FoodPro Preloader

"Minecraft". Achivka: kaj je in kje se uporablja


Ta članek bralcu predstavi koncept sistema dosežkov (achivok) v igri Minecraft. Upošteva se splošna shema in načelo delitve usposabljanja v kategorije. "Minecraft". Achivka: kaj je Minecraft je igra, ki je dostopna vsem, tako v enojnem kot v več igralnem načinu. Igra ponuja igralcem široko področje za vse vrste aktivnosti in razvoja, vendar pa nekateri zelo pomembni dogodki zahtevajo, da se razlikujejo od ostalih. Najpome

Ta članek bralcu predstavi koncept sistema dosežkov (achivok) v igri Minecraft. Upošteva se splošna shema in načelo delitve usposabljanja v kategorije.

"Minecraft". Achivka: kaj je

Minecraft je igra, ki je dostopna vsem, tako v enojnem kot v več igralnem načinu. Igra ponuja igralcem široko področje za vse vrste aktivnosti in razvoja, vendar pa nekateri zelo pomembni dogodki zahtevajo, da se razlikujejo od ostalih.

Najpomembnejši dogodki in dosežki igralca so podeljeni s pomočjo sistema dosežkov ali z drugimi besedami Minecraft. Ta sistem je zasnovan tako, da zabavlja igralce in motivira nadaljnje uspehe. Kljub temu pa v igri ne daje nobenih veličastnih prednosti, ampak dovoljuje samo, da se pokaže pred drugimi igralci. Ali je achivka tako pomembna (kar smo že razložili), lahko razumemo tako, da odpremo ustrezen odsek v igri in ugotovimo, ali je za določenega igralca zanimivo dokončati naloge ali ne. Obstaja ločen blok, kjer je podan seznam vseh možnih dosežkov.

Vrste dosežkov

Za večino akcij v igri je na voljo lastna akivka. Kar je nenavadno, da bi ga dobili, si lahko ogledate v ustreznem razdelku. Opozoriti je treba, da je nekatere akivke zelo težko dobiti, druge pa so le zabavne. Odvisno od sorte se bo težko izvajati tudi dosežek. Najenostavnejši od njih bo zahteval samo obravnavo upravljanja in se naučil odpreti inventar, najbolj zamudno in kompleksno pa bo igralec želel zgraditi najbolj impresivne arhitekturne strukture. Po prejemu je dosežek igralca sporočen z značilnim sporočilom, na nekaterih strežnikih pa je funkcija, ki obvešča o tem dogodku in drugih igralcih.

Struktura dosežkov

Že prej smo ugotovili, koliko je potrebna akivka (kar je tudi ugotovljeno). Poglejmo podrobneje strukturo dosežkov. Vse faze so urejene in predstavljene v obliki drevesne strukture.

Bistvo te sheme je, da večina dosežkov ne more biti dokončana do zaključka prejšnje faze in tako naprej. Tako igra sama ponuja priložnost za napredovanje in razvoj korak za korakom, hkrati pa prejme zabavno nagrado v ključnih trenutkih. Okno dosežkov ima svoj edinstven in neponovljiv vmesnik. Bolj izpopolnjeni dosežki so nižji in nižji v skladu z vrednostmi mineralov v igri, ki so prikazani v ozadju.

Odprta klobučasta beretka: shema in opis.  Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami?  Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami