FoodPro Preloader

Glicinija iz kroglic: mojstrski tečaj za začetnike


Glicinija je neverjetno čudovita subtropska rastlina. To plezalno drevo s prijetnim sladkim vonjem se pogosto uporablja kot dekor za fasado hiše, svetlo dekoracijo vrta, gazebov in poletnih teras. Ste videli to čudovito, svetlo rastlino v živo? To ni mogoče pozabiti, cvetoče bujne grozde puhasto, se ga spominja že dolgo časa. Glicin

Glicinija je neverjetno čudovita subtropska rastlina. To plezalno drevo s prijetnim sladkim vonjem se pogosto uporablja kot dekor za fasado hiše, svetlo dekoracijo vrta, gazebov in poletnih teras.

Ste videli to čudovito, svetlo rastlino v živo? To ni mogoče pozabiti, cvetoče bujne grozde puhasto, se ga spominja že dolgo časa. Glicinija je vir navdiha. Ko jo boste videli, boste zagotovo želeli imeti eno, vsaj skromno kopijo iz kroglic. Naučimo se tkati glicinijo s podrobnim mojstrskim razredom. Glicinija iz kroglic, narejena na ta način, izgleda neverjetno.

Pred začetkom tkanja bi bilo treba opozoriti, da je treba vztrajati na vrečki potrpežljivosti, saj je za to delo, čeprav preprosto, potreben čas in vztrajnost. Začnimo.

Materiali in orodja

Tkanje glicinije iz kroglic ima rahlo prednost, kar bistveno zmanjšuje odpadke. Če za navadno tkanje je priporočljivo, da uporabite japonski ali indijski kroglice - gladko, gladko, enake velikosti, brez sekanja, potem lahko uporabite kitajski za tkanje cvetoče grozde - različne velikosti kroglice diverzifikacijo kup majhnih cvetov, posnemajo svoje naravne razlike.

Torej, za tkanje lepe glicinije iz kroglic, boste potrebovali:

 • kroglice lila, roza, svetlo roza, bela;
 • kroglice svetlo zelene + z rumenim odtenkom;
 • sijoča ​​roza;
 • sijoča ​​rumena;
 • Melange green;
 • Žica za tkanje;
 • debela žica za osnovo (premer 1 mm);
 • rjava barva;
 • sadra;
 • akrilne barve in dekorativni material.

Različne barve, ki se uporabljajo za tkanje glicinije, privlačijo oči, napolnijo sobo s spomladanskim razpoloženjem.

Nadaljujemo v mojstrski razred. Glicinija iz kroglic za začetnike zahteva skrb in natančnost.

Cvetlični šopki

Tkanje glicinije iz kroglic se začne z ustvarjanjem majhnih rezin za krtače. Oglejte si fotografijo žive glicinije, da ugotovite, kako razdeliti barve na grozde. Kot lahko vidite, ima konec cvetne resice temen odtenek in dlje od konca postane svetlejši. To je treba upoštevati pri tkanju. Zato tkanje začnemo s temno barvo.

 • Vzemite kos žice dolžine 40 cm, na njej natipkajte 6 kroglic lila barve, najtemnejše v naši paleti. Postavite kroglice v sredino kosa žice, oblikujete zanko, ki večkrat obrne konce na dnu kroglic. Naredite 5-6 zavojev in razporedite konce na stran.
 • Če želite narediti naslednjo zanko, vzemite enega od koncev in vtipkajte 7 kroglic, jih približajte zanki, umaknite se nekaj milimetrov in zavrtite zanko. Naredi še enega takšnega.
 • Naslednji dve zanki sta tkani iz 9 kroglic, vendar že z mešanjem barv, kliči 3 rožnato in vijolično + 3 rožnate kroglice.
 • Za naslednji dve zanki uporabljamo 10 kroglic: 2 kroglice svetlo roza odtenka, 4 roza in svetlo roza.
 • Naslednji par je sestavljen iz 12 svetlo roza kroglic in 13 belcev.

Vse to je tkano na enem koncu žice. Enako je treba storiti z drugim, zrcaljenjem vzorca.

Kot lahko vidite, naj bo na obeh straneh veliko zank. Poleg tega se obe stranici skupaj zvijata, zanke se nagibajo bliže koncu, temne kroglice in se rahlo upognejo v stran. Na ta način boste imeli majhne, ​​elegantne krtače.

Za tkanje glicinije potrebujejo 32 vejic.

Listje

In čeprav je večina glicinije kroglic cvetočih grozdov, je ni mogoče pustiti brez zelenega listja. Za navadna drevesa: bonsaj, pepel, breza, iglavce, listje je tkano na enak način kot za grozdje, toda da bi vaše drevo izgledalo bolj izvirno, bolj raznoliko, lahko uporabite drugačen način tkanja. Oblika listov rastline bo pomagala shema - glicinija iz kroglic videti zelo nežno v okviru zelene. Razmislite o več možnostih.

Prva pot

Listje tkanje na enak način kot za grozde, vendar veliko večje zanke. Če želite to narediti, najpogosteje mojstri mešajo dva odtenka zelene barve in pobirajo kroglice na žici, ne da bi gledali barvo. Na enak način prepletamo zvijene liste. Vsaka zanka je sestavljena iz 10 kroglic, na eni strani veje pa je 11 zank.

Za glicinijo potrebujete 32 vejic.

Ni preprosto, da se zbere cela nit majhnih kroglic, uporablja se spiner. To je majhna rotacijska skleda, električna ali ročna, ki je napolnjena z kroglicami in s svojo pomočjo, ko je spustila konec žice, se z malo napora zaposli dolga veriga kroglic.

Alternativni način

Vzporedno tkanje je eno izmed najlažjih. Z ustrezno zategovanjem in upoštevanjem sheme boste dobili čudovit list glicinije.

To naredite tako, da vzamete kos žice, dolge 25-30 cm, na njej pa poberemo en odsek lahke sence in ga uredimo v sredini. Potem pa še dve svetlejši kroglice, ki sta jih pripeljala do prvega, nato pa raztegnemo drugi konec žice v nasprotno smer. To pomeni, da bo drugi konec prodal dve krogi od rekrutiranih do prvega. Tesno zategnite. Tako boste imeli majhen trikotnik, začetek za vzporedno tkanje. Nato vtipkajte kroglice v nasprotno smer z drugim koncem. Zberemo kroglice po tej shemi:

 • 3. vrstica - svetlo, temno, svetlo;
 • 4. vrstica - lahka, 2 temna, svetla;
 • 5-8. Vrstice so tkane do 6 temnih kroglic v sredini;
 • 9. – 13. Vrstice tkajo temne kroglice v sredini do ene kroglice;
 • 14. vrstica - 2 svetlobi;
 • 15. vrstica je ena svetla.

Trdno zavrtite oba konca vezave in s tem dokončajte list. Za vsak kup potrebujejo 2-3. Vary velikost listov, spreminjanje števila temnih kroglic od 3 do 6. Tkanje nadaljnje liste z grozdi, poskusite spremeniti velikosti.

Wisteria sod

Ko so vsi deli pripravljeni, jih lahko sestavimo v popolne grozde. Vzamemo 2 vejici glicinije, toliko listja in ju zavrtimo skupaj. Povežite veje na različnih razdaljah, tako da se zdijo bolj naravne, in drevo - bolj puhasto.

Zbirajo se še večje veje. Za to potrebujete debelo žico ali palico. Nanj pritrdite 2 veja in ovijte nitne z nitko. Skozi vsak centimeter dodamo še eno vejo, in tako - 4 kose za vsako vejo. Imeti morate štiri takšne veje. Pripnite še 2 vejici na zadnjo.

Zadnji korak pri tkanju glicinije iz kroglic - montaža drevesa. Da bi to naredili, vzamemo eno vejo 6 malih, jih navijemo z nitnimi nitkami, skrivamo nepravilnosti žice tik pod, na razdalji nekaj centimetrov, pritrdimo drugo vejo in tudi navijemo. Veje se prepletajo skupaj, kot trta.

Stoj

Stojalo glicinije je izdelano na enak način kot za druga drevesa. Za to raztopite obliž, vzemite majhen kalup za polivanje ali majhen cvetlični lonec. Vstavite kamenje ali gramoz, da ne bi porabili veliko sadre. Razporedite glicinijo, zavarujte z gumijastimi trakovi ali katero koli drugo primerno metodo in nalijte. Ko se omet strdi, morate odstraniti obliko, če jo uporabite. Barvo omet z akrilnimi barvami in okrasite. Oglejte si, kako lahko okrasite okrasno drevo, zagotovo boste našli idejo za sebe.

Povedali smo, kako izdelati glicinino drevo iz kroglic. Je nežen in lep. Upamo, da vam bo ta mojstrski razred koristen. Glicinija iz kroglic je lepa dekoracija vašega doma in lepo darilo za vaše ljubljene.

Odprta klobučasta beretka: shema in opis. Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami? Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami