzorce), upognite se na pol in izrežite.

Navodila za šivanje po korakih

Kaj morate narediti, da bi gnezdo za novorojenčke z lastnimi rokami?

Ta pripomoček lahko šivate iz katere koli tkanine, ki je primerna za vašega otroka. Potrebno je pripraviti 2 kosi z velikostjo najmanj 1x0, 75 m. Poleg tega bo potreben sintepon ali holofiber za pakiranje. Priporočljivo je, da je dno tesneje, zato z valjano izolacijo objektivno ocenite njegovo debelino. Morda za mehkobo je bolje, da se zloži v 2-3 plasti? Plošče lahko polnimo z rol-poliesterskim poliestrom, vendar je bolje uporabiti holofiber kroglice. To bo 500-700 gramov, odvisno od želene gostote. Čipka bo približno 2, 6 m, za kravato pa 3 m vrvi ali traku.

Postopna navodila bodo olajšala delo.

 1. Prenesite vzorec na obe loputi. Ne pozabite na dodatek za šiv!
 2. Izrežite obe podrobnosti.
 3. Zložite obraz navzdol, nežno pometite, postavite čipke v šiv. Pustite nešiti spodnji rob (A) in konce (C).
 4. Stitch, twist in steam. Položite dvojnik na razdalji 1 cm od roba - vrvica bo potegnjena v to režo.
 5. Položite šiv (B).
 6. Izrežite holofiber ali sintepon vzdolž konture B. Vstavite ga v sredini, ga pritrdite z zatiči in naredite križe.
 7. Rob šiva A.
 8. Napolnite stranice skozi reže C.
 9. Povlecite vrvico in šivajte konce.

Enostavna ovojnica za odpust

In tak šiv kokona za dojenčke z lastnimi rokami lahko še hitreje in lažje. Lahko ga naredimo elegantno in poberemo otroka iz bolnišnice. Sprva je koristno za hojo. Da, in doma bo udobno, če bo otrok spal v njem.

Potrebovali boste tkivo obraza in podlogo (bombaž). Če zašijete ovojnico za sezono izven sezone, lahko uporabite tudi izolacijo - le podvojite plasti. Zgradite vzorec je lahko, naša shema bo pomagala. In potek dela je naslednji:

 1. Prenesite vzorec na sprednjo in podlogo tkanino, izrežite podrobnosti.
 2. Začnite pometati od točke C v obeh smereh do točk B. Nato pomaknite spodnji rob. Stitch in twist.
 3. Zavijte robove, začenši s točkami A, tako da položite robove zadrge. Ne odprite jih med šivanjem, delajte z zaprtimi, nato pa bodo ležali ravno.
 4. Izklopite, previdno odprete in šivajte.

Cocoon za spanje brez vzorca

Če preden si šivate kokon za novorojenčka z lastnimi rokami, se počutite negotovo, morda bi morali poskusiti preprostejšo možnost? Za njega tudi vzorec, prenesen na papir, ni potreben, dovolj je samo izmeriti želeno velikost neposredno na tkanino.

Za takšno kokonu je popoln flis in bombaž.

 1. Tkanino prepognite do polovice. Cocoon se lahko postavi na centimetre 15 dlje kot rast otroka - potem bo dovolj za dolgo časa. Dodajte rast 15 in to vrednost pomnožite z 1, 5.
 2. Če želite šivati ​​ovojnico za novorojenčka, ki še ni bila rojena, vzemite za podlago povprečno višino ob rojstvu - 53 cm. Priročno, če bo sovpadalo s širino zibelke, ali ne? Običajno je ta dimenzija 32-34 cm (to pomeni, da moramo iz osrednjega kraka izmeriti 16-17 cm).
 3. Izrežite podrobnosti. Po želji podvojite holofiber. Pometite in šivajte vse plasti, pri čemer pustite en rob prost. Šivajte zadrgo ali velcro.
 4. Če želite kokon okrasiti z vezeninami ali apliciranjem, to storite pred šivanjem.

Cocoon plenice: vzorec in krojenje

Naslednja ilustracija prikazuje, kako zgraditi vzorec prijetne plenice. Izberete lahko katero koli naravno tkanino, od nežnega batista do udobnega kolesa ali toplega flisa. Vse je odvisno od tega, kakšno sezono in za kakšen namen potrebujete kokonasto plenico za novorojenčke.

Lahko ga šivate z lastnimi rokami hitro in enostavno, še posebej, če vrba izbere enoplastno var in ant. Pometite dele, šivajte in obdelujte rob na šivalnem stroju. Za dvojno, boste morali šivati ​​notranji in zunanji plasti ločeno, nato pa jih šiv okoli oboda.

Cocoon za hladno vreme

Nekateri ugledni proizvajalci (npr. Stokke) ponujajo lastnike invalidskih vozičkov z blagovno znamko, da dobijo elegantne in zelo tople zimske tkanine.

Podobno lahko pri novorojenčkih obrežete in gnezdo. Roke lahko šivajo ogrevano opremo iz plišastih, polnjenih in naravnih ovčjih kož, umetnega krzna. Pri izdelavi dodatne opreme uredite dekorativne elemente krzna, da se ne pojavijo na otrokovem obrazu ali da se ne motijo.

Kot lahko vidite, z veliko željo, ni težko izdelati elegantnega otroškega gnezda, spalne vreče ali plašča za kokone z lastnimi rokami. Glavna stvar je, da se ne bojijo težav.

Pletena škatla: uporaba, samoproizvodnjaRep trak: kaj je, kako se uporabljaŠablona je nepogrešljivo orodje pri notranji opremi.Sklopka za roke: mojstrski razred in vzorciSlavni fotograf Nigel Barker: kariera, osebno življenje, deloKvačkani vzorci: izvirne ideje, opis fotografije, nasvetiNajboljše igre za dve osebiPletene palčke z iglami za pletenje - ustvarjajo lepoto z vzorci ali vzorci