FoodPro Preloader

Kako narediti torbo z lastnimi rokami: ideje, materiali


Danes so vedno bolj priljubljene ročno izdelane vrečke iz jeans in drugih materialov. Strinjam se, lepo je prejeti darilo posebej za vas. In lahko poskrbite za podobno darilo za ljubljeno osebo. Kako narediti vrečko z lastnimi rokami? Spodaj boste našli nekaj nasvetov in nasvetov. Kako narediti vrečo papirja z lastnimi rokami? Če

Danes so vedno bolj priljubljene ročno izdelane vrečke iz jeans in drugih materialov. Strinjam se, lepo je prejeti darilo posebej za vas. In lahko poskrbite za podobno darilo za ljubljeno osebo. Kako narediti vrečko z lastnimi rokami? Spodaj boste našli nekaj nasvetov in nasvetov.

Kako narediti vrečo papirja z lastnimi rokami?

Če želite izdelati papirno vrečko za darilo, ki se razlikuje od prvotne, upoštevajte nasvet. Lahko ga naredite iz starih revij ali posebnega papirja za obrt. Če želite narediti dekorativno darilo, umetniško delo ali samo opraviti večer - ni pomembno, glavna stvar je, da bo rezultat neverjeten.

Priprava na delo

Za začetek pripravite potrebne materiale glede na vrsto papirnate vrečke, ki jo želite izdelati.

Potrebovali boste:

 • škarje
 • lepilo
 • svinčnik
 • vladar,
 • papir,
 • vrv ali trak.

Za ta projekt je najprimernejši barvni ali vzorčasti kraft papir. Je dovolj močna in v trgovinah za ustvarjalnost je ponavadi velika izbira barv. Prav tako lahko vzamete preprost papir za zavijanje ali časopis, vendar bo paket tanjši in ne tako močan. Zberite materiale za oblikovanje, ki jih imate: perje, bleščice, barve, svinčnike, različne šablone.

Prvi koraki!

Izrežite kos papirja velikosti 24 do 30 centimetrov. Na splošno lahko naredite poljubno velikost. V nekaterih primerih je bolje, da jih okrasite, preden se pakirate. Če želite uporabiti risbo ali jo prebarvati, potem je lažje to narediti na ravnem listu papirja. Odrežite pravokotnik pred seboj na ravno površino. Če ste papir že okrasili, se prepričajte, da je suh in da ni natočen. Spodnji rob pravokotnika obrnite za 5 centimetrov in ga poravnajte, tako da je jasno, da ga zvijete, in ga nato odvijete. To je prihodnje dno papirne vrečke.

Poiščite osrednjo točko zgornjega in spodnjega dela pravokotnika. V ta namen postavite list v ležečo usmerjenost. Zložite levo in desno stran proti središču in ju zlepite tam, kjer se križata. Počakajte, da se lepilo posuši. Previjte vrečko, tako da je lepljena stran na dnu, in zložite stranske gube navznoter z harmoniko. Poskusite to narediti simetrično. Ko končate delo na levi strani, naredite enako z desno.

Sedaj na dnu. Poiščite dno črte pregiba, ki ste jo prej zložili. Odprite enega od kosov navzven in naredite še eno gubo na vsaki strani. Zlepite jih. Nežno zložite in pustite, da se lepilo posuši. Nato poravnajte dno.

Lahko naredite pisala iz traku ali vrvi. Luknje lahko luknjate z luknjico, vendar poskusite to narediti ne preveč blizu roba vrečke, ker drugače ne bo nosila teže ob polnjenju. Luknje utrjujte z lepilnim trakom ali lepilom. Vstavite konec vrvi skozi luknjo in naredite vozel v vrečki. Prepričajte se, da je vozel dovolj velik, da ne gre skozi luknjo. Zdaj veste, kako narediti vrečo papirja z lastnimi rokami.

Modna usnjena torba

Ročno všite usnjene torbe so poseben šik. To je najboljše darilo za dekle ali žensko, še posebej, če ste jo naredili sami. Velikost vrečke, ki jo ponujamo, je 15 * 24 cm, dolžina traku je 80 cm, lahko pa jo naredite krajše ali daljše.

Orodja in materiali

Kako narediti vrečo usnja z lastnimi rokami? Za začetek, poglejmo, kaj potrebujemo za to. Potrebujete usnje debeline 3 mm, nož za rezanje, kladivo, figurirani rezbar, igle za vezanje, likanje in zakovice, luknjač, ​​letev za rezanje in prstan. Potrebovali boste tudi barvilo, blažilno kremo, nepremočljiv balzam, olje za kožo in papirnate brisače.

Kako začeti

Preden začnete z delom, morate vzorec natisniti v polni velikosti. Naredite ga lahko na katerem koli domačem tiskalniku. Zdaj morate vzorec prenesti na kožo. Postavite usnjeno stran navzgor. Uporabite ostro okroglo šilo, da luknjate luknje, kjer so oznake, in narišite črto. Pri postavljanju vzorcev poskušajte ohraniti čim manj prostega prostora, saj je usnje drag material in lahko uporabite odpadke. Ne pritiskajte globoko s šilom, temveč naredite lahke črte, ki označujejo meje. Nato z ostrim nožem ali škarjami za kožo izrežemo podrobnosti. Ko je vse rezanje pripravljeno, morate za luknje prebiti luknje. V ta namen uporabite prebijalec ali graver. Ne ustvarjajte velike luknje: če je večja od vrvice, s katero boste priključili dele, bo vreča zelo hitro postala neuporabna. Sprehodite se po robovih, tako da so gladki, s posebnim strojom za posnemanje.

Priprava vrvi za pritrditev delov vrečke

Zdaj morate izdelati usnjeno vrvico. Izdelujemo ga iz istega materiala kot torba. Vzemite srednje velik kos usnja in naredite eno luknjo v sredini. Ne skrbite, če je nepopolna, ni pomembno. Začnite rezati vrvico široko nekaj milimetrov. Zdaj obrobite rob s posebnim rezalnikom za kable. Začnite rezati počasi in pazite, da bo koža udarila v rezila in tekla gladko. Preprosto povlecite konec čipke in trdno držite rezalnik. Vaša koža se bo prosto vrtila, kar vam omogoča, da potegnete vrv. Iz kosa s premerom dvajset centimetrov se izkaže približno devet metrov usnjene vrvice. Če ugotovite, da kabel ni dovolj ali je preveč zvit, ga samo navlažite z vodo in ovijte okoli steklenice. Ko je popolnoma suh, lahko naredite tisto, kar potrebujete.

Usnjena torbica

Zdaj naredimo kritje za torbo. To bo najlepši del. Na gladko stran kože pritrdite nekaj trakov s širokim lepilnim trakom, da preprečite raztezanje in popačenje ter olajšate uporabo orodja.

Zdaj je čas, da izrežemo vzorec. Umijte kos usnja, na katerega boste razrezali vzorec, v vodo, ga zadržite nekaj sekund in ga odstranite. Če je zelo tanek, približno dva milimetra, je dovolj, da ga držite pod vodo le nekaj sekund. Potem kožo položimo na površino in pustimo 40-60 minut, odvisno od njene debeline in temperature, tako da voda enakomerno prodre v material. Ko obdelovanec postane prvotna barva in je hladen na dotik, bo pripravljen za rezljanje.

Najprej moramo prenesti načrt. Postavite papir ali film s sliko na material in ga pritrdite ali pritisnite na nekaj težkega. Ne pritiskajte preveč, da bi na koži pustili pečat, ampak s pisalom nežno povlecite črte. Zdaj potrebujemo nož, da prerežemo te črte. Obstaja ogromna paleta podobnih nožev vseh velikosti in tipov. Izberite tisto, ki udobno sedi v roki. Keramične površine lahko uporabljate tukaj, so precej debele. Ne pozabite, da mora biti rezilo zelo ostro.

Zdaj morate kožo previdno odrezati ob črti. Držite nož naravnost, ne da bi ga nagibali. Če se bojite, da boste takoj izrezali, vadite na nepotrebne koščke. Izogibajte se prečkanih črt: to pomeni, da je rezanje umazano in nestrokovno. Tudi če niste znali narediti torbe z lastnimi rokami, ne bojte se poskusiti nekaj novega.

Naredite obseg risanja

Sedaj potrebujete kladivo. Vzemite eno, ki ni pretežko, ker boste morali delati dolgo časa. Potrebujete osnovni nabor znamk za kožo. Začnite s poševnim robom. To je nož, ki potisne kožo na eno stran reza, druga pa jo dvigne. To sliki daje iluzijo glasnosti. Če želite uporabiti poševno luknjo, jo postavite v prerez in rahlo udarite s kladivom. Nato premaknite orodje vzdolž linije in ponovno udarite. Naredite to po vseh linijah.

Potrebno je gladko premikanje, da bodo odtisi videti enakomerni, ne raztrgani. Ne pozabite, da morate kositi samo na eni strani linije rezanja in pustiti drugo naravnost. Po tem lahko uporabite odtis. Tak poseben žig bo naredil risbo bolj teksturirano. Za to obstaja veliko različnih znamk. Tudi svoje prazne sedeže žigosajte, vendar ne preveč, sicer bo ozadje izgledalo umazano.

Barvanje in toniranje

V procesu rezanja koža izgubi elastičnost, ki jo moramo zdaj obnoviti. Za to je na voljo posebno olje za kožo. Material razpršite s tanko plastjo olja in pustite, da se popolnoma posuši.

Če želite dati kontrast sliki, jo morate napeti. Uporabite lahko temno rjavo oljno barvo, ki se hitro strdi. Po tem pustite vrečko sušiti nekaj ur.

Da bi mu dali antični videz, morate uporabiti posebno pasto ali gel. Potrebovali boste tudi par rokavic, čisto vodo v skodelici, kos ovčje volne in papirnato brisačo.

Nalijte nekaj barve na kos bombaža, nanesite na površino in nežno vtrite v kožo. Bodite posebej pozorni na izrezljani vzorec in se prepričajte, da niste zamudili niti enega kroja, niti enega milimetra. Ob koncu dela obrišite odvečni gel.

Ob naslikal vse dele vrečko, ne pozabite na pas in kabel. Pustite jih sušiti nekaj ur ali bolje čez noč. Zjutraj vzemite kos perila, da odstranite odvečno barvo. Za dokončanje dela boste potrebovali kranjsko kremo. Odstranila bo odvečno barvo in ustvarila neprepustno plast. Nanesite ga z gobo. Ta krema se dobro vpije v kožo in se popolnoma posuši, potem pa morate površino polirati.

Zadnje faze dela

Sedaj lahko pritrdite kovinske dele in zakovice ter naredite vezavo, ki zbira vse dele v eni vrečki. Za vezanje potrebujete posebno iglo. Poskusite nežno priviti kabel v to iglo in ga nežno potisnite skozi dve plasti kože. Torej povežete vse dele vrečke. Ko končate, preprosto odrežite presežek, ko vlečete kabel. Sedaj morate pritrditi trak. Luknje za zakovice izvrtajte z majhnim prebijalom in pritrdite pas na obroč s kovičkom. Torba je pripravljena. Možno je, da takoj vrečko s svojimi rokami, kot na fotografiji, ne bo delovalo. Ampak vi ste vložili v njeno moč in dušo, in zdaj bo navdušila vas ali vašo ljubljeno osebo že vrsto let.

Kako narediti hladnejšo torbo z lastnimi rokami?

Včasih v vročem poletju želimo, namesto običajne vrečke, da prevzamemo naravo hladnejše vrečke, da hrano in pijačo ohladimo. Preprosta hladilna torba ne bo prvotno oblikovana, vendar potrebuje malo praznega prostora in je primerna za uporabo.

V trgovini s športno opremo kupite odejo ali folijo, ki varčuje s toploto. Raztegnite ga na ravno površino, izrežite. Šivanje kosov folijskih materialov s prešanjem. Obstajati bi morale tri plasti: znotraj in zunaj folijskega materiala, da bi odsevale toploto in ohranjale mraz v vrečki, med njimi pa plast sintetičnega poliestrskega vlakna lavsana.

Poravnajte vse skupaj in naredite luknjo. Zavarujte obe strani in šivajte njene stene in dno. Torej imamo torbo. Z merilno napravo izmerite šestnajst centimetrov od sprednjega zgornjega roba luknje. Položite trak ježka in pritisnite, da ga dobro zlepite. Drugi del lepilnega traku zalepite na drugo stran. Imaš hladnejšo torbo, v katero lahko daš karkoli, in se preprosto zapre - z velcro.

Vreča starih kavbojk

Mnogi se sprašujejo, kako s svojo roko narediti vrečko s krpo. Ampak, da bi vrečko starih kavbojk ali hlače lažje kot kdajkoli prej. Lahko vzamete kavbojke, ne preproste, ampak z zanimivim vzorcem, vezeninami ali originalnimi žepi, da bo torba posebna. Kaj potrebujemo:

 • stare kavbojke ali kratke hlače;
 • katero koli tkanino, ki se uporablja kot podloga;
 • Škarje;
 • šivalni stroj z iglami za jeans;
 • Velcro ali magnetna zaponka.

Kako narediti vrečko kavbojk z lastnimi rokami? Odrežite hlače iz kavbojk, za zdaj pa jih ne smete izmetati. Izrežite oblogo v velikosti in šivajte na eni strani. Kavbojke obrnite navzven, pritrdite oblogo na pas z zatičem in šivom.

Izrežite oblogo po dolžini, šivajte dno, pri čemer pustite v sredini malo nešitnega dela. Odvijte oblogo in previdno šivajte preostali rez z nevidnimi šivi. Odrežite šive iz hlač in jih zašijete kot ročaj. Še vedno je treba pritrditi zadrgo ali velcro, tako da lahko zaprete in odprete vrečko.

Kot lahko vidite, je izdelava vrečke z lastnimi rokami doma počasna.