FoodPro Preloader

Kvačkana pletena kapa za fanta: mojstrski tečaji


Pomlad je tik za vogalom. Zato se vnaprej pripravimo na ogrevanje in povežemo kape z našimi otroki. Kako bodo srečne nove obleke! Torej, začnimo. Master razred številka 1: kvačkana pletena kapa za dečka (z mehkim vizirjem) Potrebno za delo: preja (sto gramov); veliki gumb (za dekoracijo); niti; igla; kljukica št. Croche

Pomlad je tik za vogalom. Zato se vnaprej pripravimo na ogrevanje in povežemo kape z našimi otroki. Kako bodo srečne nove obleke! Torej, začnimo.

Master razred številka 1: kvačkana pletena kapa za dečka (z mehkim vizirjem)

Potrebno za delo:

 • preja (sto gramov);
 • veliki gumb (za dekoracijo);
 • niti;
 • igla;
 • kljukica št.

Crochet cap: shema dela

Mi bomo plesti, kar pomeni, da je obseg otrokove glave 52 centimetrov (dva ali tri leta star). Kapa je sestavljena iz več delov - vizirja, okvirja na vrhu in pokrovčka. Začnimo s pletenimi kape. Najprej zberemo šest zračnih zank. Pletene dvanajst dvojnih kvačk. Nenehno povečujemo. Narediti mora krog, njegova velikost ustreza volumnu glave. Nato pletene brez povečanja na zahtevano globino. Ščitnik je izdelan ločeno in pritrjen na pokrovček dvaindvajset stebrov brez nakida. Nato dodajte še tri stolpce. V naslednjih vrsticah odstranimo z vsake strani eno za drugo. Zadnja vrstica - pletene zanke brez nakida. Končajte delo jermenov brez nakida na dnu izdelka. Za dekor bomo naredili trak (rob), dolg okoli 25 centimetrov. To naredimo tako, da zberemo verigo 78 zračnih zank, nato pa bomo z enim kvačkanjem povezali šest krogov. Ko je okvir pripravljen, ga postavite nad vizir. Na desni strani pritrdite z nevidnimi šivi, na levi pa z velikim gumbom. Torej, kapa, kvačkana za fanta, vezanega samostojno, je pripravljena. Lahko jo okrasite na različne načine, na primer, da naredite aplikacijo. Glavna stvar - pokažite svojo domišljijo! Razmislite o drugem modelu. Kvačkanje v tem primeru bo težje, zato bodite potrpežljivi.

Master razred številka 2: pokrovček s trdim vizirjem

Za delo boste potrebovali:

 • preja (dvesto gramov);
 • plastenka;
 • kljuka 5;
 • vzorec papirnega vizirja;
 • Škarje;
 • svinčnik.

Shema dela

Začnemo najprej plesti pokrovček na podlagi dejstva, da je pokritost glave 56 centimetrov. Najprej povežimo dno. V ta namen vnesemo krog z enojnimi kvačkinimi stolpci z inkrementi. Ko premer doseže osemnajst centimetrov, dodajte zank. Višina pokrova mora biti sedemnajst centimetrov. Za okrepitev platišč na dnu, smo pletene eno vrstico z eno kvačkanje stolpec. Sedaj nadaljujte z vizirjem. Da bi dobili obliko, vzamemo papirnato predlogo, jo nanesemo na plastično steklenico, potegnemo svinčnik okoli nje in izrežemo prihodnji vložek iz tega trdega materiala.

Zdaj bomo naredili kritje za vizir. Zbiramo osemnajst zračnih zank in dodamo tri zanke za dviganje. Pletite prvo vrsto z dvojnimi kvačkami. Preden začnete plesti drugo vrsto, pa izdelek, nato pa pletene s stolpcem brez nakida. V naslednji vrsti - stolpec brez nakida in povezovalne zanke. Obrnemo obdelovanec in četrto vrstico zberemo povezovalno zanko, ki nam bo pomagala pri premikanju na kolono brez enojnega kvačkanja. Potem smo plesti samo z dvojno kvačkanje, in na samem koncu smo plesti povezovalno zanko. Pokrov za vizir je pripravljen. Tako je kvačkana kapa za fanta skoraj pripravljena, le malo je ostalo. Vstavite predhodno pripravljeno predlogo iz steklenice. Vizir okrog roba. Šivajte na pokrovček. Lahko pa tudi oplaščite bombažno bombažno tkanino. Takšna kapa, kvačkana za fanta, vezana po opisu, je primerna za otroka, starega 7-8 let .

Kreativni uspeh za vas!

Kako kravato preprosto kvačkati šal? Sheme bodo novicam pomagale, da bodo delo lažje in preprostejše.Brioche (pletenje): opis tehnike, značilnosti in pregledovOsredotočite se s karticami. Najpreprostejši način za presenečenjeCrafts iz časopisnih cevi storite samiKako narediti nož z lastnimi rokami doma?Smešne lutke iz nogavicKako vtkati tatoo choker desno?Crafts iz cevi soka z lastnimi rokami. Obrti za novo leto