FoodPro Preloader

Kako hitro šivati ​​tuniko z rokami?


Če nekaj poklicnih prosilcev vprašate, kaj je najlažje storiti, jih bo večina brez obotavljanja odgovorila, da je to tunika. Ta kos oblačila izgleda zelo elegantno in spektakularno, še posebej, če je v naselju vročina na ulici ali mlada dama. Poleg tega je pomembna prednost tunike njena sposobnost, da skrije dodatne kilograme od radovednih oči. To se z

Če nekaj poklicnih prosilcev vprašate, kaj je najlažje storiti, jih bo večina brez obotavljanja odgovorila, da je to tunika. Ta kos oblačila izgleda zelo elegantno in spektakularno, še posebej, če je v naselju vročina na ulici ali mlada dama. Poleg tega je pomembna prednost tunike njena sposobnost, da skrije dodatne kilograme od radovednih oči. To se zgodi zaradi dejstva, da je izdelek namerno zašita več velikosti. Iz tega je videti zelo lahka in zračna, oziroma, bistveno vitke dame.

Vendar pa veliko žensk v trgovini ne najde primerne različice tega izdelka. In odhod na profesionalno švalo je drag, zato si ga lahko privošči le malo. Kljub temu obstaja rešitev. V spodaj predstavljenem gradivu bomo podrobno opisali, kako lahko šivamo tuniko z lastnimi rokami.

Potrebne meritve

Da bi se zadovoljili z novimi oblačili, lahko skoraj vsaka ženska. Da bi to naredili, mora kupiti v trgovini kos tkanine, ki ji je bila všeč, iglo in niti ustrezne barve. Škarje skoraj zagotovo najdemo v vsakem domu in tako. Edina težava se lahko pojavi pri določanju velikosti materiala. Toda ta problem je zlahka rešen. Potrebno je le s pomočjo centimetra določiti želeno dolžino in širino izdelka. V prvem primeru izmerite razdaljo od podnožja vratu do pričakovanega spodnjega roba tunike. V drugem - razdaljo od konice ene rame do druge čez hrbet plus dodamo deset do petnajst centimetrov, da dobimo količino izdelka in pomp. Prav tako poklicne šivilje, ki si delijo skrivnosti o tem, kako si z rokami šivajo tuniko, pravijo, da je zelo pomembno vnaprej določiti, ali je želeni izdelek opremljen z rokavi. Če je tako, boste morali dodatno podvojiti razdaljo, ki je enaka zahtevani dolžini rokava.

Najlažji način

Če se ne želite zmešati z meritvami, lahko storite naslednje. Če želite to narediti, morate najti v vaši garderobi ali kupiti široko majico posebej v trgovini. Njegova dolžina je popolnoma nepomembna, saj nas zanimajo le osnovni parametri izdelka. Ko najdete želeni vzorec, lahko z njim prerežete tkanino. Ali pa vzemite meritve od njega, nato pa pojdite za blago za iglo. Kako šivati ​​tuniko z lastnimi rokami, ne da bi vzeli meritve od sebe in gradili vzorec? V ta namen uporabite isto majico, jo obrnite navzven in na pripravljeni list papirja narišite vzorec. Glavna stvar, ko opisuje - ne pozabite, da zapustijo šiv dodatki.

Pripravljalna faza

Tunika je ena najpreprostejših kosov oblačil, ki jih lahko šivajo doma tudi šivane. Spodaj je vodnik po korakih, s katerim se boste izognili različnim težavam. Pravzaprav je gradnja vzorca tunike zelo preprosta. Potrebno je samo pripraviti posebne nožice za pritrjevanje tkanin, centimeter in kos krede ali mila. Narišite vzorec je potrebno na ravno gladko površino. To bo zagotovilo jasnost linij in pomagalo tudi začetnikom, da si z rokami zašijejo tuniko.

Gradnja vzorcev

Ko je na voljo vse, kar potrebujete, nadaljujte:

  1. Pripravljen kos tkanine vzamemo in prepognemo na pol.
  2. Material pripnemo z zatiči, tako da se v procesu risanja tkanina ne premika.
  3. Po tem, vzemite centimeter in preložite predhodno najdeno širino predlagane tunike. Podobno označite dolžino.
  4. Zdaj smo od vrha odstopili približno trideset centimetrov in načrtovali reže za roke. Vrata se ne morejo posebej izrezati. Konec koncev, tudi poklicne šivilje, da bi hitro šivali tuniko z lastnimi rokami, preprosto naredite režo na predvidenem vratu.

Rezanje delov

Ker smo predhodno zložili del na polovico, nam ni treba načrtovati vzorec drugega dela izdelka. Pomembno pa je opozoriti: če so v tuniki rokave, jih je treba takoj potegniti. Klasična je različica izdelka v obliki črke T. To pomeni, da so rokavi nadaljevanje ramenske linije. Vsaka igralka določi svojo dolžino po lastni presoji. Ko ste se ukvarjali z vzorcem, pojdite na enostavnejšo stopnjo. Vzemimo velike udobne škarje in skrbno izrežemo pripravljeno silhueto.

Sestavljanje delov

Ni potrebe, da dolgo govorite o tem, kako šivati ​​tuniko z lastnimi rokami. V dobesednem smislu ta proces vključuje uporabo šivalnega stroja ali običajne igle. Vsaka igla opredeljuje orodje po svoji presoji. Če pa želite narediti boljšo in dražjo stvar, je bolje, da delate na pisalnem stroju. In če bralec izbere material, ki je razlit, razpada, potem boste morali obdelati tudi robove izdelka na overlocku. Zato, da se ne preobremeni s kompleksnimi manipulacijami, je bolje šivati ​​pleteno, bombažno ali laneno tuniko.

Če nameravate delati na pisalnem stroju, potem morate naviti nit primerne barve in šivati ​​stranske šive in ramena. Spodnjega roba izdelka, rokavov in vratu ni mogoče obdelati. Zdaj celo znane blagovne znamke ponujajo podobne izdelke, ki jih imenujejo trend sezone. To je, strogo gledano, celotno navodilo o tem, kako šivati ​​tuniko z lastnimi rokami.

Izdelki z vrvico

V zadnjem času dekleta in celo mnoge ženske raje nosijo tunike, ki poudarjajo pas ali pa na drugačen način prikrivajo stranice poti. Podobno lahko storite tudi doma. Potrebno je natančno določiti, kje bo postavljena vrvica. Upoštevane tradicionalne možnosti, ko ta artikel preide skozi pas ali ob straneh. Oba modela sta v modi, zato lahko vsaka lepa oseba izbere svojo različico. Če se določi primerno mesto, ga je treba izmeriti. V prvem primeru je obseg pasu fiksen, v drugem pa razdalja od spodnjega roba tunike do pazduh. Ko se iz pripravljenega materiala izrežeta dve ploščici in se kupita vrvice (ali iz tkanine) ustrezne velikosti. Štiri palčni široki trakovi za vrvico so sešiti na hrbtni strani izdelka in vrvice se potegnejo skozi predhodno izdelane obročke.

Pas in vrvica

Iz glavne tkanine je mogoče rezati in pas. Če ga je treba vstaviti v vrvico, mora biti širina izdelka 1, 5-2 krat večja od končnega dela. Če bo pas privezan na vrh tunike, bo njegova širina možna.

Če se mlada dama zanima, kako se z rokami šiva plažna tunika, mora razmisliti o izdelku iz lahke tkanine. Potrebni bodo nevtralni ali kontrastni niti. Postavimo jih na iglo, nato pa šivamo potreben del izdelka z navadnim šivom. Na koncu se malo zategne.

Osnovna različica plažne tunike

Še enostavnejša različica proučevanega izdelka bo privlačna za mnoge. Pravzaprav ga pogosto uporabljamo v vsakdanjem življenju. Naj bo zelo enostavno. Potrebno je le določiti obseg prsnega koša ali bokov, odvisno od tega, kaj je širše. K rezultatu dodajte petnajst do dvajset centimetrov. Potem bi morali razmisliti, kako dolgo želite dobiti izdelek. Za morje ali plažo najpogosteje šivajo tunike na tla. Koketno se spogledujejo v vetru in ustvarjajo romantično podobo. Če se bralec odloči za izvedbo te možnosti, mu ne bo treba niti vzorec. V nekaj minutah boste lahko šivali tuniko na plaži z lastnimi rokami. Toda najprej morate kupiti v trgovini kos tkanine prave velikosti, nato pa jo prepognite na pol in z iglo in nitjo pometite čez dolg rob. Zdaj upognite zgornji rob in pustite vrzel za pas. Tudi šivamo in naredimo majhno luknjo v sredini. Končno naredimo oprijem iz ostankov materiala. Pustimo ga, ga pritrdimo, potem pa ga povežemo okrog vratu. Rezultat je nenavadna tunika, ki spominja na sundress.

Tunika za krofe

Prav tako je lahko šivanje tunike za ženske z okroglimi oblikami z lastnimi rokami. Vendar pa strokovni stilisti in šivilje priporočajo izdelavo posebne različice izdelka. Njegova shema je predstavljena na spodnjih slikah.

Za rezanje podobne tunike morate izmeriti razdaljo:

  • od podnožja vratu do konca ramena;
  • od podnožja vratu do pazduhe;
  • obseg prsnega koša;
  • dolžino tunike.

Sedaj položimo pripravljen kos tkanine na mizo ali drugo ravno površino. Zložimo jo na pol in po še na pol. Pričvrstimo z zatiči in vzamemo centimeter, kredo ali milo. Zdaj, na podlagi naših parametrov, gradimo vzorec. Podobna mora biti shemi, prikazani na fotografiji. Ko je vse pripravljeno, ga previdno izrežemo in šivamo.

Možnost Rough Edge

Strokovne šivilje pravijo, da v večini primerov ne veljajo za vzorce tunike za polno. Sew sami hujšanje izdelek bo pomagal zdrava pamet. Na primer, geometrični tisk izgleda zelo impresivno. To vam omogoča, da vizualno prilagodite obliko, da bo bolj sorazmerna in napeta. Ta učinek je še en skrivni sprejem. Vključuje izrezovanje katerekoli različice neravnega roba. Zelo priljubljene možnosti, ko je kotiček v centru. Pogosto obstajajo tudi modeli, pri katerih je ena stran daljša od druge. Če želite ponoviti takšne izdelke doma, morate vnaprej razmisliti, katera možnost je bolj všeč, nato pa izrežite tuniko na kakršenkoli način, opisan zgoraj. Nekateri šivalkami celo označijo valovito črto okoli roba. Kot rezultat, tunika postane še bolj izvirno, elegantno in modno. Šivani deli na pisalnem stroju ali ročno.

Torej lahko vsaka ženska s svojimi rokami hitro ustvari učinkovito tuno. Da bi vse potekalo brezhibno, je priporočljivo, da se izognete razsutim tkaninam in uporabite vse zgoraj navedene vzorce. Po šivanju mora biti končni izdelek rahlo opran in dobro uparjen z železom. Potem bo vaša tunika izgledala kot elegantna blagovna znamka.