FoodPro Preloader

Kaj je mogoče storiti iz ostankov ozadja? Zanimive ideje za domačo izdelavo


Vsak si prizadeva ustvariti prijetno vzdušje v svojem domu za počitek, delo in ustvarjalnost. Pogosto po popravilu so ozadje in barve. Kaj storiti z njim? Škoda je, da ga zavržemo, vendar ga ni mogoče uporabiti za predvideni namen. Torej, kaj je mogoče storiti iz ostankov ozadje? Novo življenje za staro pohištvo Kaj je mogoče storiti iz ostankov ozadja, porabi najmanj časa in denarja? Vsakdo l

Vsak si prizadeva ustvariti prijetno vzdušje v svojem domu za počitek, delo in ustvarjalnost. Pogosto po popravilu so ozadje in barve. Kaj storiti z njim? Škoda je, da ga zavržemo, vendar ga ni mogoče uporabiti za predvideni namen. Torej, kaj je mogoče storiti iz ostankov ozadje?

Novo življenje za staro pohištvo

Kaj je mogoče storiti iz ostankov ozadja, porabi najmanj časa in denarja? Vsakdo lahko s tem gradivom posodobi staro pohištvo. To bo zahtevalo ostanke ozadja, laka, lepila, primerja in kita. Okrasite lahko skoraj vsako površino. To so lahko vrata, stene, predali in police. Lahko tudi prilepite preko pohištva pohištva od znotraj. To bo dalo bolj svež in originalen videz.

Okrašeno pohištvo se odlično prilega vsaki notranjosti. Izvirni izdelki, ki so skladni z barvami sten ali zaves. Če pohištvo izkazalo, svetlo in izvirno, potem je lahko dober poudarek med notranjimi predmeti, izdelani v zadržanih barvah. Ozadje na mizi, komodnik ali vzglavnik, v harmoniji z barvo sten, vam omogočajo, da ustvarite eno in popolno kompozicijo.

Priprava pohištva

Preden začnete okrasiti, je treba pripraviti pohištvo. Če želite začeti, je odstraniti staro prevleko, na primer lak ali olupljeno barvo. To naredimo z brusnim papirjem. Na površini pohištva ne puščajte globokih prask, odlomkov in razpok. Popraviti jih je treba s kitom, ki je namenjen za delo z lesom. Po tem je treba obdelana območja brusiti z brusnim papirjem. To bo materialu omogočilo, da se bolje prilega na površino pohištva.

Na koncu izdelka je popolnoma premazan s temeljnim premazom. Pohištvo pred lepljenjem se mora dobro posušiti. Vse površine s tapetami ni treba pokrivati. Morda je vreden dela. To morate storiti, preden začnete delati z ozadjem.

Kako prilepiti?

Če želite ustvariti mojstrovino iz ostankov ozadja z lastnimi rokami, je potrebno malo domišljije in sposobnost za delo s preprostimi orodji. Za začetek morate skrbno izmeriti površino, ki jo želite obdelati. Dobljene vrednosti je treba prenesti na ozadje in odrezati kos želene velikosti.

Ostaja, da se material nalepi na površino pohištva. Za to lahko uporabite lepilo za ozadje ali PVA. Prva možnost je bolj zaželena. Ozadje lepilo vam omogoča, da počasi popraviti vse ovinke in gube. Material je treba nanesti na površino in gladko dobro iztisniti zrak iz gube. Ta proces se ne konča z dekoracijo.

Kako zaščititi površine

Učinkovito bo videti ozadje na mizi ali na predalu. Vendar pa so takšne površine hitro onesnažene. Zato je potrebna dodatna obdelava materiala. Če je bila za lepljenje uporabljena tapeta iz papirja, jih je treba najprej pokriti z zaščitnim filmom, ki ga lahko uporabimo kot ostanke lepila ali kot temeljni premaz na osnovi PVA. Nanesite sestavo na že posušen material s tanko plastjo.

Obdelane površine je treba lakirati, po možnosti na vodni osnovi. To je treba storiti po popolnem sušenju zaščitne plasti. Za začetek priporočamo, da preverite učinek laka na majhen del ozadja. Če material ni deformiran, se lahko sestavek nanaša na okrašene površine. Pri izbiri ozadja je treba opozoriti, da po lakiranju material postane temnejši za več tonov.

Če za dekoracijo pohištva uporablja ozadje, narejeno na podlagi vinil, potem ne morete skrbeti. Tak material je lahko čist. Za delo lahko uporabite tudi samolepilno ozadje.

Neobičajna polkna

Obstaja več izvirnih idej. Iz ozadja lahko naredite lepe in svetle zavese. Žaluzije na papirni podlagi so precej nenavadne. Lahko jih obesite na katero koli okno. Poleg tega te zavese za ozadje izgledajo elegantno in ščitijo folijo pred soncem, prav tako pa tudi preprečujejo. Pripravljeni modeli so precej lahki in skoraj ne razlikujejo od izdelkov iz tkanin.

Za izdelavo zaves ozadje bo trajalo nekaj časa in minimalne stroške. Pri izbiri materiala je treba posebno pozornost nameniti gostoti: bolj gostemu je bolje. V tem primeru je idealna netkana. Kot je za barvno paleto, morate izbrati svetlo ozadje z majhnim vzorcem. V tem primeru material ne sme biti preveč barvit.

Kako narediti zavese

Kot že omenjeno, z rokami ostankov ozadja lahko naredite originalne žaluzije. Če želite začeti, morate odrezati platno, ki bo ustrezalo širini okenskega stekla. Dolžina ozadja mora biti več kot 25%. Iz nastalega dela mora biti harmonika. Velikost gube mora biti od 2, 5 do 5 centimetrov. Posebej pomembna je smer. Zgornji zgornji del mora biti usmerjen navzgor in navzdol.

Po izdelavi harmonike morate določiti sredino izdelka in narediti luknjo. Za to lahko uporabite šilo, udarec, tanko vrtanje. Povlecite kabel v luknjo. Dokončane zavese je treba poravnati. Vrv, raztegnjena čez zaveso, bi morala biti pritrjena tako, da se na njej poveže vozel. Zavese tapet so skoraj pripravljene.

Na zgornji strani je treba pritrditi dvostranski trak. To je potrebno za pritrditev končnega izdelka na okenski okvir. Spodnje gubice, približno pet kosov, morajo biti zalepljene na sredini, nato pa pritrjene s scotch trakom. Rezultat bi moral biti nekakšen pavov rep. Na koncu je treba na kabel napeljati kabel, zaradi katerega bo mogoče dvigniti in nato spustiti zaveso.

Okrašene svetilke

Kaj je mogoče storiti iz ostankov ozadja? Dobra možnost bi lahko bila originalna svetilka. Za izdelavo potrebujete okvir iz senčnika in določeno količino ozadja. Iz materiala je treba rezati kos tako, da je spodnji in zgornji levi rob približno 2 centimetra. Ozadje mora biti skrbno prilepljena na okvir z lepilom za ozadje. Leva zaloga je zarezana na več mestih in nato zlepljena znotraj strukture, tako da se ne pojavijo gube. Rezultat je posodobljena talna svetilka z nenavadno obliko.

Po želji lahko končni izdelek okrasimo. Za ta idealen trak in trak. Tudi svetilka se lahko okrasi. V tem primeru je vse odvisno od vaše domišljije.

Rastline

Obrti iz ostankov tapet so lahko ne samo izvirni, ampak tudi koristni. Cvetlični lončki so praviloma izdelani iz gline ali plastike. Njihova zasnova je pogosto dolgočasno in dolgočasno. Lepe zmogljivosti za rastline stanejo veliko denarja. Če pa želite, jih lahko sami okrasite. Takšni izdelki lahko okrasijo hišo ali služijo kot dober spominek.

Za delo s cvetličnimi lončki je bolje uporabiti majhne koščke ozadja. Material za dekor je bolje izbrati tanka. Lažje bo ležati, gubice in gubice pa se ne bodo pojavile na površini. Ko je lonec popolnoma zalepljen, ga morate pustiti nekaj časa, da se posuši. Ne pozabite na zaščito. Na vrhu ozadja je, da položite plast lepila. Ko se sestava posuši, je potrebno lakirati nenavaden cvetlični lonček.

Drugi izdelki

Za notranjo dekoracijo lahko naredite cvet iz ozadja ali celega šopka. Ta inovacija bo naredila novo noto pri oblikovanju sobe. Poleg tega papirni cvetovi ne zbledijo. Za okrasitev sten, lahko uporabite slike iz ozadja. Proces njihove izdelave je zelo preprost.

Če uporabljate foto okvirje, lahko ustvarite nekakšen kolaž, ki vam bo omogočil, da postavite poudarke. Vendar je treba izdelke pravilno izbrati. Okvirji morajo biti različnih velikosti, vendar mora biti njihova oblika enaka. Ostaja samo, da razrežete koščke ozadja in jih prilepite v izdelek. To je vse. Originalna dekoracija za zid je pripravljena.

Originalna plošča

Če želite, lahko iz ostankov ozadja se izdelajo plošče. Za proizvode v razsutem stanju je potrebna prisotnost kartona, vezanega lesa ali iverne plošče. Za začetek naj bo pripravljena plošča prevlečena s temeljnim premazom in nato zlepljena z ozadjem. Robovi materiala morajo biti oviti na hrbtni strani izdelka. Ne pozabite na vzmetenje. Nameščena je na zadnji strani plošče.

V tem primeru, slike videti lepo, v proizvodnji, ki se uporabljajo ozadje s precej velik vzorec. Plošče so lahko enodelne ali modularne. Vse je odvisno od vaših želja in želja. Enobarvne risbe bodo izgledale spektakularno.

Na koncu

Zdaj veste, kaj je mogoče storiti iz ostankov ozadja. Če želite, se lahko material uporablja za dekoriranje cvetličnih lončkov ali svetilk, za obnovitev starega pohištva, kot tudi za ustvarjanje originalne plošče. To zahteva malo časa in truda. Rezultat je izdelek, ki ima izvirno in prijetno zasnovo. Po želji se lahko uporabijo stare tapete za dekoracijo sten in stropov. Lahko pritrdite velike liste in poudarite področja v prostoru, lahko pa izrežete številke iz papirja in jih pritrdite na enobarvne površine velikih velikosti.

Odprta klobučasta beretka: shema in opis.  Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami?  Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami