FoodPro Preloader

Attic lutke: zgodovina in mojstrski tečaj


Če se zgodi, da boste videli podstrešne lutke, jih nikoli ne boste pozabili. So rojeni, da povzročijo nasmeh, občutek miru in miru. Lahko vas nekaj časa popeljejo nazaj v otroštvo in vam dajo dobro razpoloženje. Iztrebljeni marshmallows izgledajo, kot da so bili vrnjeni iz stoletnega izgnanstva na podstrešje. Luknje

Če se zgodi, da boste videli podstrešne lutke, jih nikoli ne boste pozabili. So rojeni, da povzročijo nasmeh, občutek miru in miru. Lahko vas nekaj časa popeljejo nazaj v otroštvo in vam dajo dobro razpoloženje.

Iztrebljeni marshmallows izgledajo, kot da so bili vrnjeni iz stoletnega izgnanstva na podstrešje. Luknje, lise, praske, zlomljeni gumbi, štrleče niti, neravni šivi in ​​deli trupa ... Zdi se, da jih je sedemletno dekle šivalo pred mnogimi leti. Medtem pa dejstvo, da te smešne igrače izgledajo takole, mojstri preživijo ure, posebno staranje vseh podrobnosti na različne načine.

Avtorska dela za lutke so predvsem ne za igre. To je predstavnik notranje opreme. Lutke, ki oddajajo toplino in udobje, okrasijo hiše in služijo kot talismani svojim lastnikom. Legenda o njihovem izgledu pravi: ženska je zašila lutko iz ostankov starih stvari k hčerki. Dekle se je igrala z njo na podstrešju pekarne, ko jo je njena mama vzela za delo z njo. Tam je punčka pozabila mala ljubica. Igra je ležala na podstrešju mnogo let, dokler je ni našla zrela lastnica, ki je že postala mama. Lutka je imela čas, da postane prašna, prekajena in namočena z vonji pekarne - kave, vanilije in cimeta. Ko jo je dotaknila ženska, je skrbno obdržala svojo zamaraško in si zašila podobne lutke hčeram.

Mojstrski razred "Šivanje podstrešja"

Naravne tkanine (idealno - stare in zanikrne), niti iz bombaža in volne, igle, gumbi, okraski za dekor (čipke, kroglice, kroglice), čaj in kava - to je vse, kar potrebujete za ustvarjanje mojstrovine v stilu "lutke loft" . V tematskih virih lahko najdete vzorce ali pa jih uporabite:

Korak za korakom

  1. Naravna tkanina (bombaž, lan, volna) telesnih odtenkov mora biti stara. V ta namen potresemo s črnim čajem na tkanino, dodamo nekaj kapljic kave in pobarvamo z žganjem, svinčnikom ali flomastrom. Tkanino opraskajte z rezilom, vendar je ne razrežite. Pranje.
  2. Medtem ko se material suši, razrežite dele. Ne pozabite: mansardne lutke so enostavne, zato ne iščite vzorcev s kompleksnimi podrobnostmi. Ustvarite lahko svoj vzorec in majhne nepravilnosti - to je celo plus.
  3. Sew rezanih delov - noge, roke, trup, zapušča majhne luknje. Pakirajte z bombažem in zašite vrzeli. S pomočjo igle sestavite vse dele skupaj.

  4. Preden si šivaš glavo, moraš malo delati z njim. Volno predhodno operemo v zelo vroči vodi in jo šivamo na glavo. Mansardne lutke so zelo srčkane z neenakomerno pletenimi sledi in različnimi loki. Šivanje gumbov za oči. Poslikane so lahko tudi v svetlo modrih barvah. Pustimo, da se barva malo razširi. Šivamo glavo na telo.
  5. Če želite ustvariti obleko, se ustavite pri popolnoma prelitem rdeči tkanini s tiskanim vzorcem. Po pranju z barvnimi predmeti v vroči vodi bo material potreben. Šivana sundress v rustikalnem slogu ali obleki mora biti okrašena z malo raztrganimi čipkami, opraskanimi kroglicami in / ali z neenakimi šivi, da se zaključijo šivi. Daj ga. Pogosto mojstri postavljajo klobuke iz klobučevinastih kosov ali obrabljenega usnja na podstrešje.