FoodPro Preloader

Kvačkanje tunike je zelo preprosto: osnovna pravila in metode


Tunika, brez dvoma, je v omaro nikakor ni zadnje mesto, postal univerzalni element oblačil. Nosimo ga lahko prek tankih ovratnic, ki jih združimo s kavbojkami in krili, varno uporabimo kot lahkotno ogrinjalo na plaži namesto v pareo, ki se združuje s kopalko. Tudi ta uporabna stvar z uspehom bo zamenjala jopiče in jopiče v hladnem obdobju. Veli

Tunika, brez dvoma, je v omaro nikakor ni zadnje mesto, postal univerzalni element oblačil. Nosimo ga lahko prek tankih ovratnic, ki jih združimo s kavbojkami in krili, varno uporabimo kot lahkotno ogrinjalo na plaži namesto v pareo, ki se združuje s kopalko. Tudi ta uporabna stvar z uspehom bo zamenjala jopiče in jopiče v hladnem obdobju. Veliko igelk je verjetno že poskušalo kvačkati tuniko. In najverjetneje so prišli do zaključka, da je to mogoče storiti zelo enostavno in hitro. V tem članku boste izvedeli, kako priti kvačkane tunike v vašo garderobo. Fotografije končnih izdelkov jasno kažejo enostavnost izvedbe, splošen opis pa bo delo dokaj enostavno. Ampak najprej o glavnih vrstah tega elementa oblačil.

Najpogostejši način za kvačkanje tunike

  • Celotno pravokotno platno. Delo poteka od spodaj navzgor. Ko sestavljate, pustite nešiti vrat in odprtine za roke. Slika je narejena za tanke modele odprtih delov, topli izdelki pa so narejeni iz gostih vzorcev. Končna tunika je lahko tudi z rokavi, ki so dodatno pleteni v obliki majhnih pravokotnikov. Takšen izdelek in celo platno lahko izvedete glede na vzorec.
  • Sestavljanje motivov. Spretnosti za delo so minimalne. Samo naučiti plesti enega od najpreprostejših okraskov. Nato jih zložite v tkanino želene velikosti in nežno všite.
  • Openwork modeli različnih oblik. Ti vključujejo tako povezane v krogu kot tudi druge izdelke, ki zahtevajo določena znanja. Nekatere tunike se začnejo izvajati, na primer s strani, v obliki valjanja v drug ornament. Končni izdelek ima lahko zobe na dnu ali pa izgleda kot dve polkrogi. Možnosti, oblike in načini oblikovanja so številni.

Kako kvačkati tuniko v obliki kroga

Osrednji del poteka s kontinuirano krpo v obliki srca. Nato se vzorec premakne na preprosto mrežo zank. Z vsako novo vrstico dodamo njihovo število, platno pa se postopoma razširi v obliki pajkove mreže. Dva končana kroga šivata na straneh in na vrhu, da tvorita ramenske šive.

Tunika za pletenje kvačkane plaže

Ker je končni izdelek tesen, je bolje vnaprej pripraviti vzorec, ki bo sestavljen tudi iz ločeno pletenih rokavov. Ornament je lahko izdelan v obliki lokov zračnih zank v obliki lokov. Prav tako je velika mrežasta tkanina dobljena z vezanjem stebrov z več nakidami, ki se izmenjujejo z intervali verig.

Kako kvačkati tuniko, ki združuje celo platno in okraske

Ta model je v tehnologiji nekoliko bolj zapleten. Spodnji del je izveden kot celotno platno, zgornji rob pa naj ima kot za poravnavo z ramo. Koket tunike (sprednji in zadnji del posebej) je sestavljen iz sedmih velikih kvadratnih motivov, izdelanih iz preje dveh barv. Pred delom naredite vzorec glede na ocenjeno velikost izdelka.

Vse opisane modele lahko po lastni presoji spremenite glede na vrsto in barvo preje.

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom.  Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje.  Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec.  Vzorec ženskega zimskega plašča