FoodPro Preloader

Pladenj časopisnih cevi: mojstrski tečaj za začetnike


Tkanje pladnji ne more samo iz vej: obrti iz časopisnih cevi, pobarvane v rjavo, skoraj ne razlikujejo od zunanjih lesenih izdelkov. Tehnika tkanja iz časopisov vam omogoča, da ponovno uporabite nepotrebne materiale in tudi pripomorete k ohranjanju narave. Robovi takšnih stvari so narejeni v različnih oblikah, različno so upognjeni in oblikujejo nenavadne vzorce z uporabo dela strokovnjakov za tkanje košar iz trte. Znači

Tkanje pladnji ne more samo iz vej: obrti iz časopisnih cevi, pobarvane v rjavo, skoraj ne razlikujejo od zunanjih lesenih izdelkov. Tehnika tkanja iz časopisov vam omogoča, da ponovno uporabite nepotrebne materiale in tudi pripomorete k ohranjanju narave. Robovi takšnih stvari so narejeni v različnih oblikah, različno so upognjeni in oblikujejo nenavadne vzorce z uporabo dela strokovnjakov za tkanje košar iz trte.

Značilnosti dela s časopisnimi cevmi

Glavna razlika med tehnologijo pletenja pladnjev iz časopisnih cevi iz vej je, da je za delo z lesnimi materiali potreben poseben odnos in določeno znanje. Morate imeti možnost, da jih pravilno pobirate, predelate in shranite. Za beljenje vinske trte in njeno obliko, bo potrebno veliko prostega prostora in sončne svetlobe - takšne pogoje je težko zagotoviti v običajnem stanovanju. Obrti iz časopisov izgledajo leseni, vendar jih veliko olajšajo. Materiala ni potrebno pripravljati dolgo časa - papir preprosto razrežite na trakove želene dolžine in širine, jih zavrtite in barvajte v barvi, ki jo želite.

Tiskovine

Izdelki so različnih oblik in velikosti, izdelani so za različne namene. Na velikem velikonočnem pladnju iz časopisnih cevi lahko postavite torto in jajca, ali pa jo predstavite kot darilo ljubljenim. Globok pladenj z ročaji se uporablja za prinašanje vaše kave in zajtrka v posteljo. Izdelki iz protja dajejo notranjost etnični pridih in prostor udobno zapolnijo. Poleg tega je preprost in ekonomičen način izdelave različnih lepih zabojnikov za shranjevanje majhnih predmetov, ki jih okrasite po vašem okusu.

Možnosti tkanja za začetnike

Za novince, ki so pred kratkim izvedeli za to tehniko, so primernejši preprosti izdelki: možnosti za tkanje iz časopisnih cevi za začetnike, opisane korak za korakom v preprostem jeziku, najpogosteje zadevajo izdelavo vaze ali oblikovanje steklenic, saj je izdelek lažje oblikovati. Najtežje je narediti dno obrti. Obstaja več načinov za to, vendar bo za začetnike lažje začeti z ustvarjanjem košarice, kjer lahko kot okvir uporabite običajno kartonsko škatlo. Njihovo tkanje časopisnih cevi za začetnike je opisano korak za korakom v različnih mojstrskih tečajih. Ob obvladovanju glavnih tehnik dela s papirjem lahko začnete ustvarjati pladenj. Poskusite si narediti globok pladenj z ročaji z lastnimi rokami, v katerega lahko s skodelico močne kave podarite nekaj sladkega in ga zjutraj prinesete svojemu ljubljenemu, s čimer boste deležni veselja in dobre volje.

Pladenj časopisnih cevi: mojstrski razred

Za delo morate pripraviti:

 • 2 listi debelega kartona
 • čist akrilni lak
 • bela barva,
 • gvaš
 • vode
 • svinčnik
 • ščetka,
 • PVA lepilo,
 • vladar,
 • škarje
 • navaden list A4,
 • oster pisarniški nož
 • igla za pletenje dolga 35 cm,
 • debela knjiga ali drug predmet, ki se lahko uporablja kot tisk,
 • časopisih.

Začnite izdelovati pladenj s kartonsko podlago: označite in izrežite dva pravokotnika velikosti 15 x 20 cm in postavite eno od številk v sredino lista A4 in jo obkrožite, da boste razumeli, kam uporabiti lepilo. Nato s čopičem nanesite tanko plast lepila na pravokotno podlago in jo položite na vrh. Na pladnju prerežite vogale z ravnilom in nožem za pisalne potrebščine. Zalepimo robove papirja in ga upognemo ter ga čvrsto pritisnemo na karton. Naredite še eno takšno podrobnost. Obe kosi za dno namestite pod stiskalnico, preden se lepilo posuši.

Izdelava tubulov

Na naslednji stopnji mojstrskega tečaja »Pladenj časopisnih cevi« morate dna označiti s svinčnikom in ravnilom, položiti etikete na vse strani 2, 5 cm, zdaj pa morate izdelati cevi iz časopisov: iz njih bo izdelan okvir. Potrebovali boste časopise, nož za pisalne potrebščine in iglo.

 1. Papir, ki je prepognjen na polovico, razrežite na 4 enake dele na kratki strani in nato razdelite linijo prekrivanja. Trakovi naj bodo široki približno 5, 5 cm, ti trakovi pa bodo potrebovali 80-100 kosov. Pisarniški papir lahko uporabite tudi za ustvarjanje okvirja.
 2. Vzemite enega od trakov in nanj nanesite tanko plast lepila. Trak čvrsto privijte na iglo, začenši s kota, nasproti mesta, kjer je bilo lepilo naneseno.
 3. Pritisnite vogal tako, da se cev ne odvije, izvlecite iglo za pletenje in počakajte, da se lepilo popolnoma posuši. Naredite 30 kosov.
 4. Stisnite oster konec cevi in ​​ga na eni strani namažite z lepilom.

Zdaj pritrdite cevi na nalepke na dno pladnja in jih dobro stisnite. Nato nanesite lepilo na dno tako, da na celotno obodo napolnite lepilo, pri čemer previdno prekrijte pritrdilne točke cevi. Na zgornji del pritrdite še en kos kartona in ga namestite pod stiskalnico vsaj šest ur.

Sklop pladnja

Naslednji korak v delavnici "Pladenj časopisnih cevi" bo sestavljanje izdelka. Ko se obdelovanec posuši, naredite še približno 50 cevi.

 1. Zalepite obe cevi za časopis skupaj po dolžini. Upognite ta del, da dobite dva enaka dela in začnite z vogalnimi stojali.
 2. Po potrebi sestavite cevi in ​​nadaljujte z zvijanjem pladnja, ki se giblje v krogu.
 3. Na koncu tretje vrstice fiksiramo, lepimo in odrežemo konce pletenice.
 4. Stojte za pokritje naslednjega v vrsti in ga upognite. Nadaljujte v krogu, dokler ne dosežete zadnje slame.
 5. Zadnjo vrstico vrstice vstavite v zanko spodaj, ki jo tvori prva omara, in jo dvignite.
 6. Začnite z dvojno cevjo iz enega od vogalov. Na koncu četrte vrstice pritrdite, lepilo in prerežite konec pletenice.
 7. Stojalo zložite v desno do naslednjega stojala in ga nato spustite navzdol. Odrežite konec, odidite dva centimetra od ovinka, zmešajte ga z lepilom in vstavite v tkanje z vrha.
 8. Nadaljujte v krogu.

Ročaji za pladnje

Ročaji za pladenj lahko naredite takole: v vogalih ozke strani vstavite dve lepilni obloženi tubuli in zavijte dve cevi drug proti drugemu, tako da naredite zanko. Pustite 5 cm od pregiba in odrežite konce. Robove nanesite z lepilom in vstavite v podnožje pladnja. Začnite tesno zaviti ročaj s cevjo za časopis. Na vodoravnem delu, pletenico osem vsake dve cevi ločeno, nato pa pritrdite konca z lepilom. Ponovite vse korake z nasprotne strani izdelka.

Oblikovanje izdelka

Ostanek je primeren za barvanje pladnja v barvi, ki jo želite. Za temeljni premaz v enakih delih zmešajte vodo, lepilo in belo emulzijsko barvo, nato pa nanesite sestavo s čopičem na celotno površino izdelka. Nato dodajte gvaš na temeljni premaz in pobarvajte vse površine, razen dna. Ko se barva posuši, pokrijte svojo stvaritev z dvema plastema akrilnega laka, tako da ju je mogoče oprati. Masterclass "časopisni pladenj" je konec. Uporabite izdelek, prijeten sebi in ljubljenim s čudovito in praktično stvarjo, narejeno z lastnimi rokami.