FoodPro Preloader

Kako narediti stroj za beadwork to storite sami


Beadwork je ena najpogostejših in najbolj priljubljenih vrst igel. Delo je mukotrpno, a hkrati fascinantno. Če želite ustvariti eno stvar, ki jo lahko preživijo veliko časa, tako da boste potrebovali potrpljenje in vztrajnost. Za pomoč pri igrivanju je posebna naprava - stroj za tkanje kroglic, ki vam bo pomagala hitro in natančno izdelati vsak nakit ali dodatno opremo. Kako

Beadwork je ena najpogostejših in najbolj priljubljenih vrst igel. Delo je mukotrpno, a hkrati fascinantno. Če želite ustvariti eno stvar, ki jo lahko preživijo veliko časa, tako da boste potrebovali potrpljenje in vztrajnost. Za pomoč pri igrivanju je posebna naprava - stroj za tkanje kroglic, ki vam bo pomagala hitro in natančno izdelati vsak nakit ali dodatno opremo.

Kako izgleda stroj

Napravo lahko kupite v specializiranih prodajalnah, ki prodajajo blago za iglo ali naročeno na spletni strani. Navzven je podoben posebej oblikovanemu okvirju iz lesa ali plastike. Da bi popravili delo, obstaja posebna vzmet. Najdete lahko različne stroje po velikosti. Na primer, delovna površina je lahko enajst s šestnajst centimetrov.

Posebne tuljave omogočajo prilagajanje napetosti navojev. Če nimate možnosti za nakup koristnega artikla, je bolj donosno izdelati stroj za tkanje kroglic z lastnimi rokami. Potem, ko ga ustvarjate, lahko upoštevate vse potrebne nianse.

Metode tkanja na stroju

Posebne naprave so namenjene za neposredno tkanje v tehniki tkanja. Sprva je na stroju pritrjenih več niti. Njihovo število določa širino prihodnjega izdelka. Niti se na delovni površini nahajajo pod kotom 45 stopinj natančno drug nasproti drugega. Tako boste zagotovo dobili ravno in urejeno stvar. Zdaj bo treba vezati delovno linijo z iglo na podlago, da se zbere kroglice na njej v skladu z vnaprej izbranim vzorcem, da se pod njo raztegne na stroju, da se kroglice enakomerno porazdelijo med njimi.

Zdaj morate prečkati črto skozi kroglice. Hkrati je potrebno zagotoviti, da je navoj na osnovni plošči. Tako dobite prvo vrsto bodoče zapestnice ali pasu. Dobro je, če ste sami izdelali stroj, ki ga uporabljate, kako ga že uporabljate.

Posebni vijaki, ki bodo navijali že tkanino, bodo pomagali prilagoditi dolžino izdelka. Ko je tkanje končano, se osnova odstrani iz stroja. Presežne niti morajo biti fiksirane (vezati vozel) in izrezati. Lahko jih zapletete in naredite sponko. Stroj ponuja številne možnosti za ustvarjalnost. Lahko spremenite ne le dolžino, temveč tudi širino izdelka.

Vzorci za krojenje

Vzorec za tkanje, lahko izbirate med tistimi, ki ponujajo križni šiv. Najdete jih lahko v specializiranih revijah o ročni izdelavi. Če ste že izbrali sliko, je dovolj, da jo preprosto razstavite na kvadratke in nadaljujete s to shemo pri tkanju izdelka.

Kako ustvariti stroj sami

Če niste zadovoljni s končano stvarjo, je dovolj, da razmislite o več načinih izdelave stroja za tkanje kroglic doma. Preprosto je.

Potrebovali boste ravnilo, karton, več sponk za pisalne potrebščine, kovinske vogale. Kot osnova, naslovnica albuma, je uporabna stara knjiga. Debeli papir, ki ga vnaprej natakne na oznako na ravnilu v DM, se upogne v obliki kota in se pritrdi nanj. Na kartonu naredite kosi. Ti deli morajo izdelati dva kosa. Robovi podnožja so prav tako označeni. Nato se oba sloja postavita na dve strani, nasproti drugam. So enako razporejene preje. Njihove konce je treba zaviti skupaj in pritrditi na podstavek z uporabo pribora.

Enostavnejši, a tudi zelo priročen je stroj, ki je izdelan iz deske. Potrebovali boste kos kartona. Treba ga je prepogniti na polovico, na eni razdalji narediti tudi kosi na ovinku. Za takšne podrobnosti bodo potrebna dva. Nato pripravite ploščato ploščo. Na njej z dveh strani pritrdimo kartonske praznine. Zdaj lahko potegnete nit in pridete na delo.

Stroj lahko dobite iz škatle za čevlje, na nasprotnih straneh katere naredite enake reze - pritrdijo delovni navoj. Bolj profesionalno oblikovanje bo delovalo, če ga izdelate iz lesenih ali kovinskih delov. V tem primeru se je treba osredotočiti na obstoječe modele.

Nasveti za ženske

Veliko je odvisno ne le od tega, kakšno vrsto tkalnega perla imate, ampak tudi od kakovosti kroglic, zato je treba dati prednost češkemu ali japonskemu materialu. Potem boste zagotovo dobili urejen izdelek. Pri delu na stroju je pomembno, da pravilno uredite prvo vrstico. On je najtežji. Ker kroglice ne držijo in zdrsnejo. Za merjenje končnega izdelka, kot etikete, je dovolj, da uporabite zatič s plastično glavo. Ni pomembno, kakšen stroj za tkanje kroglic imate: kupili ste ga v trgovini ali sami. Glavna stvar je, da lahko s takšno napravo ustvarite čudovito stvar v enem večeru, brez dodatnega napora.