FoodPro Preloader

Zanimiv članek o dnevu kozmonavtike v vrtcu: mojstrski tečaji


Otroci predstavljajo kozmos kot neskončni skrivnostni svet, v katerem živijo nenavadna bitja, ki imajo nadnaravne sposobnosti. Otroka ni treba nagovarjati nasprotno, bolje je uporabiti te fantazije za razvoj figurativnega mišljenja. Oblikovanje za Dan kozmonavtike v vrtcu lahko opravi skupina ali posamezen otrok. P

Otroci predstavljajo kozmos kot neskončni skrivnostni svet, v katerem živijo nenavadna bitja, ki imajo nadnaravne sposobnosti. Otroka ni treba nagovarjati nasprotno, bolje je uporabiti te fantazije za razvoj figurativnega mišljenja. Oblikovanje za Dan kozmonavtike v vrtcu lahko opravi skupina ali posamezen otrok.

Predlagajte svojemu otroku, da izdeluje obrt iz materialov, ki bodo vedno doma, in zabavali se bodo vesoljske obrti. V tem članku vam bomo predstavili več mojstrskih tečajev, kjer se boste naučili oblikovati obrti na temo kozmosa.

Slika žita "Cosmos"

Oblikovanje za Dan kozmonavtike (v vrtcu) lahko izgleda drugače. Na primer, žita bodo odličen material za ustvarjalnost.

Izvorni materiali:

 • barve za gvaše;
 • žita: riž, fižol, ajda, grah;
 • večbarvna glina;
 • lepenka, folija;
 • lepila, krtače, škarje;
 • Krožniki;
 • čist lak (možno je barvanje nohtov).

Torej, kako je obrt za dan kozmonavtike opravljen v vrtcu iz žit? Poglejmo spodaj:

 1. Vnaprej, da bi imeli čas, da se posuši, prebarvamo zrna v različnih barvah: riž - v rumeni, ajda - v modri, grah in fižol - v različnih barvah. Da bi to naredili, gvaš barve različnih barv razredčite z vodo in nanesite na pesek. Za sušenje
 2. Na list kartona postaviti konture vseh vesoljskih objektov (raketa, luna, planeti, zvezde). potem bi morali gnetiti dobro gline in oblikovati podobo lune in rakete.
 3. Okrasite fižol in grah v glino čim tesneje, da glina ne bo vidna vmes.
 4. Folijo zlepite čez luknjo rakete in narišite okvir slike.
 5. Previdno nanesite lepilo na konturo zvezd, potresemo z rumenim riževim kašo. Ko se lepilo posuši, odstranite presežek.
 6. Neuporabljeni prostori, gosto premazani z lepilom in prekriti z modro ajdo. Stresite odvečno. Ponovite tolikokrat, da se tako zapolnijo vse praznine.
 7. Pokrijte lak del podrobnosti slike.

Ročna obrt "Cosmos" iz neokuženega testa

Obrt za dan kozmonavtike v vrtcu iz te surovine je preprost. Moraš biti potrpežljiv in nekaj materialov:

 • barvila za hrano;
 • testo;
 • žica;
 • palice, kroglice, gumbi, kroglice, oči za igrače;
 • kup;
 • zvitki kartona (iz folije, folije za živila, pergamentnega papirja);
 • slamice za koktajle.

Izdelava za Dan kozmonautike v vrtcu je preprosta:

 1. Najprej morate pripraviti večbarvno testo. V te kose mešamo različne barve hrane.
 2. Nato morate otroku dati priložnost, da izbere predmete in znake, ki jih želi oblikovati. Na primer, smešni tujec z več očmi.
 3. Lahko ponudite, da zaslepite planet Zemljo. Za to morate založiti dovolj modrega in zelenega testa.
 4. Zelo zanimiva ideja je, da naredimo številke planetov sončnega sistema. Pritrdite prejete planete in Sonce na niti. Sonce na sredini, planeti okoli, dobite čudovito vzmetenje "Solarni sistem".
 5. Druga vrsta obeska: izrežite zvezdico z rezalnikom za piškote, jo okrasite z biseri, kroglicami, bleščicami in obesite na vrvice.
 6. Pravi polet fancy bo izdelava vesoljske baze. To naredite tako, da v posodo postavite pesek. Iz lepenke iz kartona izdelujejo rakete, vesoljske ladje. Razporedi jih na paleto.

Izdelava za Dan kosmonautike v vrtcu je pripravljena! Na razstavi lahko varno sodelujete.

Spominki "Raketa"

Materiali in orodja, potrebna za delo:

 • majhna plastična steklenička;
 • barve;
 • krtače, škarje;
 • valoviti barvni papir, karton, aluminijasta folija;
 • velike kroglice;
 • lepilo, scotch

Stopnje izdelave izstrelkov:

 1. Plastično steklenico odrežemo na dnu. Nekoliko višje od škatle za steklenico izrežite okno.
 2. Stožec izvlecite iz koščka nestabilne lepenke, ga pritrdite s spenjalnikom ali lepilom, poravnajte rob s škarjami in zlepite stožec na vrhu steklenice.
 3. Iz debelega kartona se izrežeta dva kroga. En krog je razrezan na štiri dele (to so raketni stabilizatorji). Za oblikovanje luknje pustite drug krog v celoti.
 4. Za oblikovanje dveh majhnih valjev mehkega kartona - to so raketne šobe.
 5. Barvo telesa z oranžno barvo, stabilizatorji - modri, šobe - črne. Za okno v foliji ovijte prstan iz kartona.
 6. Folijo zavijemo na vrh rakete, zlepite dele na svoje mesto. Okrasite z biseri in koščki folije.
 7. Od rumenega, oranžnega in rdečega papirja (valovitega), da odrežemo veliko tankih trakov in jih pritrdimo znotraj šob - to bo kot eksplozivni požar.

Plastelinska plošča "Skrivnostni prostor": materiali

Obrt za dan kozmonavtike v vrtcu iz naravnega materiala je narejen preprosto, pri čemer smo upoštevali možnosti zgoraj z žiti. Za sestavo gline boste morali kupiti:

 • večbarvna glina za otroško ustvarjalnost;
 • debela lepenka iz črne, modre ali vijolične barve;
 • Plošča za plastelin;
 • kup

Tehnika obrti

Enostavno je narediti ploščo, le pokazati domišljijo.

 1. Ena od podrobnosti plošče, Sonce, je oblikovana iz rumenega, oranžnega, rdečega plastelina. Kos plastelina, ki se zvija v kroglo, se drži lista kartona, ki služi kot osnova plošče, in zdrobimo v tortiljo. Raztegnite še en kos plastelina s tanko palico tako dolgo, da sonce popolnoma zavijete. Pričvrstite okoli sonca in s prstom zbadajte list papirja. Tu je "sončna krona" in pripravljena.
 2. Luna je oblikovana iz koščkov plastelina rjave, bele in rumene. Če želite to narediti, gline različnih barv meša nekoliko, ki tvorijo marmor vzorec. Možno je prikazati tako mesec kot polno luno, tako da je kos ustrezno obliko in jo pripeti na podlago v sploščeni obliki.
 3. To je zelo enostavno narediti zvezde: za to morate zaviti majhne plastelin kroglice in, ki jih pritrdite na osnovo, jih prilepite iz centra na obrobju.
 4. Planeti sončnega sistema so oblikovani enako kot polna luna, samo za vsak planet morate izbrati svojo mešanico barv (za Zemljo - modro, zeleno, belo, Mars - rdečo, rjavo, itd.). Za Saturn morate narediti pas, ki prikazuje prstan.
 5. Naslednja podrobnost plošče - rakete - je sestavljena iz pravokotnika iz plastelina. Nad njo morate pod raketo pritrditi trikotnik, razmazati kos oranžno-rdeče gline, ki bo prikazovala ogenj iz rakete. Na koncu morate raketo okrasiti s podrobnostmi o svojem okusu. Izdelava za Dan kosmonautike v vrtcu je pripravljena!

Po teh mojstrskih tečajih boste lahko s svojimi otroki preživeli zelo zanimive in informativne lekcije o izdelavi obrti z lastnimi rokami in zgodbami o Kozmosu.

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom. Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje. Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec. Vzorec ženskega zimskega plašča