FoodPro Preloader

Zakaj šivalni stroj strga nit: glavni vzroki in načini za njihovo odpravo


Vsaka ženska želi videti posebno. To velja za ličila in pričeske ter oblačila. Danes, da kupite stvar, ki bo edinstvena, ne more vsakdo privoščiti. Zato veliko žensk šiva oblačila zase. Šivalni stroj je prvi pomočnik pri tej zadevi. Novaške šivilje se pogosto soočajo s problemom razbijanja niti v času šivanja. Ne paničite. To

Vsaka ženska želi videti posebno. To velja za ličila in pričeske ter oblačila. Danes, da kupite stvar, ki bo edinstvena, ne more vsakdo privoščiti. Zato veliko žensk šiva oblačila zase. Šivalni stroj je prvi pomočnik pri tej zadevi.

Novaške šivilje se pogosto soočajo s problemom razbijanja niti v času šivanja. Ne paničite. To lahko enostavno popravite sami. O tem - še v članku. Najprej morate ugotoviti, zakaj šivalni stroj strga nit, zgornji ali spodnji del ter kako se z njo ukvarjati.

Zakaj se to dogaja?

Obstaja veliko razlogov. Razmislite o glavnih. Ni vedno mogoče poklicati poveljnika. Še posebej, če je delo nujno in ni časa za čakanje.

Napetost navoja

Najpogostejši razlog, zakaj šivalni stroj strga nit (zgornji ali spodnji), je precej močna napetost. Prepletanje niti v tem primeru se pojavi na tkanini. Rešitev takega problema je preprosta - samo zrahljajte napetost.

Nizka napetost vodi tudi do prelomov niti. Niti se začenjajo zamenjati v kanuju, zato so raztrgane. Ta pomanjkljivost vpliva tudi na lepoto šivov.

Igla

Še en razlog, zakaj šivalni stroj strga nit, je igla, če je nepravilno nastavljena. Ko se dotakne stene luknje v iglični plošči, se bo nit začela držati svojih nepravilnosti, kar bo povzročilo razpok. V takem primeru se bo igla zlomila in nit se bo zlomila.

Vzmet regulatorja

Navoj se lahko tudi razbije zaradi dejstva, da je vzmet v regulatorju napetosti nepravilno nastavljena. Prvič, bližje telesu stroja naj bodo velike tuljave pomladi. Drugič, potrebno je, da se vzmet v osi regulatorja zlahka premakne. Če je regulator napetosti nepravilno sestavljen, je to glavni razlog, da ročni šivalni stroj strga navoj.

Naprava ne bo delovala pravilno, če je igla nameščena nepravilno. Vstaviti ga je treba do konca, šoba shuttlea pa mora iti ob njeno zarezo.

Drugi razlogi

Tudi žaganje in trganje navojev lahko zarežejo podrobnosti stroja. Če želite odpraviti takšne napake, jih preglejte z datoteko.

Težava je lahko skrita tudi v ohišju vretenca. Z razbitjem niti vodi do močno zategnjenega dela. Težave se pojavijo tudi, če je pokrovček zamašen z nitko in umazanijo.

Najpogosteje pride do napake pri razbitju niti, ker so napačno vgrajeni elementi. V tem primeru bo stroj nepravilno zagrabil navoj, kar bo povzročilo njegovo lomljenje.

Slabo mazanje je lahko tudi razlog, zakaj šivalni stroj strga navoj. Da bi to preprečili, preprosto namažite delovne dele.

Če je tačka premočna, lahko to vpliva na hitrost in kakovost šivanja. Na nekaterih modelih šivalnih strojev obstajajo trije načini, ki ustrezajo vrsti tkanine: lahka tkanina, debel in vezen način. Izberemo tistega, ki ustreza uporabljenemu materialu.

Zakaj šivalni stroj strga zgornjo nit? Napačni materiali

Navoj v stroju se lahko strga, ne samo zaradi nepravilno nameščenih delov, ampak tudi, če je bil material za šivanje izbran nepravilno. Ko so s tem dejavnikom povezane težave, je zelo enostavno popraviti situacijo. Samo tkanino morate zamenjati z bolj primerno.

Še naprej razmišljamo o tem, zakaj je nit raztrgana in zmedena v pisalnem stroju:

  1. Pri uporabi niti iz starih zalog je treba paziti na njihovo kakovost. Zelo pogosto bodo raztrgane niti z vozli iz bombažnega materiala. Prav tako se pri delu ne sme uporabljati predebele niti.
  2. Napačna igla je lahko vzrok za zlom navoja. Ta orodja so izbrana glede na debelino tkanine. V nasprotnem primeru se bodo zanke izkazale za površne, končni izdelek pa bo videti neurejen.
  3. Pokvarjena igla. Preden začnete šivati, morate preveriti nos in očesce igle.
  4. Neustrezna klekljava velikosti. Če je premajhna ali velika, bo navoj med šivanjem nepravilno navita, kar ga bo zlomilo.

Kot lahko vidite, ni nič zapletenega. Če želite popraviti prelom niti, le skrbno preverite in takoj odpravite težavo.

Zankira nit v pisalnem stroju

Pogosto se zgodi, da nit v stroju ni raztrgana, ampak samo dodges. Tudi šivanje oblačil v tem primeru ni mogoče. Konec koncev, del vzorca ni mogoče speti skupaj.

Razlog je lahko enak kot pri prekinitvi niti. Zato morate v tem primeru najprej preveriti napetost navoja, nato se prepričajte, da je v regulatorju napetosti vzmet. Če je vse preverjeno in popravljeno, vendar je linija še vedno zanka, je težava verjetno, da sta spodnja in zgornja nit različno debela. Zelo pomembno je, da sta obe niti enake številke.

Še en razlog, zakaj se vetrovi ne smejo ujeti v napenjalo. V tem primeru je treba ta del naprave razstaviti in vse dele preveriti glede rje in umazanije. Če je naprava pravilno opravljena, bo naprava začela pravilno delovati.

V primeru okvare stroja se ne smete takoj obrniti na poveljnika, najverjetneje pa se ga preprosto montira nepravilno. Po preverjanju vsake od zgornjih možnosti in preverjanju kakovosti materialov se lahko šivilja, ki je našla vzrok, zlahka sama odpravi. Če ni pod njegovo močjo, je bolje povabiti tunerja.

Če želi ženska videti lepo in oditi v čudovito obleko, mora kupiti šivalni stroj in se naučiti dela na njem. S svojimi divjimi odločitvami in fantazijo lahko postane nepremagljiva, elegantna in še posebej ženska.

Odprta klobučasta beretka: shema in opis.  Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami?  Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami