FoodPro Preloader

Master class: kako narediti sanjsko masko z lastnimi rokami


Zdrav in popoln spanec ni le zagotovilo za vaš lep videz in dobro počutje zjutraj. Prav tako pomaga izboljšati imuniteto, varčuje pred različnimi boleznimi živčnega sistema. Takšne sanje so možne le, če opazimo določene dejavnike: primeren čas za spanje, udobna oblačila in vzmetnice, udobno temperaturo zraka in popolno temo. Če je vse,

Zdrav in popoln spanec ni le zagotovilo za vaš lep videz in dobro počutje zjutraj. Prav tako pomaga izboljšati imuniteto, varčuje pred različnimi boleznimi živčnega sistema. Takšne sanje so možne le, če opazimo določene dejavnike: primeren čas za spanje, udobna oblačila in vzmetnice, udobno temperaturo zraka in popolno temo. Če je vse, kar je na seznamu, jasno in enostavno izvajati, potem zadnja točka postavlja vprašanja. Konec koncev, ni vedno mogoče doseči popolno temo s pomočjo zaves. V tem primeru obstaja maska ​​za sanje. Z lahkimi rokami lahko naredite zelo enostavno, zato vam predlagamo, da študirate mojstrski tečaj o ustvarjanju uporabnega dodatka.

Kateri material je najboljši za uporabo?

Maska za sanje je narejena iz blaga in elastičnih lastnih rok. Kot okrasje lahko uporabite čipke, okrasne izdelke, aplikacije iz flisa itd. Orodja, ki jih potrebujemo, so igla, nit in škarje.

Zaveza za spanje je sestavljena iz treh delov: glavnega, kompaktorja in obloge. Za glavni (zgornji) del običajno uporabljamo saten ali svilo. Ta tkanina je prijetna na otip in izgleda lepo. Uporabite lahko tudi druge sintetične in naravne materiale (npr. Perilo ali bombaž).

Kot tesnilo se uporablja flizelin. Je dovolj mehka in gosta - to je tisto, kar je potrebno za nočni dodatek. Zahvaljujoč tej plasti, maska ​​za sanje, narejena z roko, ne bo pritisnila na oči in bo obenem ohranila obliko, svetloba pa ne bo šla skozi.

Podloga je del, ki se nanaša na obraz. Zato za njegovo ustvarjanje uporabite najbolj prijetno za telo material - flanela ali runo. Ta tkanina ne povzroča draženja.

Osnove nočnega šivanja

Preden začnete šivati, morate narediti vzorec. Naš primer ni izjema. Glavna naloga nočnega pribora je, da je naš počitek udoben. Zato mora vzorec maske za spanje ustrezati anatomskim značilnostim obraza.

Standardna velikost maske je 190 x 95 mm. Oblika je ovalna z zarezo za nos. To je najpogostejša vrsta maske. Obstajajo tudi tisti, ki so na primer sestavljeni iz dveh trikotnikov.

Vzorce vzorcev lahko natisnete ali narišete s pomočjo zgornje fotografije. Takoj na debelem papirju poskrbite za boljše delo z njim.

Kako začeti

Glavni razred (kako narediti masko za spanje) je sestavljen iz naslednjih dejanj:

 1. Pripravite vzorec papirja, orodje in potreben material (npr. Svilo, netkano blago in flanela).
 2. Pritrdite vzorec na flanelo, ga pritrdite z iglami-zatiči in obkrožite okoli konture. Odrežite en kos.
 3. Naredite še dva podobna predmeta iz svile in netkanega blaga.
 4. Zdaj zložite masko: flanela je postavljena s sprednjo stranjo navzdol, runo, svila - obrnjena navzgor. Povežite plasti z zatiči.
 5. Odrežite kos dlesni. Ne bi smelo biti zelo dolgo, tako da se povezava za spanje ne izgine in ni kratka, tako da nič ne pritisne.
 6. Pravokotnik izrežite iz istega materiala kot vrh maske. Dolžina mora biti enaka velikosti gumija, po širini pa dva do trikrat več.
 7. Šivajte pravokotnik v dolžino, pri čemer robovi ne smejo biti razveljavljeni.
 8. Nato na sredini naredite dve vzporedni črti, tako da je trak razdeljen na tri dele. In v sredini je treba ovirati dlesni.
 9. Gumijico vstavite v pripravljeni del in njene konce zavarujte z zatiči.
 10. Pritrdite gumo okoli robov na masko. Prilepite med zgornjo in srednjo plastjo.
 11. Sestavite vse podrobnosti in pustite majhno luknjo, skozi katero lahko izklopite masko.
 12. Na zaprtih robovih naredite zareze. Za to so škarje pogosto manjše. S tem zagotovimo, da je tkanina enakomerno porazdeljena in ne gre na harmoniko.
 13. Odstranite izdelek.

Kako okrasite povoj za spanje?

Sanjska maska, izdelana z lastnimi rokami, je dodatna oprema, ki je lahko tudi lepo okrašena:

 • nanesite flis (lahko so oči, živalski obraz, očala itd.);
 • okrasite s čipkami;
 • lepila za lepljenje ali okrasne;
 • naredite vezenje in še več.

Nenavadna maska ​​za spanje

Maska sanj, izdelana z lastnimi rokami, se bo izkazala za zelo nenavadno, če ji daš zanimivo obliko. Na primer, obleka za mačke bo izgledala preprosta in izvirna.

Če želite to narediti, pripravi na običajen vzorec ušesa trikotne oblike. Nato izrežite vse tri dele in šivajte masko, kot je opisano zgoraj. Lahko jo okrasite z antenami, očmi in nosom flisa.

Podobno lahko naredite masko v obliki pandinega obraza ali druge živali. Za večji realizem izberite material, ki ustreza barvi, in ne pozabite na funkcije. Na primer, panda ima okoli oči črne kroge, zato jih je treba ponovno ustvariti na maski.