FoodPro Preloader

Album za novorojenčka. Ideje za registracijo otroških foto albumov


Foto album za novorojenčka, napisi v njem, oblikovanje albuma so vsi pomembni trenutki za ohranitev pomembnih trenutkov v otrokovem življenju. Seveda je bolje, da si sami ustvarite poseben album, ki bo poudaril otrokovo osebnost, vendar ne morejo vsi pisati na poti. Zato je v tem članku mogoče najti ideje za ustvarjanje fotoalbuma za novorojenčka, ki vsebuje veliko zanimivih idej. Pre

Foto album za novorojenčka, napisi v njem, oblikovanje albuma so vsi pomembni trenutki za ohranitev pomembnih trenutkov v otrokovem življenju. Seveda je bolje, da si sami ustvarite poseben album, ki bo poudaril otrokovo osebnost, vendar ne morejo vsi pisati na poti. Zato je v tem članku mogoče najti ideje za ustvarjanje fotoalbuma za novorojenčka, ki vsebuje veliko zanimivih idej. Prepričati jih ne bo težko.

Album za novorojenčka: nujnost ali muhavost?

Verjetno vsaka oseba, moški ali ženska, prej ali slej misli o rojstvu lastnega otroka. Priprave na to, da postanete starši, razmišljate skozi svoja dejanja, preoblikovate stanovanje, da naredite prostor za posteljo in druge stvari za otroka ... Vse to zahteva veliko energije, vendar je hkrati nekaj intimnega in radostnega. Po rojstvu otroka ni sploh neaktivno zabavo. Potrebno je ne le vedno spremljati otroka, ga varovati in skrbeti za njega, temveč tudi nadaljevati z gospodinjskimi opravili.

In otrok raste, spozna nekaj novega, pozna svet okoli sebe. Seveda ne želim ničesar zamuditi, ujeti prvi nasmeh, sladke sanje, kot sem se prvič obrnil, hranil, igre ... Sčasoma je vse več fotografij, ne spomnim se več, katera fotografija ima prvi nasmeh in katera samo srček, hočem vzeti ta nasmeh. " Zato je album za novorojenčka nujnost in ne privilegij. Še posebej v našem času, ko je tako priljubljena za shranjevanje fotografij v elektronski obliki, je težko nehote izbrisati pomemben okvir otrokovega življenja. Da, brez dvoma lahko mirno živite brez otroškega fotoalbuma. Samo tukaj ni nobenega jamstva, da se bliskovni pogon ne bo zlomil, vaš račun na socialnih omrežjih ne bo vdrl in ne bo izbrisal slik, računalnik ali prenosni računalnik bo deloval pravilno in telefon ne bo padel iz omarice in ne bo zlomljen. Zato je treba resno pristopiti ne samo k ustvarjanju foto albuma, ampak tudi njegove zasnove.

Izbira časovnega intervala

Čas, ki bi ga želel pokriti v otroškem foto albumu, je pomemben. Odločiti se je treba, ali boste imeli album, v katerem bodo slike od prvih dni do petih let. Ali ime vašega albuma "Album za novorojenčka, prvo leto." To bo vplivalo predvsem na izbor fotografij, ki naj bi bile uvrščene v album. Drugič, koncept fotoalbuma kot celote je lahko odvisen od tega: luštne fotografije, katerih niz, ki je odrezan s pihanjem sveč na prvi torti v življenju, ali umazan otrok na triciklu, bo dopolnil vaš otroški album. Najpomembnejša stvar, ki si jo je treba zapomniti, je, da prvič otroka počne toliko stvari do natanko enega leta: odprl je oči, se držal za lase, njegov prvi nasmeh se je obrnil na trebuh, prvi zob je prišel ven. Zelo, zelo se dogaja prvič. In, zato, veliko fotografij. Tako se ni zgodilo, da ste se odločili, da boste naredili album do treh let, zato je več kot polovica albuma "do enega leta", potem pa so bili vsi dogodki nekako zmečkani (tako, da bi se vse ujelo). Bolje je narediti več albumov kot enega, grozno.

Foto album glede na spol otroka

Seveda ni nikogar skrivnost, da je zasnova albuma za novorojenčka odvisna od spola otroka. Prvič, barve so različne. Ali lahko poberete nekaj v "unisex" slogu. Še posebej, če kupite podlago za album vnaprej. Za dečke ni v modri barvi, za dekleta pa roza.

Drugič, okrasitev albuma za novorojenčka. To se nanaša na ločitev "dekliških" in "fantovskih" atributov: vojakov igrač ali lutk, cvetja ali avtomobilov. In v tem primeru lahko izberete nevtralno možnost: vsakdo ima rad kocke, balone ali skakalne žogice.

Foto album za dekleta

Če ste se končno odločili, da naj bi oblikovanje ustrezalo spolu otroka, se bo album za novorojenčka bistveno razlikoval od albuma za fanta.

Seveda je za večji poudarek na otrokovem polju potrebno izbrati bolj ženske barve: vse odtenke roza, vijolične, rdeče, turkizne in zelene. Za dekoracijo lahko kupite posebne nalepke z vsemi vrstami lutk, ponijev, samorogov, mavric, malih živali. Tudi, ne bodi odveč za nakup kroglice, okrasnih, sequins, biseri.

Vsaka stran je lahko okrašena v stilu različnih pravljic: ptice, male živali in škratje so primerne za Sneguljčico; kuhinjski pripomočki - za Belle iz "Lepote in zveri".

Foto album za dečka

Album za dečka je narejen v belih, modrih, rjavih, oranžnih tonih. Prav tako je mogoče uporabiti nasičene odtenke rdeče.

Nakit je najbolje izbrati ustrezno tla: avtomobili, motorna kolesa, pištole, ribiške palice, vojaki. Najdete jih lahko v obliki nalepk, kovinskih ali lesenih (v trgovinah za hobije je poln takih obrti).

Oblikovanje strani je mogoče narediti kot dekleta, ki temeljijo na pravljicah (»Mali deček s prstom«, »Pinocchio«, »Jack in fižol«) in se povezujejo z »moškim« poklicem - popravljanjem avtomobilov, ribolovnimi potovanji, lovom.

Prva stran foto albuma za novorojenčka

Strani albumov za novorojenčka morajo biti posebne. Prva stran je lahko na različne načine. Na primer, lahko postavite fotografijo noseče matere, kjer je jasno viden trebuh. Ali pa zgradite nekaj podobnega kot ovojnico, v kateri so otroci odpuščeni iz bolnišnice. Možno je prikazati (lepiti) štorklje, ki v kljunu nosi snop z dojenčkom. Ali glavica zelja, v katerem ste našli otroka. Vse to so standardna pojasnila za vprašanje: "Od kod prihajajo otroci?" Lahko pokažete domišljijo in si ustvarite svojo različico. Glavna stvar je biti zanimiv in barvit.

Napisi v albumu za otroke

Ena od najpomembnejših točk ustvarjanja foto albuma je pisanje napisov. Bolje je, da si za novorojenčka poiščete napise za album. Ne v smislu izdelave uprizorjenih fotografij pod napisom, temveč pravočasnega podpisovanja. Na primer, posneli ste sliko, seveda še ni bila natisnjena (če nimate fotoaparata z instant fotografijami), vendar je to prvi korak otroka ali nasmeh. To fotografijo si zagotovo dal na album. Torej pomislite na napis zdaj, medtem ko ste preobremenjeni s čustvi. Banalni stavki, kot je "prvi nasmeh", "prvi zob je prišel ven", "naši prvi koraki" so v vseh otroških foto albumih. In verjemite mi, po enem tednu ste že prišli do ničesar originalnega. Medtem pa ta trenutek še ni konec, imate priložnost narediti poseben napis za posebno fotografijo. Na primer, fotografija s prvimi koraki se lahko podpiše z besedami znane pesmi: "Top-top, stomping baby". Ali to: "Prvi korak, drugi korak! Naš / naš borec!".

Zadnja stran foto albuma

Zadnja stran, pa tudi prva, mora biti nenavadno okrašena. Seveda, odvisno od tega, kako stari album se konča. Če je to prvi rojstni dan, potem lahko priložite fotografijo otroka, ki na torto piha eno svečo, na vrh nalepi pokrovček za počitnice (malo je verjetno, da vam bo otrok v enem letu omogočil dvigovanje pokrovčka, lahko pa ga tudi posnamete), konfeti . Če otrok na fotografiji ne razpiha sveč, ali pa nimate tortice, lahko tudi torto pritrdite s svečkami in poiščete primerne nalepke. Če album traja do tri leta, potem lahko na zadnji strani narišete / šivate / lepimo kamenčke, vejice, nalepke s pticami, žogo okoli fotografije otroka na kolesu. Vse je odvisno od starosti otrok, vaše ustvarjalnosti in vaše želje po posebnem fotografskem albumu.

Strani albumov za otroke

Ob registraciji glavnih strani je možnih več možnosti: celoten album v stilu "a la sem dekle / fant". Ta možnost je bila obravnavana zgoraj.

Druga možnost: vse strani albuma vsebujejo elemente neke pravljice / risanke. Ta možnost je bolj primerna za albume za otroke, ki že imajo najljubše pravljice, za novorojenčke pa najdete najboljšo možnost. Na primer, veliko otrok, kot so risanke "No, počakajte minuto!", "Tom in Jerry", "Masha in Bear", "Fixiki", itd To je, lahko domnevamo, da bo vaš dojenček gledal te risanke, zato mu bo všeč zamisli. In potem lahko prelomite v serijo: vsaka stran je nova serija. Ali pa ob vsaki fotografiji preprosto obstajajo elementi izbrane pravljice.

Tretjič, preprosto si lahko izmislite zanimive situacije: na morskem dnu, obkroženem z morskimi deklicami in školjkami (npr. Prvo pranje v kopalnici ali kopanje v reki), v zvezdnem nebu fant hiti s kolesom / pisalnim strojem / očetovim hrbtom / zibalnim konjem. V tej izvedbi je potrebno dodatno kupiti potrebne podrobnosti (školjke, kamenčki, vejice, cvetje, kovinske in lesene elemente - vse to lahko kupite v posebnih trgovinah za hobi, v nekaterih knjigarnah se to zdaj srečuje).

Ali pa preprosto barvito okrasite strani, jih prilepite z nalepkami in prikažete nekaj zanimivega. Ni vam treba storiti ničesar pompoznega ali domišljijskega. Vse je omejeno samo z vašo domišljijo.

Ime albuma za otroke

Album lahko imenujete za novorojenčka. Lahko ustvarite nekaj izvirnega ali pa uporabite predloge. Izbira je ogromna, od banalnega "Naš otrok, album za novorojenčka" do "To je naš otroški otzhigal." Nihče vas ne bo krivil za nenavadno ime, ki ga drugi starši ne bi nikoli izbrali. To je vaš otrok, vaše fotografije, vaš album. To storite najprej sami. Zato ga lahko kličete karkoli želite. »Ljubki mali album, naš mali sin je v njem«, »Sladkost matere in očeta«, »Čudežno dekle«, »Kako se je vse začelo«, »Začetek«, »Prvi pomembni trenutki našega malčka« itd. str.

Za zaključek

Izdelati ali ne album za novorojenčka je osebna zadeva. Ampak, če se boste kljub temu odločili, da boste vse slike zbrali v eno, potem vas prosimo, da se lotite dela. Ni pravil in zahtev, lahko se spomnite karkoli, ali pa preprosto vstavite vse fotografije v običajen album. Torej vas prosimo, da se spustite na delo, natisnete fotografije, kupite bazo, fantazirate, ustvarite!

Odprta klobučasta beretka: shema in opis.  Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami?  Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami