FoodPro Preloader

Najlažji vzorec pletenja z vzorcem: diagram in opis za začetnike


Pletenje je priljubljena že več kot ducat let. Seveda, takoj razumeti zamotanosti zank je precej težko, lahko celo izgubijo zanimanje za to iglo. Da bi se temu izognili, je bolje začeti s preprostimi tehnikami pletenja in šele nato nadaljevati s shemami Arana ali čipke. Osnove pletenja se začnejo spredaj in nazaj gladke. Po te

Pletenje je priljubljena že več kot ducat let. Seveda, takoj razumeti zamotanosti zank je precej težko, lahko celo izgubijo zanimanje za to iglo. Da bi se temu izognili, je bolje začeti s preprostimi tehnikami pletenja in šele nato nadaljevati s shemami Arana ali čipke.

Osnove pletenja se začnejo spredaj in nazaj gladke. Po tem, lahko poskusite plesti openwork vzorce s preprostimi vzorci. Ko ste se naučili razumeti simbole in prebrati diagrame, lahko ustvarite presenetljivo lepe pletenine.

Tehnika pletenja

Platneno platno je sestavljeno iz kombinacije podnožja sprednje ali zadnje strani gladke površine in nakidov, iz katerih se dobijo luknje. S kombinacijo teh dveh preprostih tehnik lahko ustvarite veliko število različnih vzorcev.

Obstaja več pravil, katerih upoštevanje bo pomagalo razumeti in povezati tako zapleten in zelo preprost vzorec šivank po shemi:

  • Zelo pomembno je, da spremljate konstantno število zank v delu. Število klicanih zank ne sme presegati števila znižanj.
  • Treba se je naučiti, kako izklopiti zanke z različnim naklonom. Če želite, da je zanka nagnjena v desno, morate vstaviti iglo v dve zanki naenkrat in raztegniti delovni nit skozi njih. Nagnite v levo knits drugače: eno zanko odstraniti kot spredaj, da plesti naslednji, nato pa se raztezajo skozi to odstranjeno zanko
  • Preden začnete z delom na izdelku, ki je na voljo, morate povezati kontrolni vzorec. Gostota pletenja je lahko drugačna, in ta izkušnja vam bo pomagala izbrati pravo število igel za pletenje.

Openwork mreža

"Grid" velja za najpreprostejši vzorec za začetnike. Igle, ki jih opravljajo preprosto. Vzorec je sestavljen iz izmenjave obraznih zank in nakida skupaj.

Za pletenje klasično "mesh" morate poklicati liho število zank. Ne pozabite na rob, ki ne bo vključen v vzorec, ampak bo robove vzorca gladil.

Po nizu zank plesti prvo vrsto torbice. To je potrebno, da dobimo čeden spodnji rob vzorca.

Vrstica 1. Odstranite prvo robno zanko brez pletenja. Nato dve zanki spredaj, eno nakid. Ponavljajte do konca vrstice, dokončajte sprednjo stran in ne pozabite na zadnjo robno zanko.

Vrstica 2 in vse nadaljnje žuborenje. Pletene po shemi ali opisu vzorca "očesa". Govorice najpogosteje vse nakidy izvedene Žuborenje zank.

Vrstica 3. Zaporedje zanke se spreminja. Edge, 1 spredaj, vrzi zanko, dve zanki spredaj. Ponovite zaporedje "zaviti, dve zanki skupaj". Dokončaj z robno zanko.

V vsakem primeru preštejte število zank, da ne bi pokvarili vzorca.

Nadalje zamenjajte prve štiri vrstice.

Različice vzorca "openwork mesh"

Poleg klasične različice tega čudovitega vzorca so izumili tudi bolj zapletene sheme in opise vzorcev »mreže«. Vtiči se lahko priključijo na izdelek "okrogle mreže" ali "cikcak". Obstaja tudi zanimiva različica vzorca »ribiške mreže«, ki se pleteni pleteni kot obrazna zanka.

Izkušeni šivane svetujejo, da dosežete občutljiv učinek, ko skušate združiti tanko prejo, na primer moher in debele pletilne igle. Uporaba takšnih materialov omogoča, da dobimo zelo nežno, breztežnostno mrežo.

Lahko plesti izdelek z uporabo samo te preproste vzorce pletenja. Toda kombinacije mreže s sprednjim satenskim šivom ali vzorec »majhnega riža« izgledajo zelo impresivno. Nič manj zanimivo je platno navpičnih črt mrež in tanke pletenice.

Vzorec "vertikalna mreža"

Čudovit učinek je mogoče doseči z izmenjavo prozorne mreže in gostejših navpičnih črt. Za pletenje občutljivega šala, čipkastih nogavic ali obleke za majhno deklico je zelo primeren preprost vzorec. Pletenje tak izdelek lahko precej hitro.

Mlada modna deklica lahko ima radi obleko tuniko za plažo, povezano s takim vzorcem. Za izdelek bo treba izbrati tanke niti z največjo vsebnostjo bombaža ali lanu. Spokes so bolje, da na velikost večje, potem boste dobili bolj občutljivo in openwork izdelka.

Vzorec "listi"

Tudi preprost vzorec s pleteno imitacijo listov bo zahtevalo spretnost in potrpljenje od igle. Toda obleke in bluze, narejene s tem vzorcem, bodo videti zelo elegantno.

Pri delu z vzorci je pomembno, da natančno preberete diagram in sledite številu zank na pletilnih igel. Za pletenje v skladu z vzorcem in opisom vzorca "listi" na pletilnih igel pridobijo liho število zank. Diagram prikazuje sprednje in zadnje vrstice. V tem primeru je treba obrazne vrstice pletiti od desne proti levi in, nasprotno, od leve proti desni.

Izdelek bo videti lep kot celotno platno, povezano s takšnim vzorcem, in navpični vložki bolj enakomerne vzorce, na primer sprednjo površino.

Vzorec "stilizirani listi"

Preprost vzorec, ki ga lahko zavežete z iglami za pletenje, bo mogoč tudi za začetno iglo. Uporablja se lahko za izdelavo klobuka, šala ali srčkane bluze. Z uporabo sheme in opisa vzorca »listi« lahko pletite lepo otroško odejo za otroško posteljico ali eleganten pokrovček z iglami.

Romb in geometrijski vzorci

Med enostavnimi odprtimi vzorci so priljubljeni ne le mrežice in "listi". Takšni vzorci pletenja, kot so občutljivi diamanti, kvadrati ali izmenične ravne linije, izgledajo zelo elegantno.

Izdelki z enakimi črtami azhure so zelo impresivni. Glavna značilnost pletenja je preprostost: navsezadnje so zgoščeni vzorci zelo primerni za tanke bluze ali prtljažnik elegantne pletene obleke. Uporaba preprosto kombinacijo zank, lahko hitro pletene lahek šal ali nežen moher šal.

Looped Patterns

Med priljubljenimi odprtimi vzorci je ena, ki je idealna za ustvarjanje mladinskih modelov oblačil. Pletenje glede na vzorec preprostega vzorca odprtine ustvarja učinek rahlo nepazljivih, podolgovatih zank. Za ta vzorec se uporablja tehnika, ko klicane zanke niso pletene s šivaste strani, ampak so iztrgane iz napere.

Pri izvajanju tega vzorca v prvi vrsti izmenično nakid in Žuborenje zanke. Pri pletenju rožnega roba je tkanina narejena s sprednjim satenskim šivom, zbrane zanke pa padajo. Da bi ohranili obliko izdelka, morate med vrstami odstranjenih zank plesti bolj gosto tkanino.

Zanimiv učinek je mogoče doseči, če ta pleten vzorec pletite iz dveh ločenih zapletov moherja. In žuborenje površine za izvedbo dvojno nit, in odstrani zanko enojni. Včasih lahko pobirate prejo v različnih barvah, kar bo dodatno poudarilo nenavaden model.

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom.  Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje.  Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec.  Vzorec ženskega zimskega plašča