FoodPro Preloader

Kako narediti zvezek z lastnimi rokami?


Notebook - stvar, ki jo imajo skoraj vsi. Nekdo je preprost, v obliki beležnice, nekdo ima velik dnevnik, drugi pa imajo lep osebni dnevnik za beleženje misli in idej. Ta članek bo razpravljal o tem, kako narediti zvezek z lastnimi rokami. Naj na kratko opišemo faze tega priročnika in njegove nianse. Kaj

Notebook - stvar, ki jo imajo skoraj vsi. Nekdo je preprost, v obliki beležnice, nekdo ima velik dnevnik, drugi pa imajo lep osebni dnevnik za beleženje misli in idej. Ta članek bo razpravljal o tem, kako narediti zvezek z lastnimi rokami. Naj na kratko opišemo faze tega priročnika in njegove nianse.

Kaj je potrebno?

Za izdelavo zvezka z lastnimi rokami boste potrebovali:

- papir formata A4 ali A5 (format je odvisen od velikosti prenosnika, ki ga želite prejeti; količina papirja vpliva na debelino prenosnika in je odvisna tudi od želje poveljnika);

- gosta vezalna lepenka potrebne velikosti za pokrov;

- debel papir (po možnosti papir za scrapbooking) za knjižne police;

- Moment univerzalno lepilo;

- najlonska nit in igla srednje debeline;

- rezalna orodja: pisarniški nož, škarje;

- tkanina in sintetični olje za kritje;

- Po želji trakovi, čipke, rože in drugi okraski za ovitek.

Prvi korak: ustvarite blok za zvezek

Ta stopnja velja za najdaljšo in najbolj dolgočasno. Listi, ki jih imate, so lahko stari ali levi. Lahko tudi natisnete strani z nekaj slikami ali besednimi zvezami.

Če se odločite, da bo papir star, morate kuhati čaj in namočite bele liste pisarniškega papirja v čajne liste. Ko je papir v pivu, ga je treba posušiti in likati. Ko je papir pripravljen, so listi prepognjeni za polovico, nato pa se oblikujejo male knjige za prihodnji blok. Praviloma je ena knjiga sestavljena iz štirih dvojnih listov. Ko je vse pripravljeno za šivanje bloka, se vzame kapronska nit in igla. Obstaja preveč načinov za ustvarjanje bloka. Ko se blok zašije, se hrbtenica prekrije z lepilom in pusti, da se posuši za čas, ko je pokrov izdelan.

Druga stopnja: ustvarite pokrov za prenosni računalnik

Tisti, ki postavljajo vprašanje "kako narediti zvezek", bi morali razumeti, da je pokrovček najpomembnejši element, to je njegov obraz. Zato je treba posebno pozornost nameniti njenemu ustvarjanju. Če želite narediti pokrov, vzemite zavezujoč karton in izrežite tri elemente: pred pokrovom, hrbtom in hrbtenico. Že veste, kakšna bo velikost prenosnika in njegova debelina, zato ne bi smelo biti težav pri določanju velikosti teh elementov. Hrbtna stran in deli pokrova so povezani s trakom ali tankim papirjem, med njimi pa mora biti nekaj milimetrov za enostavno uporabo. Če želite narediti mehko prevleko, preden jo zavijete s krpo, zlepite sintetizator. To lahko storite z obojestranskim lepilnim trakom ali vročim lepilom.

Pokrivanje pokrova s ​​krpo prav tako ni enostaven postopek: prvič, koti so upognjeni, nato pa deli po obodu. Zelo pomembno je spremljati napetost tkanine. Preveč ne bi smela viseti ali pokrivati ​​kartona. Ko je tkanina lepljena (s silikonskim lepilom), lahko okras pokrijemo okusom in preidemo na naslednjo, končno stopnjo.

Tretja stopnja: povežemo blok in pokrov

Kako narediti prenosnik enostaven za odpiranje? To vprašanje bi se moralo nanašati na poveljnika v tej fazi. Za začetek, predhodno pripravljeni leteči listi so prilepljeni na končni blok, in tu se začne najtežja. Če naredite napako pri lepljenju booleov, se lahko prenosni računalnik slabo odpre ali ne zapre. Razmislite o dimenzijah lističev vnaprej in jih pritrdite na pokrov, nato pa zaprite prenosni računalnik. Uporabite le močno lepilo, da bo izdelek praktičen in trajen.

Torej, zdaj veste, kako narediti zvezek, in poznajo glavne faze tega težkega procesa. Ročno ustvarjena stvar je ekskluzivna in izvirna, in če jo lastnik prav tako naredi za svojega ljubljenega, ga bo le prosila! Ne bojte se eksperimentirati, saj je izdelava zvezkov zelo zanimiva in zanimiva dejavnost!

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom.  Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje.  Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec.  Vzorec ženskega zimskega plašča