FoodPro Preloader

Kako kvačkati krog? Kvačkanje v krogu za začetnike


Kvačkanje se šteje za lažjo vrsto ročnega dela v primerjavi s pletenjem, saj je delovna zanka le ena, vzorec pa je najpogosteje sestavljen iz majhnih podrobnosti, ki jih je enostavno slediti. To je razlog, zakaj novinec craftswomen, ki želijo naučiti plesti, takoj sprejmejo to tehniko. V tem članku bomo podrobno opisali, kako krožiti krog, saj je to najlažji način za začetek učenja. Oblika kro

Kvačkanje se šteje za lažjo vrsto ročnega dela v primerjavi s pletenjem, saj je delovna zanka le ena, vzorec pa je najpogosteje sestavljen iz majhnih podrobnosti, ki jih je enostavno slediti. To je razlog, zakaj novinec craftswomen, ki želijo naučiti plesti, takoj sprejmejo to tehniko.

V tem članku bomo podrobno opisali, kako krožiti krog, saj je to najlažji način za začetek učenja. Oblika krožnega pletenja je enostavna za nadzor, saj bo napaka v vzorcu takoj vidna.

Prvo pletenje

Preden začnete kvačkati krog, bo poznavanje glavnih vrst zank uporabno za začetnike:

  • Zračna zanka. Izvaja se z običajno zasegom kavljev za nit in jo izvleče iz prejšnje zanke. Prva zanka se oblikuje s krožnim gibanjem kljuke okoli navoja in tesno zategnjena.
  • Polubična (ali nakida kolona). Prenašanje kljuke v zanko spodnje vrstice, potegnite nit, ki tvori zanko in jo povežite s prejšnjo običajno zanko.
  • Z enim kvačkanjem. Odvijte nit od spodaj navzgor, jo položite na kavelj, jo vstavite v zanko spodnje vrste in izvlecite nit, tako da oblikujete zanko. Na igli kljuke bodo tri zanke: od dveh do enega, nato pa ponovite operacijo. To je standardna vyvyazyvanie kvačkanje. Zanke z dvema in tremi nalepkami so pletene po istem principu, kadar vzorec to zahteva.

Prav teh pletenje tehnike, ki pomagajo, da bi celoten vzorec, ne samo v okrogle pletenje, ampak tudi v drugih vrstah kvačkanje delo. Za začetek je priporočljivo, da se naučite, kako jih izvajati v preprostem krogu, šele nato nadaljujte s kompleksnejšimi vzorci in vzorci.

Rug iz starih oblačil

Eden najlažjih načinov, da se naučite plesti v krogu, je, da naredite okrogli preprogo z lastnimi rokami. V enem večeru se lahko kavelj in črtica tankih trakov, izrezanih iz starih pletenih majic, brez težav preobrazijo v eleganten dekor za stanovanje.

Najprej se morate naučiti, kako plesti zračne zanke enake velikosti in jih povezati v obroč. Osem zank bo zadoščalo za povprečno debelino navoja: kljuko prepeljamo v prvo zračno zanko, potegnemo nit in jo povežemo z vodilnim stebrom. Baza je pripravljena.

Nato ga povežite s kvačkami, jih tesno postavite med seboj, vendar ne deformirajte kroga. Nato premaknite v krog, še vedno pletene iste zanke - to je tisti, ki opravljajo celotno mat zahtevanega premera. Če želite, lahko zamenjate več stolpcev z eno samo kvačkanje z vrsto posameznih kvačk, nato pa bo preproga imela originalen vzorec.

Z združevanjem večbarvnih trakov niti lahko ustvarite različne spiralne vzorce ali posnemate mavrico - vse je odvisno od materialov, ki so na voljo, in od domišljije uslužbenke.

Za tiste, ki ne vedo, kako narediti niti iz stare pletenine: nepotrebne majice, majice, tanke trenirke in puloverje se razrežejo ob šivu, nato pa je treba vsako podrobnost narezati na trakove široke 1-1, 5 cm, jih šivati ​​skupaj z iglo z nitjo nevtralne barve.

V stilu babičinega pletenja

Kako naj kravato kravato kravato bolj izvirno, slavni "afganistanski kvadrat" ali "babica" pletenje bo povedal, kot to pletenje metoda se imenuje v Rusiji. Z uporabo klasične kombinacije dvojnih kvačk in zračnih zank lahko s pomočjo navadnih akrilnih niti in po navodilih po korakih ustvarite srčkan preprogo, vzglavnik na blazini in celo šal.

  1. Vezite šest zračnih zank in jih združite v obroč. Da bi jo vezali s pol-stebri, bodo izpadli od 8 do 10, vse je odvisno od debeline niti.
  2. Naredite tri zračne zanke za dviganje v drugo vrsto in nato pletenje treh dvojnih kvačk, nato eno zračno zanko, tri dvojne kvačkanje, zračno zanko itd. Pred koncem kroga.
  3. Naslednji krogi bodo enaki, dokler celoten krog ne doseže želenega premera.

Lahko zamenjate različne barve niti ali uporabite samo eno - v vsakem primeru izdelek izgleda zelo ugoden za tako parjenje.

Kako vezati prtiček: preprost vzorec

Ko so osnovne tehnike dobro obvladane na debelih nitih, lahko postopek zakomplicirate in kvačkate okrogel prtiček, narejen iz niti »Iris« ali »Kamilica«, ki so precej tanke (morate izbrati kljuko ustrezne velikosti).

Izkušeni igralci pogosto ustvarjajo vzorce v procesu pletenja, za začetnike pa je bolje, da uporabite enega od preprostih vzorcev, da se ne zmedete in ustvarite simetrični vzorec - krog. Kako kvačkati prtiček iz preprostih motivov, povejte diagram na fotografiji, objavljeni v članku.

Kje začeti

Začetek kvačkanja v krogu izgleda standardno: obroč zračnih zank, nato vzpon na drugo vrsto, ki jo sestavljajo tri navadne zanke, nato pa kvačkani šiv, med katerim je pletena zračna zanka. Skupaj mora biti 11 stolpcev, vrstica pa mora biti dopolnjena s pol stolpcem, ki je vezan na vzpon.

Nato natančno sledite vzorcu, previdno štetje zank. Težave se ne bi smele pojaviti, saj je zelo preprosta.

Druga možnost

Shema, ki je bolj nasičena z enojnimi krokodilskimi stebri, bo omogočila ugotoviti, kako krožiti krog z metodo naraščajočega klina. Začenši z eno zanko in dodamo eno vrstico v vsako naslednjo vrstico, lahko na mizi (ali prt, če naredite velik predmet) ustvarite presenetljivo lepi prtiček iz preprostega kroga.

V tem vzorcu je težko zamenjati, saj je skoraj enak na celotnem premeru - polovica klina, sredina dveh zračnih zank in druga polovica v zrcalni sliki. Običajno med zagozdami ni dodatnih zank, če pa se pri parjenju ugotovi, da vzorec zategne krog, lahko med vsako (!) Klinom dodate eno zanko za zrak. V zadnji vrsti, ko je izdelek skoraj pripravljen, ne pozabite narediti "vrha" treh zračnih zank, ki jih povezujejo v obroč na robu vsakega klina.

Kako zavarovati nit na koncu?

Ko so vse vrstice vzorca končane ali izdelek doseže želeno velikost, morate končati kvačkanje v krogu. Kako to narediti previdno, da se izrezana nit ne stisne? Običajno se za okrogle predmete, ki se ujemajo s posebnimi vzorci šara, konča v votlini. To je tam, da morate narediti dodatno pol stolpec, raztezanje nit ne iz zadnje vrstice, ampak eno raven nižje in kravato nit v vozel, rezanje na dolžino 3–4 cm.Nato, se priključite na sredino izdelka in poskusite znova kavelj z vozel kavelj \ t . Tako bo rob varno pritrjen, mogoče ne bo skrbelo, da se bo izdelek med pranjem raztopil.

Kvačkanje krog, kot je opisano v tem članku, je enostavno, ne skrbite, če vaše roke ne poslušajo takoj, izvlečete zank različnih dolžin. Pri vseh vrstah igel so potrebne urice vadbe, da so izdelki gladki in simetrični. Če je kaj narobe, se ne razburjajte: lahko raztopite delo in poskusite znova natančneje.