FoodPro Preloader

Pletene kvačkane kape kvadratov: nasveti za začetnike igle


Vsaka vrsta igle se začne razumeti iz njenih osnov. To velja tudi za kvačkanje. Preden začnete izdelovati oblačila, se morate naučiti izvajati najpreprostejše vzorce in okraske. Poskusimo narediti srednje veliko otroško odejo, kvačkano iz kvadratov v obliki ravne mreže. Takšno delo bo mogoče tudi za začetnike. Bodite pot

Vsaka vrsta igle se začne razumeti iz njenih osnov. To velja tudi za kvačkanje. Preden začnete izdelovati oblačila, se morate naučiti izvajati najpreprostejše vzorce in okraske. Poskusimo narediti srednje veliko otroško odejo, kvačkano iz kvadratov v obliki ravne mreže. Takšno delo bo mogoče tudi za začetnike. Bodite potrpežljivi, saj je potreben čas. Torej, pletene kvačkane odejo, z uporabo niti več barv.

Izbor materiala in ornamenta

Preden začnete, morate takoj zbrati vse, kar potrebujete. Če kvačkamo odejo širine 90 cm in dolžine 140 cm, potrebujemo približno 1500 do 1700 g preje. Tkanje ne bo preveč gosto, zato je za kvalificirane delavce brez izkušenj bolje uporabiti kvačkanje št. 4.5-5. Takoj določite barvo. Pri izdelavi elegantnih stvari običajno uporabljamo več odtenkov iste barvne palete. Potem so šivi kvadrati v obliki prehoda iz enega tona v drugega videti zelo lep. Ampak, seveda, lahko vzamete ostanke različnih niti, na primer, 3-4 barv. Glavna stvar je, da imajo enako strukturo in debelino. Poleg tega želim povedati o materialu. Če kvačkamo odejo za otroka, je bolje, da se odločimo za naravni bombaž ali volno. Konec koncev lahko sintetične niti povzročijo alergijsko reakcijo. Po pripravi vse potrebno, lahko začnete plesti okraske.

Skrivnosti in načini izdelave slepih

Zelo pomembno je, da sledimo glavnemu pravilu, ko pletemo kvačkano odejo: za začetne mojstre boste potrebovali merilni trak za merjenje. Kaj je lahko posebno pri izdelavi preprostega pravokotnega platna? Izkazalo se je, da se je izdelek spremenil v lep in gladek preprog, vsi kvadrati morajo biti popolnoma enake velikosti. Zato ne glede na vzorec in izbrano parjenje ne smete pozabiti na to pomembno skrivnost.

Naštejemo glavne načine izdelave okraskov:

  • Pletenje v ravni liniji. Za to se zbere veriga 15-20 zračnih zank in pletene z dvojnimi kvačkami s kvadratom ali brez njega, dokler niso kvadratne. Taka slepa plošča je lahko monofona ali sestavljena iz izmeničnih vrst različnih barv.
  • Povezan v krog. Začetne 4-5 zank so zaprte, nadaljnje delo pa poteka v spirali. Da bi dobili kvadratno obliko na štirih mestih, so koraki enakomerno izdelani po shemi. Bolj izkušeni šivane pletenice, sestavljene iz šestkotnikov.

Sestavljanje izdelka

Ko kvačkamo odejo strogo določene velikosti, moramo izdelati vzorec izdelka ali vnaprej opraviti potrebne izračune. Nato lahko z merjenjem dolžine strani enega kvadrata enostavno izračunate, koliko od njih bo potrebno za doseganje želene velikosti odeje. Spread povezane praznine, uspešno izbiro prehoda iz ene barve v drugo. Nato jih povežite na dva načina:

  • S pomočjo igle. Šiv bo popolnoma neviden, če se pri pletenju okrasov kvadratov zaključi z drugimi barvami le v njegovem notranjem delu, zadnje vrste pa so enake. Vzemite nit istega odtenka in šivajte vse praznine, razporedite jih v vrstice.
  • Kvačkanje. Ta metoda se uporablja s kvadrati različnih barv in vam omogoča, da narišete karikatno kontrastno izvirno linijo. Prenos prijateljev na prazne prijatelje, povežite jih v obliki vrstic.

Vezite konfekcijsko odejo po obodu z več vrstami stebrov in obrobite z resami.

Vojaška oprema naredi sam iz odpadnega materiala.  VzorciNaredi si sam paradižnik: zanimive idejeVzorec klobučevine je osnova za najljubšo igro ali dekorMojster razred kako narediti lotus origamiObleka v grškem slogu z lastnimi rokami.  Ekspresna možnostKonopljina vrv ali ChuniObrt iz zgoščenk.  Kaj narediti za CD-jeTkanje iz vrbe za začetnike korak za korakom: tehnologija, mojstrski tečaj, sheme, zanimive ideje in priporočila