FoodPro Preloader

Zanimivi vzorec "pletenice" igle za pletenje: shema, opis, uporaba


Kaj bi lahko bilo bolje okrasiti pulover, kot ne vsakdo najljubši Aran (so tudi pletenice in pletenice)? V tem članku, pozornost pletilja predlagala zelo lepa in dokaj širok vzorec "pletenice" pletilke. Shema je preprosta in izkušenim obrtnikom bo jasna, lahko začnejo delati brez dodatnih navodil. Za

Kaj bi lahko bilo bolje okrasiti pulover, kot ne vsakdo najljubši Aran (so tudi pletenice in pletenice)? V tem članku, pozornost pletilja predlagala zelo lepa in dokaj širok vzorec "pletenice" pletilke. Shema je preprosta in izkušenim obrtnikom bo jasna, lahko začnejo delati brez dodatnih navodil. Za vse ostale priložite opis. Vsebuje priporočila za pletenje tako vzorca kot tudi posameznih detajlov puloverja.

Zakaj je najpreprostejši ornament »pletenica« z iglami za pletenje? Shema in drugi argumenti

Če pogledamo na zapleteno vezavo pletenih oprtnikov, se mnogi čudijo, kako se lahko usedete in naredite takšno lepoto! Vendar, tiste pletilce, ki so obvlada načelo ustvarjanja Aran, enostavno tkanje pletenice, mreže, vozlov in mreže iz najbolj različnih število pramenov.

Da bi opisali algoritem oblikovanja ornamenta, predlagamo, da se upošteva elementarni vzorec »pletenice« z naperami (shema A.1 in A.3, odseki označeni s črko b).

Tukaj so svežnji dveh pramenov, to je najmanjše število. Vsaka od njih vsebuje štiri zanke. Po tem, ko je vseh pet zank pletenih z obraza (prva vrsta), je delo obrnjeno in pleteno glede na vzorec (žuborenje), opravljeno v še eni vrsti. Nato se prvi levec (4 zank) odstrani iz leve pletilne igle in levo pred platnom (pred delom), drugi (4 zank) pa se pletuje s sprednjimi. Odstranjene zanke lahko preprosto pritisnemo s prstom ali pustimo v prostem "lebdenju", nekateri mojstri predlagajo, da jih prenesete na pomožno iglo. Po pletenju drugega pramena se zanke najprej vrnejo v levo pletilno iglo in se spnejo s sprednjimi. Na levo je prišlo do prehoda zank. To je glavno načelo. Vse kar morate vedeti je izvedba obraza in žuborenje zank!

Dalje, morate plesti še pet spredaj in pet žuborenje vrstic in ponovno križ. Izkazalo se je, da je vzorec "pletenice" igle za pletenje (diagram popolnoma ponazarja algoritem).

Zrcalni prehod

Glede na shemo A.3 lahko vidite, da so pletenice tukaj usmerjene v desno. To se izvede na enak način, kot je bilo opisano v prejšnjem odstavku, vendar odstranjeni zanki prvega sklopa ne ostanejo pred, ampak na delu.

Začetniki bi morali prakticirati in se naučiti izvajati teh dveh tehnik, saj je običajno pletenje oprtnikov in pletenice z iglami za pletenje zgrajeno na njihovi kombinaciji.

Zapletite nalogo

Spodnja slika prikazuje vzorec puloverja. Ta izdelek je sestavljen iz štirih delov: dveh rokavov, spredaj in zadaj. Vsi, razen hrbta, okrašeni z vpregami.

Spit pogosto nameščena v središču platna, na dnu delov opravlja elastični trak. Na podlagi značilnosti tega vzorca je smiselno uporabiti neenakomerno elastiko, ki prinaša pramene pletenic iz nastalih stebrov.

Te pletilne igle (z opisom sheme bodo postale bolj razumljive) primerne za pletenje ženskih, moških ali otroških puloverjev. Poleg tega se lahko ta vsestranski vzorec varno uporablja za dekoriranje vrečk, blazin, odej in drugih predmetov.

Legenda: križ je žuborec, prazna celica je sprednja zanka. Kosi značilnosti kažejo število križiščnih zank in njihovo smer.

Posebnost sheme pletenja s štirimi verigami

Slika A.2 prikazuje štiri arane. Ta ornament je postavljen v sredino sprednjega dela, na desni strani pa je treba položiti pletenico A.3, na levi strani pa je treba namestiti pletenico A.1.

Preostanek zanke na desni in levi strani okraska pletene obraza.

Fragmenti, označeni s črko a, prikazujejo pletenje gumi, tisti, ki so podpisani s črko b, pa se nanašajo neposredno na pas.

Pomembna značilnost tega ornamenta je ta, da trdna poševna črta označuje presečišče dveh pramenov (štiri zanke vsaka) med seboj. Hkrati pa nagnjena lomljena črta kaže, da morate prečkati eno izmed vej (štirih zank) z eno žarkasto zanko v ozadju. Na ta način se oblikuje rombni vzorec.

Pleteni pleteni pulover: rokavi

Slika A.4 prikazuje shemo za pletenje rokavov izdelka. V središču je treba postaviti glavni vzorec, in preostanek zanke za opravljanje Žuborenje. Posebnost ornamenta je, da vsebuje le en romb. Nahaja se na dnu, takoj za manšeto gumija. Nadalje, prameni pletenice, združeni v en stolpec, se križata. Interval med prehodi lahko izberete po lastni presoji ali pa se osredotočite na shemo A.1. Tu je interval 14 vrstic (sedem obrazov in isto žuborenje).

Ko so vse podrobnosti puloverja pripravljene, jih odstranimo z železom (ali speremo in posušimo) in nato šešimo.

Končno so pletili vrat. Če želite to narediti, lahko opravite del ločeno in nato šivanje na rollout, in lahko vnesete zanke vzdolž roba platna na krožno pletenje igle in pletene krog. Običajna višina vratu je približno 18 cm, zato je ne smete preveč zategniti, saj bo to povzročilo neugodje v nogavici. Vendar pa je preveč šibek vrat tudi nezaželen. Optimalna je povprečna gostota pletenja.