FoodPro Preloader

Najboljše bliskavice: ocena in ocene


Praktično vsaka oseba, ki je ljubila fotografijo, kot so tisti, ki so vse fotografirali in tisti, ki so poskušali fotografirati umetniško fotografijo, je imela priložnost in željo, da bi naredila fotografijo popolnoma majhnega predmeta. Naredite fotografijo makra. Tukaj se je amaterski fotograf srečal z določenimi težavami, od katerih je bila glavna pravilna osvetlitev modela ali subjekta. Pomen

Praktično vsaka oseba, ki je ljubila fotografijo, kot so tisti, ki so vse fotografirali in tisti, ki so poskušali fotografirati umetniško fotografijo, je imela priložnost in željo, da bi naredila fotografijo popolnoma majhnega predmeta. Naredite fotografijo makra. Tukaj se je amaterski fotograf srečal z določenimi težavami, od katerih je bila glavna pravilna osvetlitev modela ali subjekta.

Pomen svetlobe

Konec koncev je končni rezultat odvisen od tega, kako dostaviti svetlobo, kako osvetliti predmet. Še posebej je pri makro fotografiji pomembno osvetlitev. Navsezadnje je težko najti pravilen kot za snemanje za majhen predmet: lahko je v celoti ali delno v senci, včasih pa se pri izbiri fotografskega kota izkaže, da je predmet v senci na najboljši lokaciji. V takih primerih se sproži obročna bliskavica.

Zgodovina bliskavice v obliki obroča

Presenetljivo je, da ta vrsta bliskavice dolguje svoj videz zdravilu. Prvi, ki je uporabil takšen izbruh, so zobozdravniki v zgodnjih 50. letih. Uporabljena je bila za fotografiranje ustne votline, svetloba bliskavice naj bi jo osvetlila. Konvencionalna bliskavica se ni ukvarjala s to nalogo, razvita pa je bila posebna naprava, ki je imela obroč in je bila pritrjena neposredno na objektiv kamere. Prav ta oblika in ta način navezanosti sta omogočila izdelavo visokokakovostnih jasnih slik, ki so bile nato natisnjene v učbenikih.

Povsem nepogrešljiv je v primerih, ko je predmet streljanja cvetje, žuželke ali okraski. Zahvaljujoč obročkam bliskavici se izboljša osvetlitev makro objektov in objektiv fotoaparata pripelje čim bližje predmetu. To je ta bliskavica, ki omogoča svetlo osvetlitev predmeta in ostane ozadje temno. Praviloma se v večini primerov obročki utripajo za osvetljevanje majhnega predmeta in izdelavo makro fotografije. V nekaterih primerih pa se lahko uporabijo tudi pri portretni fotografiji in pri izdelavi promocijskih fotografij. Z razvojem tehnologije v proizvodnji bakel se začenjajo uporabljati sodobne tehnologije in uporabljajo sodobni materiali. Zato se trenutno uporabljajo LED utripalke.

Nastavitve naprave

Kot pri vsaki tehniki imajo rakete svoje parametre, s katerimi lahko izbirate. Za njih je značilna množica količin, med katerimi je več glavnih. Te vključujejo vodilno številko, kot osvetlitve, obseg prilagoditve moči, barvno temperaturo, sinhronizacijo bliskavice na drugi zavesi, čas polnjenja in splošne dimenzije. Vodilna številka označuje moč same bliskavice. Označen je kot GN in se meri v metrih. Šteje se, da je ISO-100 in dejanska odprtina membrane f / 1 sprejeta. Ni odveč in prisotnost različnih obročev za povezavo utripa z lečami.

Značilnosti naprav za makro fotografijo

Bliskavica za makro in portretno fotografiranje ima razlike. Obročasta bliskavica za makro fotografiranje se nosi neposredno na objektivu, kar zagotavlja mehko, neusmerjeno svetlobo, ki ne daje sence. Gre za kombinacijo več svetlobnih virov, centriranih okoli objektiva kamere, ki daje želeni učinek osvetlitve, ki se uporablja v makro fotografiji. Zaradi dejstva, da je ta način je precej specifična, zanj uporaba konvencionalnih ali vgrajenih utripov ni zaželena. Prav takšne naprave lahko od leče do objekta, ki ga fotografirate, dajo senco. Makro bliskavica obroča nima takšne pomanjkljivosti: njegova luč nežno osvetljuje predmet fotografiranja. Ta bliskavica zagotavlja uravnoteženo in enakomerno osvetlitev objekta, kar vam omogoča podrobno prikazovanje resnične lepote.

Portretni prstan

Morda je najbolj sporna uporaba prstanastega bliskavice pokončno fotografiranje. Takšna aplikacija ima svoje podpornike in nasprotnike. Dejansko taka naprava naredi predmet streljanja ravno, in da bi izolirali model, je treba uporabiti druge vrste razsvetljave (npr. Osvetlitev ozadja ali svetloba za modeliranje). Če uporabljate obroček za portret, ga uporabite kot polnilni vir svetlobe. S tem se boste izognili nepotrebnemu bleščanju. Vendar pa lahko doda dodatne poudarke, ki bodo fotografijam dali določen čar. Posebej nepozabne so fotografije modelov z izvirnim učinkom bleščanja iz obroča.

Danes je enostavno najti ustrezno različico naprave za skoraj vsak model fotoaparata.

Malo o bliskavici Canon

Canonove kamere uporabljajo lasten algoritem bliskavice. Temelji na delovanju sistema TTL in se imenuje E-TTL ali naprednejša različica algoritma za sprožitev bliskavice - E-TTL II.

Obroč za bliskavico za kanon Yongnuo YN-14EX ima naslednje značilnosti:

 • GN - 14 (ISO 100).
 • Podpora za TTL - obstaja E-TTL II.
 • Zoom reflektor - odsoten.
 • Kot osvetlitve - 80.
 • Možnost prilagajanja moči: 1 / 1-1 / 128.

V kompletu so tudi adapterji za pritrditev na leče (52 mm, 58 mm, 67 mm, 72 mm) in mehko ohišje za transport. Ta bliskavica omogoča dva načina delovanja: ročni izbor moči in način E-TTL. Naprava omogoča premikanje svetilnosti med levo in desno svetlečo diodo. Ta bliskavica ima visoko stopnjo polnjenja 3 sekunde.

Še ena bliskavica za Canonove kamere je Yongnuo YN-24EX. Ta naprava podpira v celoti način E-TTL. Prav tako dve svetilki, katerih intenzivnost se lahko prilagodi za vsako posebej, s čimer se ustvari svetloba z želene strani. Bliskavica ima vgrajen velik zaslon. Komplet vključuje adapterje za različne leče (52 mm, 58 mm, 67 mm, 72 mm).

Značilnosti: \ t

 • GN - 24 (ISO 100).
 • Podpora za TTL - obstaja E-TTL II.
 • Zoom reflektor - odsoten.
 • Kot osvetlitve - 80.
 • Možnost prilagajanja moči: 1 / 1-1 / 128.
 • Barvna temperatura - 5600 K.

Ko delate v ročnem načinu in v načinu E-TTL, bliskavica deluje zelo jasno in pravilno. Ta naprava se izvaja na drugi zavesi. Na splošno se je izkazalo, da je dober mehanizem, v mnogih pogledih podoben in delujoč, kot tudi Canon Macro Twin Lite MT-24 EX.

Nikon ni daleč zadaj

Nikon je razvil dva lastniška algoritma bliskavice za izbruhe - D-TTL, ki temelji na matrični merilni kameri. Ta algoritem se izvaja za objektive z oznakami "D" in "G". In algoritem i-TTL, zasnovan za sistemske digitalne bliskavice.

Med obročkami za Nikon lahko ločimo Meike MK-14EXT. Obstaja velik priročen LCD zaslon, podpora za TTL, nastavitev ročnega in samodejnega načina, možno je nastaviti moč za različne segmente bliskavice. Vključeni so obroči za pritrditev različnih premerov (od 52 mm do 77 mm). GN-14, barvna temperatura - 5500 K, ima sedem stopenj moči: od 1/1 do 1/128 s korakom 1/3. Dobro za makro fotografijo.

Še ena bliskavica za Nikon - Nissin digitalni MF18. Proračunska možnost dobro deluje v sodobnem načinu i-TTL. GN-16; barvna temperatura - 5600 K; kot v prejšnji bliskavici, sposobnost nadzora moči v korakih po 1/3; implementirali sposobnost za nadzor drugih zunanjih utripov. Vključeni so montažni obroči (od 52 mm do 77 mm).

Naredi to sam

Seveda so danes na voljo bliskavice in jih lahko vedno kupite na spletnih straneh in v običajnih trgovinah. Lahko pa posnamete prstan in ga naredite sami. Obstaja veliko takih primerov v svetovnem spletu. In lahko naredite tako stacionarni - za delo v studiu, in prenosni. Pri izdelavi takšne bliskavice lahko uporabite svetilko s kartušo E27 (to je navadno). Potem se v tem primeru izkaže impresiven prstan, ki bo v studiu nepremičen. Lahko pa uporabite sodobno tehnologijo in uporabite LED. V tem primeru je treba zamenjati sistem odvajanja toplote in sistem, ki napaja bliskavico.

Selfies v temi? -Ni vprašanje!

Danes je postalo priljubljeno, da se fotografiramo. Čeprav ima ta hobi le malo skupnega z resnično portretno fotografijo, nas obilo fotografij s samoportretom na internetu pripisuje temu. Pravzaprav si vsi želijo obdržati fotografijo zase, na primer s koncerta ali spomladanskega večernega sprehoda. Na žalost pa so na redkih telefonih na sprednjih fotoaparatih vgrajeni utripi. In proizvajalci so šli v skladu z željami ljudi in izumil obroček utripa za telefone. Takšne naprave delujejo na dve AAA bateriji. Premer - 85 mm, debelina - 25 mm. Naprava je nameščena na telefon in varno pritrjena na njej s pomočjo ščipalke. Notranjost kljuke je prekrita z mehkim zaščitnim silikonom, zato zaslon telefona ni poškodovan. V obroču bliskavice je bilo vgrajenih 32 LED diod, ki imajo tri načine osvetlitve. Zahvaljujoč tej napravi, lahko posnamete selfie v temni sobi po telefonu, brez strahu, da potem ne boste videli ničesar na fotografiji.

Med velikim številom utripajočih obročev lahko izberete več možnosti in naredite nekakšno oceno.

Nissin MF 18

Bliskavica Nissin MF 18 ima šest obročkov za pritrditev na lečo (njihov premer je od 52 mm do 77 mm), za leče večjega ali manjšega premera pa je potrebno kupiti dodatne obročke. Njegova prva številka je 16. Bliskavica je pritrjena z vmesnikom na vroči čevelj fotoaparata. Univerzalno - primerno za številne modele leč. Bliskavico je enostavno uporabljati z intuitivnimi kontrolniki. Slabosti lahko pripišemo preveliki količini. Lahko se oceni na trdnem 4.

Sigma EM 140 DG

Ta bliskavica je opremljena z različnimi funkcijami (sinhronizacija visoke hitrosti, sinhronizacija druge zavese, blokiranje bliskavice itd.) In ima vodilno število 14 pri ISO-100. Deluje v ročnem in avtomatskem načinu. Možno je nastaviti moč in izbrati stran žarnice. Od negativnega lahko rečemo, da ima ta bliskavica v kompletu le dva obroča (55 mm in 62 mm) in ima nadzorni sistem, s katerim moraš trpeti. Zaradi tega lahko postavite oceno 3.

Viltrox JY-670 Makro lahek Pro Kit

Možnost krmiljenja ene ali dveh svetilk. Vodilna številka je 14. Nastavitev bliskavice je ročna. Moč svetilk je mogoče spremeniti z največje moči na 1/128. Set ima šest obročev (49 - 67 mm). S sorazmerno nizkimi stroški je to zelo dobra bliskavica. Ocena - 4.

Metz 15 MS-1

Eden najbolj kompaktnih utripov. Vodilna številka je 15. Sinhronizacija druge zavese, šeststopenjsko krmiljenje moči in sposobnost razdeljevanja moči na straneh bliskavice. Brezžično upravljanje. Za delovanje potrebujete le dve bateriji AAA. Slabosti vključujejo majhen zaslon. Ocena - 4.

Nikon R1

Bliskavica ni izvedena v obliki klasičnega obroča, ampak ima obliko dveh reflektorjev, ki sta nameščeni na nasprotnih straneh leče nasproti drug drugega. Naprava je brezžična. Vključuje pet obročev (od 52 mm do 77 mm). Vodilna številka je 10. Izvajajo se brezžične komunikacije in popolnoma avtomatski izračun izpostavljenosti in sinhronizacije. Od minusov lahko rečemo, da ta bliskavica deluje izključno s Nikonovimi fotoaparati. Mehanizem vrednotenja - trdno 5.