FoodPro Preloader

Jesensko drevo to storite sami?


Želite najti ideje o tem, kako narediti jesensko drevo z lastnimi rokami? Pravzaprav obstaja veliko načinov. Izbira je odvisna od namena izdelave obrti, pa tudi od tistega, ki ga izvaja. V vsakem primeru lahko vse izdelke, predstavljene v članku, izdelamo iz preprostih in dostopnih materialov. Skoraj vsaka metoda je zmožna obvladati celo predšolskega otroka. Izb

Želite najti ideje o tem, kako narediti jesensko drevo z lastnimi rokami? Pravzaprav obstaja veliko načinov. Izbira je odvisna od namena izdelave obrti, pa tudi od tistega, ki ga izvaja. V vsakem primeru lahko vse izdelke, predstavljene v članku, izdelamo iz preprostih in dostopnih materialov. Skoraj vsaka metoda je zmožna obvladati celo predšolskega otroka. Izberite svojo najljubšo idejo in z otrokom začnite vznemirljiv ustvarjalni proces.

Ravna plošča

Če niste prejeli posebnih delovnih zahtev, se ravnajte po prostem času in razpoložljivosti materialov. Lahko naredite jesensko drevo z lastnimi rokami tako v ravni različici kot v razsutem stanju. V prvem primeru bo plovilo olajšano. Narejen je v tehniki aplikacij, ki delajo z glino, posušenimi listi, papirjem, krpo. Skoraj vse, kar lahko pobarvamo v rumeno-oranžne barve (ali pa že ima takšen odtenek), bomo storili. Krona drevesa se izvaja v obliki splošne oblike, na primer kroga, ali pa ustvarja volumen in teksturo z lepljenjem številnih posameznih elementov. Izberite metodo glede na starost otroka.

Izdelki v razsutem stanju

V tej izvedbi uporabimo iste materiale kot v prvem primeru. Razlika je v tem, da tukaj ni podlaga ravno ploski papir ali karton, temveč tridimenzionalni okvir v obliki krogle ali vej iz žice, palic, palic. Takšne obrti so videti veliko bolj spektakularne in bolj izvirne, tudi če uporabljate isti material s ploščo.

Izdelava jesenskega drevesa z lastnimi rokami iz listov

Najlažji in najcenejši način ustvarjanja obrti je, da ga naredimo iz zbranega javorja, limete in drugih listov. Že imajo želeno barvo, vendar je pomembno, da jih pravilno posušite. To ponavadi storimo tako, da zbrano gradivo zložimo med strani stare knjige.

Iz posušenih listov je enostavno narediti jesensko drevo z lastnimi rokami za vrtec. Posebna znanja in dodatna orodja, kot so škarje, tukaj niso potrebna, zato se bo tudi mlajši predšolski otrok spopadel s to nalogo. Ta metoda naredi tako ravne kot volumetrične predmete. Možno je pritrditi liste na podlago z lepilom ali celo plastelinom.

Kako narediti jesensko drevo z lastnimi rokami: mojstrski razred (delo s papirjem in folijo)

To so zelo zanimivi materiali, ki omogočajo ustvarjalnost pri ustvarjanju obrti.

Ob običajni list papirja za risanje lahko naredite naslednje različice jesenskega drevesa:

  1. Odrežite šablone oblike listov, jih pobarvajte in prilepite na podlago.

    Primerna je za to barvno folijo ali oblikovan metaliziran papir. Če se drevo izvaja v razsutem stanju, je najbolje, da okvir v obliki vej iz žice zavita v folijo in enakomerno porazdeli rezane liste na njej.

  2. Kot šablon lahko uporabite odtise za roke. Ta možnost bo videti zelo izvirno in nenavadno.
  3. Lahko naredite jesensko drevo z lastnimi rokami s papirno tehniko piščanja, ko se iz tankih trakov zvijajo ušesca ali elementi. Držijo se med seboj in bazo. Tako izdelujemo elegantne čipke.

  4. Originalna stvar je mogoče dobiti v tehniki origami, še posebej modularni, z uporabo barvnega papirja.

Pomponi

Tradicionalno, ta dekor se uporablja za kape, vendar, če se približate proizvodnji puhastih krogel kreativno, se izkaže, da lahko dobite sadje in živali od njih, in celo jesensko drevo z lastnimi rokami. Če želite to narediti, uporabite kakršne koli preje ustrezne odtenke.
Navadni okrogli pomponi so taki:

  1. Iz kartona izrežite dva obroča.
  2. Povežite jih in jih navijte z nitmi. Nadomestite barve v poljubnem vrstnem redu.
  3. Ločeno začnete prenapetost obroča, postopoma vrezati ovinek preje.
  4. Odstranite kartone.

Za jesensko drevo lahko uporabite eno veliko pom-pom ali veliko majhnih in različnih velikosti puhastih kroglic.

Tkanina

Delajo z drobtinami na enak način kot s papirjem ali folijo, izrezujejo oblike listov in jih zlepijo ali šivajo na podlago. Dobro je narediti jesensko drevo z lastnimi rokami iz klobučevine ali flisa, to je tistih materialov, ki ne tvorijo neurejenih robov, ki zahtevajo obdelavo.

Jesensko drevo lahko izdelamo iz kosov satenskih trakov, izrežemo listne oblike in pojemo rob, kjer se začnejo cveteti niti. Drugi način za pridobivanje zelo učinkovitih izdelkov, ki so videti kot resnična umetniška dela, je kanzašijeva tehnika. Tu so ločeni moduli izdelani iz kvadratov iz satenastih trakov z uporabo določenih metod zlaganja. Če jih povežemo z lepilom ali nitko, lahko dobimo kompleksno volumetrično obliko.

Obrt iz gozda in vrta

Če potrebujete jesensko drevo z lastnimi rokami iz naravnega materiala, uporabite bor ali smrekov storžek. Najlažje jih je zbrati.

Uporabite lahko oreške, želod, kostanj, zelenjavo in sadje. Slednji pa predolgo ne bodo ohranili svojega prvotnega videza.

Bolje je, da je jesensko drevo izdelano iz naravnega materiala v obliki kroglice, s pomočjo papirne palice ali krogle, ki jo lahko preprosto prilepite z barvnimi stožci, nanj pritrdite steblo in ga postavite v kahlo. Tako boste dobili tudi originalen, priljubljen spominek, imenovan topiary.

Kamenčki, kroglice in glina

Namesto stožcev v zgoraj opisani izvedbi lahko uporabimo kateri koli drug material iz fine frakcije, ki se lahko prilepi na površino podlage in pobarva. Primerna zrna kave, kamenčki, kroglice, kroglice. Vse to je pritrjeno na kroglo, tudi s pomočjo gline. To kramp je storiti hitro in poceni, in izgleda zelo elegantno in impresivno.

Kroglice, kroglice ali tiste elemente, v katerih lahko naredite luknjo, lahko uporabite kot obrtni material za vsako kompleksno obliko. Dovolj je, da najprej naredite osnovo v obliki debla in vej drevesa, nato pa nanj pritrdite dekor. Kroglice ali kroglice lahko povežete s pomočjo niti, ribiške vrvice, tanke žice. Takšni izdelki bodo videti zelo dekorativni in elegantni. Na splošno lahko uporabite vse, kar vam pove fantazija.

Torej ste videli, kako so lahko različne rešitve za eno samo nalogo. Jesensko drevo lahko naredite z lastnimi rokami na katerega od naslednjih načinov. Izberite! Vključite se! Ta proces bo verjetno prenašal ne le otrok, ampak tudi vi sami.

Pletena škatla: uporaba, samoproizvodnjaRep trak: kaj je, kako se uporabljaŠablona je nepogrešljivo orodje pri notranji opremi.Sklopka za roke: mojstrski razred in vzorciSlavni fotograf Nigel Barker: kariera, osebno življenje, deloKvačkani vzorci: izvirne ideje, opis fotografije, nasvetiNajboljše igre za dve osebiPletene palčke z iglami za pletenje - ustvarjajo lepoto z vzorci ali vzorci