FoodPro Preloader

Lepe in lahke papirne hiše


Na svetu je toliko iger, kjer lahko in bi se morali igrati z otrokom. Za večino od njih boste morda potrebovali različne papirne hiše. Takšno čudno delo, ki ga ustvarjajo skupna prizadevanja otroka in staršev, ne bo samo popestrilo razvedrilo, temveč bo družino še bolj združilo. Navsezadnje nič ne prinaša tako blizu kot skupno delo in ustvarjalnost. Torej, zač

Na svetu je toliko iger, kjer lahko in bi se morali igrati z otrokom. Za večino od njih boste morda potrebovali različne papirne hiše. Takšno čudno delo, ki ga ustvarjajo skupna prizadevanja otroka in staršev, ne bo samo popestrilo razvedrilo, temveč bo družino še bolj združilo. Navsezadnje nič ne prinaša tako blizu kot skupno delo in ustvarjalnost. Torej, začnimo.

Možnosti

Papirne zgradbe je mogoče zgraditi na vsaj štiri načine. Vse je odvisno od tega, za kaj je ta igračka. Če je to hiša za punčko, potem bo velika škatla visoka petdeset centimetrov popolna. V stenah, izrežite vrata, okna, obesite zavese na trakove, naredite pregrade med kartonske škatle. In hiška za igrače, na primer za Barbie, je pripravljena. Če majhno bitje ne živi v hiši, ga lahko narišete na kos papirja, ga odrežete, zložite in zlepite po sklepih. To je najpogosteje način hiš. Obstaja lažja in bolj zanimiva možnost in o tem se bomo ukvarjali.

Enostavno, a ljubko

Torej, kako narediti hišo iz papirja, če vam ni treba dati igrač, in želite jo postaviti v ozadje, vendar tako, da ima stavba tako zunanjost kot notranjost? Zelo enostavno. Za začetek bomo shranili označevalce (barvne svinčnike) in krajinski list.

Kako začeti

Takšne papirne hiše so narejene precej hitro. Najprej morate prepogniti list na pol. Vsaka od nastalih polovic se ponovno upogne v sredino. Zdaj se raztegnemo vsak po vrsti in upognemo zgornji del navzdol, tako da dobimo videz strehe hiše (to je trikotnik z enim vogalom na vrhu in dva na dnu). Zavrtimo list na drugi strani in od znotraj navzven naredimo iste zavoje. Imamo hišo, ravno v sredini. Naslednja faza je risba bodoče igrače. Torej, vzamemo prepognjen list, razstavimo, spomnimo se, kje so bili deli in na eni strani potegnemo okna, vrata, trate in rože ter gospodinjske predmete (slike, pohištvo, knjige, jedi, karkoli) na drugi strani. Strešne barve pobarvamo z raznobarvnimi svinčniki na vrhu (če želite, lahko naredite še monokromatično, čeprav slamnato, tukaj je vse odvisno od uveljavljenega koncepta in ideje). Tako lahko ustvarite kakršne koli papirne hiše: celo kočo zlobne in zvite Baba Yage, celo čudovit grad s starimi zmaji in spalnimi princesami, celo skromno hišo v vasi z brezko pod oknom. Vse, kar smo spet dali v igro. Zdaj lahko igrate.

Glavna stvar je, da naredimo skupaj

Starši se morajo zavedati, da ne glede na papirne hiše, za katere se odločijo, glavno je, da jih vključijo v proces otrokove ustvarjalnosti. Potrebno je, da ne storite vsega sami in pustite, da je vse pripravljeno, in se povežite z ustvarjanjem, risanjem in nato igro. No, skupaj lahko narediš veliko igrač, obstaja želja. Kar se tiče zgradb, je vzorec papirne hiše zelo prilagodljiv. Če otrok želi, da bi svoje predloge v načrtu, ga ne bi smeli ustaviti, bo samo bolj zanimivo.