FoodPro Preloader

Kako narediti posteljo za punčke? Praktični nasveti


Vsa dekleta radi igrajo lutke, in vsak izmed njih, zagotovo, sanje pohištva za svojo drago. Ena glavnih stvari je otroška posteljica. Konec koncev, ne glede na to, kako lepo je, da je tvoja punca spala poleg nje, želim, da ima svoj prostor za spanje. Ta kos pohištva lahko kupite, vendar je bolj zanimivo, da ga naredite sami. Za

Vsa dekleta radi igrajo lutke, in vsak izmed njih, zagotovo, sanje pohištva za svojo drago. Ena glavnih stvari je otroška posteljica. Konec koncev, ne glede na to, kako lepo je, da je tvoja punca spala poleg nje, želim, da ima svoj prostor za spanje. Ta kos pohištva lahko kupite, vendar je bolj zanimivo, da ga naredite sami. Za to morate založiti nekaj materialov in znanja o tem, kako narediti posteljo za punčke.

Izberite model in material

Ni vsak starši si lahko privoščijo, da kupijo drage visoko kakovostne komplete igrače pohištva za otroka, ampak kartona, vezanega lesa ali lesene postelje za lutko, izdelane z lastnimi rokami - ideja je povsem uresničljiva. In ustvarjalnemu procesu lahko pritegnete otroka. Najprej se morate odločiti, kaj natančno potrebuje dekle, lahko pa je enojno, dvojno ali celo dvonadstropno posteljo za punčke. Za izdelavo takšne igrače je na voljo veliko možnosti: tukaj je mogoče uporabiti vse razpoložljive materiale: karton, penasto gumo, lesene plošče in celo škatle za tekmo.

Dvojna postelja

Morda je to najbolj standardna možnost. Kako narediti posteljo za lesene lutke? Pravzaprav tukaj ni nič zapletenega. Potrebujete tanko desko, lepilo za les, sestavljanko in vodoodporno barvo. Po dolžini mladiča izmerijo ploščo primerne širine in jo odženejo. Sledi obračanje nog in vzglavja. Tukaj lahko uporabite lesen moznik, iz katerega morate odrezati 4 enake dele in jih zalepiti v vogalih do glavne plošče. Za hrbet lahko vzamete ustrezen kos vezanega lesa. Zaključna faza - dekoracija. Igrača mora biti pobarvana tako, da otrok v prste ne vozi drobca.

Kartonska postelja

Kako narediti posteljo za lutke z uporabo kartona? Tukaj lahko vzamete običajne kartonske škatle pod čevljem ali opremo ali preproste škatle s šibicami. Tudi otrok lahko dela s slednjim. V tem primeru je postelja sestavljena iz kosov, kot so uganke, vse so zlepljene skupaj in prilepljene s papier mâchéjem. Po popolnem sušenju se obarva. Če uporabljate kartonske škatle, morate dno postelje razrezati po dolžini lutke, bolje je, če je sestavljena iz več plasti. Nato razrežite in zalepite hrbet, in kot noge prilegajo stisnjene zamaške steklenice za vino, ki so narezani in fiksirani z vročim lepilom na dno. Takšno posteljo je mogoče okrepiti tudi s pomočjo papier-máchéja ali takoj obarvati z gvašem s PVA.

Dressing

Kot smo že omenili, je treba slepe barve pobarvati, vendar lahko z uporabo materialov ustvarite pravo mojstrovino. Kako narediti posteljo za punčke z mehkim hrbtom ali krošnjami? Tukaj potrebujete malo domišljije. Na hrbtni strani lahko zalepite penasto gumo, prekrito s krpo in prešite z diamanti, v kotih katerih lepite kroglice. Takšna glamurozna različica bo všeč vsem dekletom. Za krošnje bodo potrebni leseni mozniki ali kulinarični dolgi nabori, ki bodo delovali kot noge za streho. Podnožje krošnje je narejeno iz lepenke, prekrite s tkanino, z lepimi visečimi zavesami ali niti z biseri.