FoodPro Preloader

Kaj je bankroll? Začetna teorija pokra


Jekleni živci, čudovite nagrade, drzne strategije, branje nasprotnikov - vse to je poker. Ta igra je bila znana mnogim že dolgo časa, toda zdaj doživlja svoj pravi vrh priljubljenosti. Vsak dan je na stotine, in celo na tisoče začetnikov, ki se poskušajo naučiti uspešne strategije igre in zgrabi vaš okusen kos nenehnega igranja milijonov. Osnove ba

Jekleni živci, čudovite nagrade, drzne strategije, branje nasprotnikov - vse to je poker. Ta igra je bila znana mnogim že dolgo časa, toda zdaj doživlja svoj pravi vrh priljubljenosti. Vsak dan je na stotine, in celo na tisoče začetnikov, ki se poskušajo naučiti uspešne strategije igre in zgrabi vaš okusen kos nenehnega igranja milijonov.

Osnove bankrola - reševanje za Newbies

Ne glede na to, kdo je oseba - nadarjeni matematik, poklicni psiholog ali izkušen igralec kartic - bo v vsakem primeru doživel določene težave na prvi stopnji učenja pokra. Prva stvar, ki jo morate vedeti (in čim prej) za neizkušenega igralca pokra, je, kaj je bankroll in kako ga izvajati. Konec koncev je od tega odvisno trajanje njegove "kariere". Preveč stopi na isti rake, nato pa v obupu vse vrgnejo, ne da bi sploh vedeli vse čare te igre s kartami.

Seveda je vredno razmisliti, kaj je denar, če igrate poker za denar. Konec koncev, le z izgubo nečesa dragocenega, oseba začne izvajati bolj uravnotežene in ustrezne ukrepe, oceni vsak trenutek igre, analize. Obstaja pa tudi druga stran: breme odgovornosti včasih vodi do nepotrebnih dejanj, ki bi lahko vodila v stečaj. Iz tega naj bi bila rešena pravila o bančnih računih.

Razpršenost je neizogibna

Najprej morate razumeti igralca pokra za denar, da bo prej ali slej prišlo do črne črte. Nemogoče je ves čas zmagati, tudi če naredite vse, kar je popolnoma pravilno, trezno stehtamo vsak korak. V tej igri je pomemben tudi delež sreče. Pravzaprav lahko katera koli kartica postane oreh in po zakonih teorije verjetnosti ne bo vedno ti. Da se v teh črnih dneh ne bi prezgodaj bankrotiralo, je treba strogo upoštevati pravila, ki jih ureja upravljanje bančnih računov.

Torej, malo posebnosti. Kaj je bankroll? To je dejansko vaša banka. Vstopnina - znesek, ki se vam bo odvzel za udeležbo na turnirju. Če igrate denar, so žaluzije alternativa, ki jo boste zagotovo morali postaviti za mizo. Pravila upravljanja bančnih računov urejajo razmerje med odkupi in inovacijami in slepimi žetoni za igralčevo banko, da bi se samozavestno počutili ob izbrani meji.

Teorija denarnega toka za denar

Če se od prvih korakov osvajanja pokra odločite, da boste preizkusili svojo roko na gotovini, morate upoštevati neomajno pravilo: igranje omejitev na podlagi tega, da je vaša banka enaka ali večja od 300 velikih blindov. Na primer, izbrali ste mizo, na kateri igrate 1/2 slepe. Izkazalo se je, da mora biti vaš bančni račun vsaj 2 x 300 = 600. To se naredi tako, da se lahko počutite sproščeno za mizo in se ne bojite igrati mejne porazdelitve v upanju na srečo.

Prav tako je vredno spoštovati še eno pravilo: ne morete izgubiti več kot 5% banke. Na primer, naredimo majhen izračun: sedel si za mizo s kupom 200 z blindi 1/2. V primeru zmanjšanja vaše vstopnine na 170 zaradi številnih izgub in neuspešnih rok, nimate pravice nadaljevati s to mejo - ne morete si jo več privoščiti, razmislite o premiku na nižjo.

Teorija bankroll za MTT

Stvari so drugačne pri turnirjih. Posebnost igre z več mizami se bistveno razlikuje od predpomnilnika. Ni časa za čakanje, žaluzije avtomatsko rastejo in prej ali slej bodo začele grizljati vaš stack. Pred nagradno cono boste morali igrati kar nekaj ur in ves ta čas boste ostali v ravnovesju in tvegali, da boste brez nagrade. Kljub trajanju in kompleksnosti je MTT zelo priljubljen, in to je posledica dejstva, da je tukaj najbolj "okusna" nagrada. Na enem turnirju se lahko odigra na stotine, tisoče, na deset tisoče dolarjev.

Takšne čudovite denarne nagrade v enem večeru na mikro omejitvah ne zaslužijo. Ampak ne bi smeli tudi vrgati dragih turnirjev v upanju, da boste zaslužili več. Prav tako je za MTT pravilo bankroll: morate imeti skupno 40 buy-inov na turnir. Naj na primer navedemo: vaša banka je 100 konvencionalnih enot, v tem primeru si lahko privoščite igranje turnirjev ne več kot 2, 50.

Ustrezna ocena priložnosti

Iskanje odgovorov na vprašanje, s čimer se soočajo začetniki, ki se odločijo igrati denar v spletnih sobah. Tu se lahko popolnoma potopite v poker. Lahko igrate več miz naenkrat za več ur, in te mize bodo popolnoma drugačen načrt: turnirji, denar, omejen hold'em, Omaha, SnG.

Zato so bila pravila o upravljanju bančnih računov ustvarjena tako, da se po igranju naokrog ne odletijo v minus že prvi večer. Če vemo vnaprej, kaj je denar, boste zagotovili daljši obstoj v poker areni, čeprav ne v vlogi svetovne zvezde, ampak vsaj kot primernega in obetajočega igralca. Če se naučite strogo upravljati svojo banko, bodo psihološke težave samodejno izginile. Naslednja črna črta v igri vas preprosto ne bo mogla zrušiti, ker v pokru zmaga tisti, ki je sposoben stati na daljavo in ne v eni roki.