FoodPro Preloader

Ocelot Revolver - kdo je?


Metal Gear Solid je legendarna serija iger. Zelo težko je najti delo, ki bi imelo tako globino, kot je bila ideja Hideo Kojime. Igra je polna pametnih ploskev vezavi, simboli, nedogovorennostyami, itd V tem članku bomo razpravljali o enem najbolj kontroverznih likov v Metal Gear Solid. Govorili bomo o Revolverju Ocelot.

Metal Gear Solid je legendarna serija iger. Zelo težko je najti delo, ki bi imelo tako globino, kot je bila ideja Hideo Kojime. Igra je polna pametnih ploskev vezavi, simboli, nedogovorennostyami, itd V tem članku bomo razpravljali o enem najbolj kontroverznih likov v Metal Gear Solid. Govorili bomo o Revolverju Ocelot. Želite podrobneje vedeti o tem znaku? Preberite ta članek!

Kdo je Ocelot Revolver?

V igri Metal Gear Solid obstaja veliko nevarnih vojakov. Revolver (Shalashaska) Ocelot - kodno ime borca, ki je specializiran za mučenje in zaslišanje. Druga značilnost, ki jo razlikuje od drugih borcev, je spretno ravnanje s pištolami. S pomočjo te spretnosti bo dobil svoj vzdevek - Ocelot Revolver. Prav tako je treba omeniti, da ima ta lik telepatske sposobnosti, ki so mu več kot enkrat rešile življenje. Adamsk (ime pravega znaka) je eden glavnih likov v seriji. Bil je eden redkih, ki je osebno poznal Big Bossa in njegove klonove. Praviloma je Ocelot Revolver deloval kot dvojni ali trojni agent, ki je deloval v korist takih organizacij, kot so "filozofi", GRU, CIA, "patrioti".

Revolver Ocelot: biografija

Revolver Ocelot se je rodil 6. junija 1944 v severni Franciji v Normandiji. Adamska mama je bila Joy, deklica vojak (kasneje je postala bolj znana kot šef). Rojstvo otrok je potekalo med izvajanjem operacije Overlord. Joey je bil poškodovan, zato je morala narediti carski rez. Na srečo otrok ni bil poškodovan, vendar je po operaciji Otelotova mati imela ogromno brazgotino, ki se je raztegnila po vsem telesu. Kot se je izkazalo v MGS3, je bil Ocelotov oče vojak z imenom Sorrow. Od njega je Adamsk podedoval njegove telepatske sposobnosti. Kmalu so otroka ukradli agenti "filozofov".

Ko je Adamsk dozorel, je bil organiziran za organizacijo NSA (Nacionalna varnostna agencija). Tam je delal kot dekriptor. Toda kmalu se je Ocelot preselil na stran ZSSR in začel delati v posebnih enotah, ki jih je vodil Jevgenij Borisovič Volgin. Malo kasneje je Ocelot zaradi razmerja z legendarnim Bossom prejel osebno ekipo. V 60. letih je Adamsk postal tajni agent. Ne samo za GRU, ampak tudi za KGB pri CIA.

Operacija Snake Eater

Ocelot je igral pomembno vlogo pri operaciji "Kačji kačar". Pri izpolnjevanju te misije je Adamska večkrat naletela na Naked Snake (kasneje je dobil vzdevek Big Boss). Ocelot Revolver, ki je bil "mol" v GRU (ZSSR), naj bi po ukazu CIA (ZDA) pomagal Snakeu pri njegovem poslanstvu. In vse je šlo zelo dobro. S pomočjo Ocelota je Sneck uspel uničiti Shagohod in Grozno mesto. Prav tako je treba omeniti, da je ravno Adamsk med mučenjem priklenjeval oči. Shalashaska je imela še eno tajno misijo, katere bistvo je bilo razkrito šele na koncu MGS 3. Izkazalo se je, da je bil Ocelotov glavni cilj »dediščina filozofov« (ogromen denarni sklad). In Revolver je opravil odlično delo. Zahvaljujoč njemu so Združene države prejele del dediščine.

Nadaljnje dejavnosti

Shalashaska je bila nezadovoljna z načinom, kako se je vlada ukvarjala z denarjem "filozofov". Prav zato je s podporo Zeroja ustanovil organizacijo "Patriots". Kmalu se ji je pridružil Big Boss. Vendar to ni trajalo dolgo. Zero je skrivaj začel delo na projektu "Grozljivi otroci". Njegovo bistvo je bilo ustvarjanje klonov genetsko idealnih vojakov, ki temeljijo na Snakeovi DNK. Ko je Big Boss o tem izvedel, je organizacijo zapustil v besu. Ocelot tudi ni bil navdušen nad dejanjem Zero. Vendar ni takoj zapustil organizacije in še naprej delal kot tajni agent.

Kasneje je Ocelot poskusil obnoviti Outer Haven, vendar je bil ubit Solid Snake (eden od klonov Big Bossa in glavni lik serije iger).

Odnosi z velikim šefom

Odnos med Velikim šefom in Ocelotom je precej zapleten, zapleten in ni povsem jasen. Vendar večina navijačev verjame, da sta Adamsk in Snake vezana na "bratske vezi". In to je povsem logično. Konec koncev, med igro imajo isti cilj - uresničiti sanje šefa, ki je bil za oba znaka mentor, mati. Ocelotova smrt ni tako preprosta, kot se je zdelo na prvi pogled. Pravi cilj Revolverja je bil prebuditi Big Bossa in osvoboditi svet iz moči Patriotov. To mu je uspelo samo s svojim dragocenim življenjem.