FoodPro Preloader

Predpasniki na zadnjem zvonu: kako šivati ​​z lastnimi rokami


Zadnji zvon je zabaven in malce žalosten praznik, ker se na ta dan šolarji poslovijo od mize in lekcije. Nekdo do naslednjega septembra in nekdo za vedno. Za sodobne šolarje in šolarke, ki pogosto zanemarjajo obliko v običajnem šolskem vsakdanjem življenju, je zadnji zvonec edini način, da se oblečejo v čeden obleki, obleki in predpasniku. Predpasn

Zadnji zvon je zabaven in malce žalosten praznik, ker se na ta dan šolarji poslovijo od mize in lekcije. Nekdo do naslednjega septembra in nekdo za vedno. Za sodobne šolarje in šolarke, ki pogosto zanemarjajo obliko v običajnem šolskem vsakdanjem življenju, je zadnji zvonec edini način, da se oblečejo v čeden obleki, obleki in predpasniku. Predpasniki na zadnjem klicu - na splošno tradicija. Ko je bila predpasnik, sešiti z lastnimi rokami, ki jih mama ali babica, izpostavil dekle iz množice sošolcev. Bila je modna in lepa ter zelo elegantna.

Danes lahko kupite predpasnike za zadnji klic skoraj povsod: v trgovinah, na trgih in celo naročite prek spleta. Res je, da povpraševanje po tem kosu oblačil ni tako veliko, kar pomeni, da se ne razlikujejo v posebni raznolikosti. Druga stvar - šivanje predpasnik na zadnji klic sami. Potem boste videti izvirno in dobili boste ekskluzivno stvar, ki se vam ne bo sram, da bi celo podedovali od vaše hčerke.

Za šivanje takšnih predpasnikov, seveda potrebujete primerno tkanino. Biti mora lepa in kakovostna. Bolje je, da gre za material, ne pa na trg, ampak v specializirano trgovino. Potem bo izbira več, in lahko mirno, brez hrupa in vrveža naredite nakup. Pogosto, predpasniki na zadnji klic so sešiti iz čipke ali gipur posteljnino, vendar je povsem mogoče, da se navadne prosojni tkanine brez odprtine vzorec. Tudi zgoščeni bombaž bo naredil: če ga šivate na okrasu, se bo predpasnik izkazal za lepega. Edini nasvet je: če niste zelo izkušeni šivilja, je bolje, da ne vzamete "muhasto" spolzko tkanino. Z njo boste morali veliko zmešati, vendar vam rezultat morda sploh ne bo zadovoljil.

Ko je material kupljen, nadaljujemo z izbiro sloga prihodnje ploščadi. Mislite, da so vsi predpasniki enaki za zadnji zvonec? In ne! Krilo je lahko ravno in zaokroženo, z ali brez nakita. Trakovi, poleg številnih možnosti za njihovo dekoracijo, kot so nakit, čipke in naguban, se lahko zašijejo na krilo, povezano s posebnim predpražnikom ali samo pravokotnikom iz tkanine. In trak predpasnika se lahko zašije, zapogne, navije v skrivno zanko, povezano z velikim lepim lokom ... Z eno besedo, obstaja na stotine različic in kombinacij, in vse je odvisno samo od vašega okusa.

Podali bomo primer navodil za šivanje predpasnika z nakitami, zaobljeno krilo in lep dekorativni lok. Njena osnova je majhen pravokotnik. Spodnji robovi morajo biti zaobljeni, zgornji robovi pa morajo biti zbrani v dveh gladkih gubah. Spodnji rob okrasimo z gobami širine 5-7 cm.

Pas je izšit iz naslednjega izračuna: obseg pasu plus 4-5 cm, trak tkanine dvakrat širši od zahtevanega pasu, ga zašijemo. Na enem koncu moramo šivati ​​majhen gumb, na drugi strani pa narediti zanko. Pritrdimo z lepim okrasnim lokom, ki je prišit ob zanko. Po tem se lahko pas sam zašije na predpasnik.

Isto načelo delamo in trakove za predpasnik. Dolžino trakov je treba skrbno izmeriti s pričakovanjem, da bodo na hrbtni strani nameščeni navzkrižno. V sredino gotovega predpasnika jih je treba zašiti na razdalji približno 10-15 cm, ta prostor pa zapolnimo z majhnim pravokotnikom istega tkanine z lepo zaključenimi robovi. Ostaja le, da okrasite trakove z zamahom na zunanjem robu - in nova obleka za šolarko je pripravljena!

Ko postane splošno načelo šivanja jasno, lahko poskusite in šivate druge predpasnike z lastnimi rokami za zadnji klic. Fotografije z interneta na internetu so zdaj na voljo, zato lahko izbirate. Vso srečo!

Mickey Mouse kostum: korak za korakom navodilaModna nagubana krila - atribut osnovne garderobe vsake ženskeKako izdelati lesen stroj za vašega otrokaFrosty vzorec na oknu to storite samiKako narediti kostume žabe to storite samiKako šivati ​​kostum gnoma z lastnimi rokamiOsupljiv božični kostum za dekleta "Asterisk"Kako narediti čebelni kostum za otroško matinejo