FoodPro Preloader

Kako prekriti kroglico? Zapestnica iz kroglic, pletena


Obstajajo tehnike v beadwork, ki so zasluženo priljubljena. Med njimi, tkanje kroglic. Dejstvo je, da lahko na podlagi njih ustvarite izvirni nakit. So resnično individualne in bodo navdušile druge z lepim delom in lepoto. Ostaja le, da se ukvarjajo z osnovami in se naučite, kako vezati kroglice z biseri. Ka

Obstajajo tehnike v beadwork, ki so zasluženo priljubljena. Med njimi, tkanje kroglic. Dejstvo je, da lahko na podlagi njih ustvarite izvirni nakit. So resnično individualne in bodo navdušile druge z lepim delom in lepoto. Ostaja le, da se ukvarjajo z osnovami in se naučite, kako vezati kroglice z biseri.

Kaj je potrebno za delo?

Kot veste, je pomembno, da se vse pripravi in ​​pripravi vse potrebno. Torej, kaj je potrebno za tkanje kroglic?

 • Sam rob je 8 mm v premeru.
 • Kroglice številka 10 v različnih barvah.
 • Linija ali nit.
 • Igla za delo z biseri.
 • Normalna radirka.
 • Pin (ali ciganska igla).

Preden začnete, je pomembno določiti razpon barv. Sama kroglica, kroglice in ribiška vrvica morajo biti v isti barvni skupini. Tako bo lažje skriti pomanjkljivosti. Druga pomembna točka. Najlažji način za vezanje kroglic iste barve. Vendar, da bi pokazali vse nianse, kako vpletati kroglice z biseri, so bile v mojstrskem razredu uporabljene 2 barvi.

Najbolj primeren za delo se šteje krogla s premerom 8 mm. Zato je bila ta podlaga za to. Lahko pa pletite najljubše kroglice. Za izdelavo nakita ponavadi sprejmejo premer od 6 do 12 mm. Med tkanjem morate le prilagoditi število kroglic v vrstici. V skladu s tem, večji kot je, bolj bo potreben.

Zapestne kroglice s kroglicami. 1. faza

Na tej stopnji bo ustvarjena baza, ki se bo nato uporabila za kroglico. To so samo tri vrste tkanja, vendar je zelo pomembno, da vse naredimo takoj takoj. Iz tega razloga izkušene igle priporočajo uporabo čeških ali japonskih kroglic za kite. Torej, kako prekriti kroglico? Kje začeti?

 1. Vzemite črto, konico vstavite v iglo in pokličite 4 kroglice iste barve. Nato jih zberite, da naredite prstan. Bodite prepričani, da zapustite konec linije dolžine 10 cm, da bi olajšali delo v prihodnosti. Vezite 2 vozle. Na koncu vstavite iglo v 1. kroglico.
 2. V drugi vrsti pokličite eno barvo drugačne barve. Istočasno, po vsakem perlu, iglo vstavite v rob prejšnje vrstice. Tako naj bi se v drugi vrsti pojavilo 4 kose. Iglo se lahko vnese tudi v prvo vrvico 2 vrstici.
 3. V tretji vrsti, povečati število kroglic za 2-krat, to je, mora biti 8 kosov. To naredite tako, da vzamete 2 kroglice prejšnje barve (npr. Temnejšo), da jih zankajte na iglo in jo navijete v vrh prejšnje vrstice in tako naprej. Še enkrat, igla mora biti navojna v prvi del tretje vrstice.

Kroglice za kite. 2. faza

Ker nakit na teži ni zelo primeren, je zaželeno, da ga popravimo. Odlična rešilna navadna radirka in šivanec. Prazno tkano v prvi stopnji položite na kroglico in jo pritrdite z cigansko iglo v radirko, kot je primerno. To je mogoče storiti tesno ali precej ohlapno. Rešite samo žensko iglo za iglo, saj obdaja kroglico okoli sebe.

Od 4. do 11. vrstice, se nakit kroglic načeloma ne razlikuje. V vsaki vrsti se kroglice zaporedno sestavijo ena za drugo, nato pa iglo preide skozi kroglice prejšnje vrste. V vsakem od njih mora biti 8 kosov. Za lepoto lahko v vsaki vrsti zamenjate barve: temno, svetlo, temno in tako naprej. Po končani 11. vrsti, pletenica že dobro drži in lahko odstranite kroglico iz radirke. Poleg tega bo bolj priročno še naprej tkati na rokah.

Kroglice za kite. 3. faza

V 12. vrstici se število kroglic v vrstici zmanjša na 4. To naredimo na ta način. Pokličite eno kroglico želene barve in nato iglo navijte z 2 kroglicama prejšnje vrstice naenkrat. Na enak način pokličite še 3 kroglice. Na koncu bo na vrsti le 4 kose. V zadnji in trinajsti vrsti bodo tudi 4 kroglice. Ostaja samo, da zaščitite in skrijete nit.

Pravzaprav je to povsem dovolj, da razumemo, kako pletiti kroglice z biseri. Mojstrski razred se ne konča. Da bi res uspeli, morate upoštevati nekaj pomembnih točk. Ker se velikost kroglic lahko nekoliko razlikuje, je pomembno, da jo tkanje najprej kalibrira. Za osrednje vrste je bolje izbrati tistega, ki je nekoliko manjši v premeru. Če nameravate narediti kompleksen vzorec, je priporočljivo, da se tkanje kroglic začne iz osrednjih vrstic.

Izdelava nakita na osnovi kroglic

Seveda so perle pletene pletenice same po sebi dobre. Lahko jih uporabite za dekoracijo notranjosti. Vendar pa ne bi bili tako priljubljeni, če od njih ne bi bilo mogoče izdelati različnih okraskov. To so uhani, ogrlice, prstani, obeski. Toda najpogosteje naredijo za sebe zapestnico iz kroglic, prepletenih z biseri. Hkrati izgleda elegantno in razkošno. Takšna stvar lahko poudari individualnost hostese, in da jo sestavite iz gotovih kroglic je preprosta.

Za začetek, seveda, morate narediti potrebno število kroglic za zapestnico. Mimogrede, del ne more plesti. V tem primeru se lahko celo izkaže bolj zanimivo. Toda to je stvar okusa. Kako plesti kroglice kroglice, že znano iz zgoraj. Potem morate vse skupaj združiti. Najenostavnejša stvar je, da vse kroglice narežemo na žico ali elastiko. Toda takšna zapestnica je lahko kratkotrajna.

Izkušene igle priporočajo uporabo posebnih obročev ali zatiči in gotovih pritrdilnih elementov. Lahko jih kupite v trgovinah za ročno delo, vzete iz nepotrebnega nakita in najdete v nakitnih trgovinah. S pomočjo klešč naredite majhne zanke, s katerimi zbirate kroglice v zapestnici. Na koncih pritrdite zaponko. Ta zapestnica bo videti ne slabše od dragega nakita.

Za zaključek

Za iglo ni nič nemogoče. Vedno bo sposobna narediti resnično čudovito stvar zase in za svojo družino. Na primer, če vemo, kako oviti ovalno kroglico z biseri, lahko naredimo ne le zanimiv kostum, ampak tudi zabavno igračo ali kos pohištva.

Odprta klobučasta beretka: shema in opis. Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami? Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami