FoodPro Preloader

DIY tkanina metulj - opis in pregled po korakih


Tkanina metulj se lahko uporablja na različne načine. Šivano na vzorcu obrti bo videti lepo na otroška oblačila ali čevlje. Končni izdelek je pritrjen na vezi za lase in lasnice. Vezi na prsih nosijo moški in ženske. Ta eleganten dodatek ima veliko različnih stilov in uporabljenih materialov. Metulji,

Tkanina metulj se lahko uporablja na različne načine. Šivano na vzorcu obrti bo videti lepo na otroška oblačila ali čevlje. Končni izdelek je pritrjen na vezi za lase in lasnice. Vezi na prsih nosijo moški in ženske. Ta eleganten dodatek ima veliko različnih stilov in uporabljenih materialov.

Metulji, ki so sešiti s svojimi rokami iz tkanine, bodo v eni kopiji, ne boste našli podobne na vaši punci ali drugem otroku. Mojster lahko naredi samo ekskluzivno stvar zase ali za svoje bližnje. Dovolj je samo izbrati primerno tkanino, si izmisliti slog ali poiskati čudovito podobo obrisov žuželke in razumeti načelo dela.

V članku je podrobno opisano, kako izdelati lok na različne načine, kako šivati ​​metuljček za elegantno žensko podobo in strogo različico za slovesno obleko za moškega. Predstavljene fotografije bodo bralcu pomagale razumeti načelo dela in na vzorcih videti končni videz ročnega dela, ki bo pomagalo pri usklajevanju ukrepov pri krojenju.

Otroška metuljčica

Najbolj priročen način za delo s klobučevino. Ta material je popolnoma sešiti, prilepljen, robovi tkanine se ne delijo, in svetle barve vedno izgledajo impresivno. Za takšnega metulja se iz tkanine izrežeta dva kroga z lastnimi rokami - ena velika za zadnja krila in ena manjša za prednje. Barve je mogoče izbrati absolutno za vsako obleko, saj v trgovinah šivalne opreme prodajajo liste klobučevine vseh barv in odtenkov. Kosi tkanine so veliki, tako da ko kupite enega, lahko naredite več kopij naenkrat.

Zatik z robom na enem koncu povezuje točno osrednjo točko kril metulja iz tkanine. S svojimi rokami se raztezajo, ustvarjajo gube na sredini. Na tem mestu lahko šivate skodelice, lahko pa jih z žico pritrdite v ovojnino iz tkanine, zavijete okoli osrednjega dela obrtniškega obrata in zavihate antene žuželk spredaj. Na vrzel med tkanino in žico je pritrjen kovinski zatič.

Tkanina z vzorcem metuljev

Metulj lahko preprosto šivate z lastnimi rokami in preprosto tako, da najprej narišete obris žuželke na papirju, nato pa vzorec prenesete v čutilo. Če se uporablja tak material, se lahko na krila in telo metulja pritrdijo dekorativni elementi, kot so krogi, trakovi, ovali, trikotniki itd., To storijo s pištolo za lepljenje ali šivom čez rob.

Če je za šivanje uporabljena tkanina drugačne kakovosti, potem je potrebno za rezanje šiva pri rezanju dela dodati 1 cm z vseh strani. V tem primeru se metulj zašije v skladu z dvojnim vzorcem, v notranjost je mogoče vstaviti sintetično olje ali plast gostega lana ali bombaža. Potem bo oblika ostala in krila se ne bodo spustila.

Preprosta različica volumetričnega metulja

Naslednja različica izdelave obrti je precej preprosta, dovolj je, da imamo dva majhna svetla kosa tkanine. Kako narediti tkanino metulj z lastnimi rokami, berite naprej. Najbolj primeren način je uporaba kartonskih predlog, ki so pravokotne oblike z zaobljenimi vogali. Za prednja krila izrežemo dva traka dolžine 10 cm, za zadnja pa samo 6 cm.

Na treh straneh zašijemo dele na napačni strani, nato pa na sprednji strani obrnemo prazno in na zadnji strani nežno zaključimo šivanje, šivamo z notranjim šivom. Enak postopek je tudi z drugim materialom.

Potem gladijo krila z železom, potem ko so poravnali vse šive. Če želite, lahko vstavite dodatno plast tkanine, ali tanko penasto gumo, ali sintetičnega Winterizerja, tako da plovilo izgleda bolj obsežno. Še vedno je treba vizualno določiti osrednjo linijo, jo vezati s čudovito nitjo in vezati vozel, pri čemer majhne konice na obeh straneh. To bo antena metulja.

Butterfly DIY iz tkanine okoli vratu

Ta krinka izgleda elegantno pod ovratnikom, ne le za moško majico, ampak tudi za obleko z ovratnikom in pametno bluzo. Za šivanje takšnega nežnega metulja morate pripraviti list rdečega filca, del čipkasto belega traku, tanek rob, gosto tkanino, rdečo sintetično vrvico in velik gumb z ušesom na zadnji strani.

Pričnite s šivom metuljčastega loka iz tkanine z rezanjem ravnega traku klobučkov, dolžine 20 cm, kar je dovolj za en sloj, saj je sam po sebi gost in debel. Robovi so sešiti z nitmi, ki se ujemajo s tkanino s šivom čez rob. Nato obrnite šiv nazaj in naredite enake operacije s čipkastim trakom. Pre-boljše čipke ovijte okoli klobučevine, da ne bi odrezali segmenta krajše dolžine. Po montaži se robovi zašijejo. Na sredinsko točko ovijte prazen metulj z belim tankim trakom in ga rahlo privijte, da se prilega tkanini.

Čipka je vezana z lokom z dvema zankama na vsaki strani in všitimi v sredini. Nato ga preprosto vstavimo pod beli trak. Preostanek zašije gumb za zanko na trak z navojem. Na vratu na elastični trak pritrdite metuljček z uporabo posebnega nastavka za zaponko ali kovino in kljuke za obleko.

Standardni metulj z dolgimi konci

Iz obešalnega konca lahko izdelate tudi kravato s tkanino. Morda jih je več, razmislili bomo o najpreprostejši različici take obrti z dvema koncema. Vezava je izrezana iz pravokotnika tkanine. Širina je enaka dvojni velikosti samega metulja, dolžina pa se meri na enak način. Ne pozabite pustiti 5 mm na vseh straneh vzorca za dovoljenje za šiv.

Najprej šivamo tkanino po dolžini ob strani. Izkaže se cev, ki se po šivanju obrne na sprednjo stran. Šiv se postavi v sredino, material pa skrbno likamo s paro. Nato upognite obdelovanec na pol in šivajte robove za njim. Podobno je prišit osrednji skakalec in pred vstavitvijo koncev na zadnjo stran se vstavi glavni del.

Če želite narediti dolge repove, se pravokotne črte prepognejo na polovico, upogibanje robov tkanine navznoter. Na treh straneh so šivi narejeni na bočni strani, nato pa so s pomočjo dolgih igel obrnjeni na sprednji strani in likani. Zadnji šiv je narejen že na preostalem surovem robu na sprednji strani. Izdelujemo tudi krojevalni trak okoli vratu. Na koncu pritrdite okovje. Takšna kravata lahko nosi tako moškega kot dekle.

Zložena tkanina z lokom

Lahko šivamo tkanino metulj z več prepognjene tkanine zank. Takšna kravata je lahko izdelana iz iste tkanine, iz katere je prišita krilo ali obleka. Dolgi trak iz tkanine je prišit ob pohodni strani. Nato se tkanina obrne na obraz s šivom v notranjosti in obdelovanec se obrne tako, da je v sredini zadaj. Prepričajte se, da ste del likali s parilnikom. Nato naredite metuljasto zanko, previdno zložite vse dele prihodnjega izdelka. Začnite se zlagati na sredini tkanine. Preostali konci visijo v sredini z majhnim zavojem v različnih smereh. Robovi trakov so zarezani pod kotom in sešiti, pri čemer se dno tkanine upogne navznoter za 5 mm.

Metulj je pritrjen v sredini s šivom niti v tonu glavne tkanine. Kožne zanke skrijejo v sredino.

Satin trak lok kravato

To je zelo občutljiv in originalen ročno izdelan izdelek, ki ga lahko nosite tudi z najbolj prefinjeno bluzo. Potrebno bo delo dveh trajnih trakov različnih širin in kontrastnih barv, velike osrednje broške in čopiča, ki se ujema z enim od trakov. Bralna tkanina za mojstrski razred.

Cut enake dolžine sivega traku in krat z križi dvakrat. Šivaj v sredini. Vsi šivi so skriti na zadnji strani.

Rozen trak je sestavljen z zložljivimi zankami, razporejenimi v krog in povezanimi na osrednji točki. Za pritrditev naredite nekaj šivov skozi vse plasti na sredini. Še vedno je treba pritrditi krtačo iz najlonske niti z bleščicami in pinami.

Kako šivati ​​moško kravato

Moške tkanine lahko preprosto šivate z lastnimi rokami, saj je princip dela podoben ženski različici izdelka. Tkanina je izbrana za tesen kostum ali bombaž. Vzorec je sestavljen iz dveh delov. To je metulj in sam skakalec. Šivate dele na enak način, ki deluje v skladu z zgoraj opisano proizvodno shemo. Izrežite pravokotnike, ki šivajo po dolgi strani šiva na hrbtu, nato obrnite obdelovanec na sprednji strani in likajte z vročim likalnikom, obrnite šiv v sredini. Potem se konci metulja zašijejo za obrti. Na isti način je prišit skakalec na sredino kravate.

Ostaja, da vstavite elastični trak in prilagodite pripomočke velikosti vratu. Možno je šivati ​​moškega metulja v enem kosu, z enim trakom po vzorcu, prikazanem na fotografiji. Ko šivate robove tkanine, je kravata vezana.

Mnenja poveljnikov

S svojo roko iz tkanine je enostavno izdelati kravato, obrtniki menijo, da je krojenje zelo preprosta naloga. To je ustvarjalna lekcija, saj obstaja kar nekaj možnosti proizvodnje. Glede na ocene mojstrov, lahko naredite metulj iz katere koli tkanine, ki dopolnjuje delo z dekorativnimi elementi - okrasnih, broške, kroglice, velik prod v okvirju. Zelo radi nosijo mašne in navadne ljudi ter zvezde prve velikosti. To je moden in eleganten pripomoček za odrasle in otroke, žensko in moško populacijo. Z lahkoto ga lahko šivamo, tako da se lahko mojster začetnika spopade z nalogo.