FoodPro Preloader

Zanimive ideje za jesensko fotografiranje v naravi


Včasih se zdi, da je jesen čas, da je žalosten in se zaklenemo v stanovanje, zavit v toplo volneno odejo s knjigo ali čajem v roki. Ampak ne bi smeli gledati na to včasih deževno in mračno sezono, tako enostransko. Konec koncev, tudi klasika imenuje to vreme "oči očaranost". Zlata jesen očara, kliče, da miruje, ustavi, pogleda okoli sebe in zajame ta občutek izumrtja (»bujna narava izumiranja«) in hkrati čaka na ponovno rojstvo. Zato se roka

Včasih se zdi, da je jesen čas, da je žalosten in se zaklenemo v stanovanje, zavit v toplo volneno odejo s knjigo ali čajem v roki. Ampak ne bi smeli gledati na to včasih deževno in mračno sezono, tako enostransko. Konec koncev, tudi klasika imenuje to vreme "oči očaranost". Zlata jesen očara, kliče, da miruje, ustavi, pogleda okoli sebe in zajame ta občutek izumrtja (»bujna narava izumiranja«) in hkrati čaka na ponovno rojstvo. Zato se roka raztegne na kamero (ali na telefon znanega fotografa), noge pa v sončnem (ali ne) prostem dnevu samo teknejo v gozd, v park, v reko - v naravo.

Vse na naravi!

Morda je najboljši čas, da gremo v gozd z vso družino in ustvarjamo čudovite fotografije v družinskem arhivu, med vikende v septembru ali v začetku oktobra, ko so drevesa že rumena, vendar listje še ni padlo. Odličen razlog za jog v parku, družinska vožnja po kolesih po novi poti, ribolov ali pobiranje gob v gozdu. Glavna stvar - ne pozabite vzeti s seboj napolnjeno kamero, veliko razpoloženje in različne ideje za jesensko fotografiranje v naravi.

Ne pozabite vzeti rekvizite

Vnaprej si lahko zamislite, kaj je koristno za jesensko fotografiranje.

 • S seboj lahko vzamete svetel dežnik - morda najbolj jesenski atribut. Potem tudi dež ne boli, da bi si naredil nekaj kul fotografij.
 • Z okvirjem za sliko lahko naredite odlične slike. No, če je star ali, obratno, v modernem stilu.
 • Veliko veselja in čudovitih fotografij vam bo dalo domače gugalnico na drevesu. Okrasijo jih lahko z listjem ali jagodami.
 • Odlična možnost bi bila organizirati krošnjico tila nad barvito tančico padlih listov. Ali ujeti iz hišne odeje.
 • Morda je glavni "rekviziti" zlate jeseni padla listje. Lahko ga vrgneš, iz njega tkaš vence, ga prevrneš in pripraviš šopke. Navedite samo ideje za jesensko fotografijo v naravi, ki jo lahko ustvarite s pomočjo kratkega, a svetlega darila narave. Uporabiti morate!
 • Celo podobo gozdne nimfe lahko ustvarimo s pomočjo profesionalnega ličenja in pripomočkov, za katere je jesenski gozd tako velikodušen.
 • Zgrabi košarico jesenskih plodov. Buče v okvirju izgledajo zelo harmonično.

Kako izbrati mesto

Pri izbiri čudovitega pogleda na fotografijo lahko uporabite naslednje ideje. Za družinsko jesensko fotografiranje v naravi je prava pot v gozdu ali parku, ki jo obkrožajo drevesa z zlatim listjem, zelo primerna. Če ste šli za gobe, je vredno pohvaliti pred kamero vaš »ulov«, ker ga bodo kmalu pojedli. Kolesarjenje lahko naredi dinamično serijo zabavnih slik. Lepo padlo drevo lahko postane popotnik ne le začasno zatočišče, temveč tudi odlična dekoracija.

Zanimivo najdena trgovina v bližnjem parku bo pomagala uresničiti vaše ideje.

Za jesensko fotografiranje v naravi lahko uporabite prostor v rezervoarju. No, če bosta blizu roba vode rasla drevesa. Megla, ki nastane zjutraj, bo fotografijam dodala skrivnost in fotografu ponudila veliko priložnosti, da se igra z jutranjo svetlobo.

Če res ne boste imeli časa za izhod iz mesta, izberite kraj, kjer bo v ozadju rdeče in rumeno listje. Tudi to fotografijo lahko varno imenujemo jesen.

Dobro opravljene slike na polju, med visoko travo ali v ozadju oddaljenih gora / reke / mosta / gradu / gozda.

Če okvir otroci

Pri snemanju otrok je najbolje, da imate v glavi ne le glavne, ampak tudi rezervne ideje za jesensko fotografiranje v naravi. Bolje je, da ne izberete poza vnaprej: majhni nemirni ljudje bodo izgledali veliko bolj naravni in sproščeni v fotografijah, če jih ne boste prisilili v poziranje, ampak samo kliknite na sly. Seveda obstajajo izjeme: če je model za fotografijo rojena igralka, potem pozna variante poziranja boljše od tvoje in že dolgo ima svoje ideje. Za jesensko fotografiranje otrok v naravi, vzemite rekvizite za igre ali kakšno »fotogenično« malico, nato pa vam bodo na voljo čudovite slike. S seboj vzemite milne mehurčke in pazite skozi objektiv, da se osredotočite na pihanje privlačnih obrazov. In ne pozabite na večbarvno listje, ki lahko naredi vaše podjetje majhnega modela v okvirju. Vrzi te jesenske krpe, pletene vence, zberemo šopke. To bo zabavno!

Ideje za otroško jesensko fotografiranje v naravi so seveda odvisne predvsem od otrok. Na primer, če je otrok novorojenček, potem je lahko lažje ustvariti »jesensko naravo« doma s pomočjo vseh vrst jesensko-gozdne kulise.

Če v okvirju bodoča mama

Fotografije mame z možgani so morda eden najbolj dotikalnih posnetkov. Praviloma se bodoče matere skrbno pripravijo na takšne foto poganjke.

Torej, kakšne ideje za jesensko fotografiranje o naravi nosečnic lahko uporabimo:

 • Lahko si naredite fotografijo samega trebuha, okrašenega z različnimi rekviziti, s sliko, natisnjeno na oblačilih.
 • Dobro opravljene fotografije z možem in / ali starejšim otrokom. V tem primeru bodo koristne zgoraj opisane lastnosti in ideje za jesensko fotografiranje v naravi.
 • Uporabite fotografije s pripomočki: testi, fotografije ultrazvoka, trak, ventilatorji, zastave, čevlje itd.

Očala za oči

Ne zamudite jeseni, zajemite jo ne samo v spominu, ampak tudi na fotografijah. Obogatite svojo zbirko fotografij z zlatimi fotografijami in čudovitimi spomini na dober dan. Morda vas bodo naslednje leto spodbudili (in morda še nekdo drug), da se ponovno potopite v zlato listje ali se sprehodite pod dežnikom.

Odprta klobučasta beretka: shema in opis. Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami? Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami