FoodPro Preloader

Potonika iz kroglic: fotografija, shema tkanja, mojstrski tečaj za začetnike


Za strokovnjake za začetnike je lahko mojstrski tečaj bodisi začetek ustvarjalnega potovanja bodisi samo zanimiv poklic. Živi šopki cvetja so zelo lepi, toda ko so rezani, so kratkotrajni. Popolnoma druga stvar - neumorna cvetica. Beaded božar je odsev lepote narave, ki jo ustvarjajo vaše roke. Sledi

Za strokovnjake za začetnike je lahko mojstrski tečaj bodisi začetek ustvarjalnega potovanja bodisi samo zanimiv poklic. Živi šopki cvetja so zelo lepi, toda ko so rezani, so kratkotrajni. Popolnoma druga stvar - neumorna cvetica.

Beaded božar je odsev lepote narave, ki jo ustvarjajo vaše roke. Sledite spodnjim navodilom, tudi tisti novinec lahko opravi nalogo. Začnimo?

Peony Bead: Master Class

1. Na žico pokličite kroglice neposredno iz tuljave, približno 1 meter.

2. Zavrtite preostali konec žice tako, da ostane ena majhna konica približno 10 centimetrov.

3. Na majhni konici pokličite 20 kroglic.

4. Velika srednja konica potisnite pravokotno z majhno dolžino.

5. Okrog glavne žice ovijte glavno žico, tako da jo obrnete.

6. Tako dobite dva loka. Na ta način naredite krog, dokler ne dobite sedem lokov.

7. Nato izrežite žico in zavrtite.

8. Zanka mora biti tudi izrezana.

9. Druga konica mora biti ukrivljena.

10. Iz pregiba pustite 3-4 milimetre in razrežite.

11. Morate imeti cvetni list. Mimogrede, te listi sedmih lokov potrebujete 6 kosov.

12. Sedaj naredite cvetne liste enajstih lokov. Naredili so jih prav tako enostavno.

13. Takšni cvetni listi iz enajstih lokov potrebujejo 14 kosov.

14. Zdaj izdelujemo sredino. Nadaljujte brez rezanja žice. Na polžu zbiramo kroglice in računamo na 40-50 kroglic.

15. Naredite zanko.

16. Nato, brez rezanja žice, umaknite 5 milimetrov in znova preštejte kroglice. Naredite, dokler ne dobite 10 zank.

17. Sedaj naredite brstiček in listje. Po istem načelu naredimo štiri cvetne liste za kale. Z isto tehniko naredimo liste.

18. Najprej zberite zelene kroglice in nato glavne kroglice in obratno. Odrežite približno 50 centimetrov žice in naredite zanko. Nato znova vnesite 10 zelenih kroglic in glavno barvo. Ponavljajte do želenega rezultata.

19. Moral bi imeti cvetni list z 11 loki.


20. Ti 4 cvetni listi morate narediti v 11 lokih.

Zgradite božič iz kroglic

1. Vzemite žico za steblo. Tie kos dvostranski trak na vrhu konice in pritrdite sredino zanke, za trdnjavo tudi zaviti z žico. Uporabite lahko tudi nit.

2. Nato je treba priviti ozke cvetne liste.

3. Prav tako obkrožite velike cvetne liste v krogu in tako dokončajte izdelavo sepal.

4. Za liste morate pritrditi žico debeline 1 milimetra.

5. Okrog traku listov ovijte trak in trak valovitega papirja.

6. Vzemite žico 0, 9 mm in jo prepognite na pol. Na koncu lepilo z brusnimi lističi za brstič - eno nasproti drugega. Povežite kos žice v sredini in oblikujte kroglo. Imeli boste brst.

7. Nato je potrebno nalepiti nogo z lepilnim trakom, steblo okrasiti s satenastim trakom nad lepilnim trakom. Med delom pritrdite eno vejo listov.

8. Na enak način ustvarite glavno cvet. Po tem zavijte bud z trakom in nato s trakom. Ne pozabite priložiti brstiček in listje.

Kot rezultat, morate dobiti lepe umetne rože - potonike iz kroglic. Tkalna shema ni zapletena in je na voljo za spremembe v procesu dela.

Potrebna orodja in materiali

Preden začnete izdelovati potonik iz kroglic, morate pripraviti naslednje materiale:

  • 100 gramov izbranih barv, iz katerih nameravate izdelati potonika;
  • 50 gramov zelenih kroglic za listje;
  • debelina žice 0, 3 milimetra, 0, 9 mm in 1 milimeter;
  • 4 žice za steblo: 40 centimetrov dolge, 1, 2 mm debele. Uporabite lahko debelo in ne tako fleksibilno žico, ki se prodaja v trgovinah s strojno opremo. Napere iz dežnika, kot tudi napere iz kolesnih koles;
  • 3 metrov zeleni satenski trak;
  • trak ali zeleni valoviti papir;
  • dvostranski trak

Nekatera priporočila

Če vaša žica zmanjka žice in nimate dovolj zank ali cvetnega lista, lahko žico odvijete iz tuljave in jo odrežete. In potem na tem koncu zbrati kroglice.

Ko naredite liste in cvetne liste, nato žico prerežite po nizu kroglic. Ko naredite pop, je treba žico takoj odrezati in šele nato pobrati kroglice.

Če imate zelene kroglice - velike, potem morate narediti le pet lokov. Normalne majhne kroglice - sedem lokov in majhne cvetne lističe. Ti listi bodo morali narediti 9 kosov, ki se povezujejo v seriji treh skupaj.

Peony Bead: za začetnike

Za tiste, ki dvomijo v svoje zmožnosti, vam priporočamo uporabo metodologije, ki je poenostavljena. Predstavljena shema potonika iz kroglic je enostavna v izvedbi, kljub opisni zmogljivosti.

Za začetek boste morali na vrvici dolgati približno 1 meter. Nato se preostali konec žice upogne tako, da ostane en rob približno 10 centimetrov. Nato je treba na krajšem koncu žice posaditi 20 kroglic, glavni veliki rob pa navpično premakniti z najmanjšim delom žice. Prva žica mora biti vezana na majhnem krogu in iz kroglic enkrat zavrteti. Morate nadaljevati ob obroču, dokler ne boste imeli sedem lokov. Potem morate prekiniti žico, nato jo zavrteti in prekiniti zanko. Zdaj zaprite preostali rob, merimo približno 4 milimetre.

Potonik ima prvi list. Obstajati mora 6 takih cvetnih listov sedemkratnih kroglic. Potem so cvetni listi potonike narejeni iz 11 lokov, oblikovani so na enak način. Potrebovali bodo 14 kosov.

Lahko naredite jedro: za to morate vrvico 40-50 kroglice na žico, kot tudi določiti božič zanka. Nato, ne da bi odrezali kovinsko nit, morate umakniti 5 milimetrov za štetje kroglic.

Sedaj sledite kali in pustite za potonika. Listi kroglic bodo izdelani na enak način kot cvetni listi: po 4 za kali.

Pionsko tkanje se bo izvajalo s spinerjem, na njega bodo položene kroglice. Prvič, natezanje apnene kroglice, nato pa rožnate ali bordo barve. Znova bo potrebno odrezati kos žice, dolge približno 50 centimetrov, da se ustvari zanka. In tudi zbrati 10 kroglic zelene barve, nato pa rožnate barve.

Ponavljajoč se oplemenitenje, rezultat bo cvetni list z 11 loki, v katerem boste morali vezati štiri liste.

Zbiramo nevidnega potonika

Potonika iz kroglic, na sliki, ki je prikazana spodaj, mora imeti listje 7 lokov z majhnimi cvetnimi listi. Naredite 9 kosov listov, ki se povezujejo skupaj. 3. Za cepičev cvetja je narejenih 5 zank, na vsako od njih je nanizanih 30 kroglic.

Potonji so pripravljeni na končno stopnjo - zmes. Da bi to naredili, vzemite kovinsko nit za steblo in trak navzdol od vrha do dna s trakom in okrepite sredino zank. Poleg tega so tanki in veliki cvetni listi priviti po celotnem obodu piona. Vse to dopolnjuje zavezujoč sepal. Tvoja cvetica že ima popke. Nato ovijte nogo s sijočim trakom in trakom.

Med delovanjem se vstavi eno vejico listov potonika. Enako je treba storiti z glavnim cvetjem.

Zaključna faza

To nakit potrebuje veliko časa. Če se odločite za rožo ali kaj drugega, se morate začeti učiti iz preprostih elementov. Na primer, da bi obvladali osnovna načela tkanja potonika iz kroglic. Sčasoma boste lahko prešli na bolj zapletene različice tkanja različnih cvetov v cvetličnih lončkih, pa tudi na drevesih. Poskusite, eksperimentirajte in ne obupajte, če nekaj ne deluje. Usposobljenost prihaja z izkušnjami.