FoodPro Preloader

Kako narediti papirnato zvezdo za dekoracijo hiše?


Družinska praznovanja za vsakogar so povezana z težavami: nakup daril, priprava praznika, scenarij in, seveda, dekoracija stanovanja za ustvarjanje prazničnega vzdušja. Na novo leto, okras stanovanje je zelo poenostavljeno, saj lahko visi ven venci in "dež". Na drugih dogodkih pa je treba vložiti veliko truda, še posebej za otroke. Lahko

Družinska praznovanja za vsakogar so povezana z težavami: nakup daril, priprava praznika, scenarij in, seveda, dekoracija stanovanja za ustvarjanje prazničnega vzdušja. Na novo leto, okras stanovanje je zelo poenostavljeno, saj lahko visi ven venci in "dež". Na drugih dogodkih pa je treba vložiti veliko truda, še posebej za otroke. Lahko seveda kupite že pripravljen nakit v trgovini, vendar morate biti pripravljeni, da bodo njihovi stroški zavzeli velik del proračuna praznovanja. Zato ne porabite veliko denarja in naredite praznično soboto: konfete, girlande barvnega papirja in tridimenzionalne zvezde. Če želite to narediti, preprosto založite barvni papir, lepilo, ribiško vrvico in spenjač ter uporabite svojo domišljijo. In če se celo otroci spopadajo s konfeti in venci, potem lahko v tem članku najdete, kako narediti zvezdo iz papirja.

Pripravljalna faza ne traja veliko časa, dovolj je pripraviti 5 listov papirja A4, škarij in lepila. Za tiste, ki naredijo dekoracijo prvič, se bo uporabljal navaden bel papir, in ko bo tehnika končana, lahko uporabite barvni duplex. Ko so potrebni materiali pripravljeni, lahko pridete na delo.

Preden izdelate zvezdo iz papirja, morate iz vsakega lista narediti kvadrat. V tem primeru ne potrebujete ravnila, dovolj je, da se list diagonalno upogne, tako da se vrh in stran povežeta. Preostali spodnji del je s škarjami previdno odrezan in dobimo kvadrat, prepognjen diagonalno. To bo prazno za naš prvi zvezdni kot.

Nadalje, da bi razumeli vse proizvodne tehnike, je treba spomniti lekcije geometrije. Imamo enakokračni trikotnik, ki ga je treba znova zložiti, da naredimo enak enakokraki trikotnik, vendar manjši. Toda, preden uspemo izdelati tridimenzionalno zvezdo iz papirja, je treba zgornje korake ponoviti s še štirimi listi.

Na naslednji stopnji našega dela boste potrebovali škarje in lepilo (uporabite lahko spenjač). Torej, vzamemo naš trikotnik in lepo iz enake strani naredimo kose, ki ne dosežejo nasprotne strani za približno 1, 5-2 cm. Razdalja med režami je lahko različna, vendar ne sme biti manjša od 10 mm. Vse je odvisno od želje poveljnika, toda bolj ko je kosov, bolj zanimiva bo zvezda iz papirja.

Ko so vse sestavine našega ustvarjanja pripravljene, nadaljujte z oblikovanjem vsakega "cvetnega lista". Odvijamo list, vzamemo ga tako, da so reže ob straneh, in nerezani odrezek gre navpično v sredino. Mi vzamemo lepilo in začnemo alternativno lepliti trakove. Najprej morate povezati najmanjše majhne vogale, jih vzemite in jih prekrivajte. Nato obrnite list navzdol, tako da so naši prvi lepljeni vogali na mizi. S te strani vzamemo naslednje trakove in jih pritrdimo z lepilom ali spenjalnikom. Ponovno obrnemo list in ponavljamo dejanja z naslednjimi vogali. Torej nadaljujemo, dokler ne povežemo največjih vogalov. Preden naredite zvezdo iz papirja, boste morali trdo delati na ostalih podrobnostih.

Zadnja faza dela bo povezava naše zvezde. V ta namen je treba vse "cvetne lise" povezati s spenjalom na zgornjem delu, zadnji priključeni stranski vogali vsakega dela pa se izmenično medsebojno povezujejo. Dekoracija je pripravljena!

Ko je tehnika obvladana, lahko uporabite manjši format papirja in preden naredite zvezdo iz papirja, razmislite o možnostih okrasitve. Na novoletne počitnice je lahko okrašena z "dežjem", na drugih pomembnih datumih pa s trakovi, metulji in drugimi različnimi dekorativnimi elementi.