FoodPro Preloader

Uporaba "Veverica": navodila po korakih, izbor materialov in nasveti


V številnih izobraževalnih ustanovah, kot so šole in vrtci, se za razvijanje finih motoričnih sposobnosti pri otrocih uporabljajo različni mozaiki in konstruktorji. Razlika v uporabi je, da je v celoti izdelana ročno. To prispeva k popolnemu razvoju otroka, poznavanju sveta. V postopku izdelave veverice lahko svojemu otroku posredujete informacije o tej živali, njenem habitatu in prehranjevalnih navadah. Zabav

V številnih izobraževalnih ustanovah, kot so šole in vrtci, se za razvijanje finih motoričnih sposobnosti pri otrocih uporabljajo različni mozaiki in konstruktorji. Razlika v uporabi je, da je v celoti izdelana ročno.

To prispeva k popolnemu razvoju otroka, poznavanju sveta. V postopku izdelave veverice lahko svojemu otroku posredujete informacije o tej živali, njenem habitatu in prehranjevalnih navadah. Zabavno in zabavno ustvarjanje aplikacij z lastnimi rokami se lahko spremeni v preprosto, a zanimivo lekcijo.

Kaj je aplikacija?

Tak izdelek je slika, sestavljena iz različnih delov, materialov, za katere je mogoče izbrati sorto. Prijave ne sprejemajo le otroci, ampak tudi odrasli, saj se ta vrsta dela pogosto uporablja v dekorativni in uporabni umetnosti. Lahko so ravne, iz papirja ali kartona. A je lahko konveksen, iz naravnih materialov, kroglic ali drugih materialov.

Izbira materialov

Za izvedbo dela lahko izberete karkoli. Preučili bomo več možnosti za proizvodnjo beljakovinskih aplikacij. Za najenostavnejše, boste potrebovali naslednje materiale:

 • Barvni papir.
 • Škarje
 • Lepilo
 • Modra ali zelena kartona.
 • Šablone.

Naslednja možnost je veverica iz listov. Aplikacija bo bolj zapletena in bo zahtevala več materialov. Za to bo potrebno:

 • Listi so približno enake barve (hrast, breza, rowan).
 • Debeli karton.
 • Super lepilo.
 • Nekaj ​​plodov pepela.

In zadnja, najtežja možnost je uporaba veverice z matico. To bo obsežno. Potrebovali bodo naslednje materiale:

 • Barvni papir.
 • Acorn
 • Debeli karton.
 • Super lepilo.
 • Trak poljubne barve.
 • Listi po želji.

Zdaj lahko začnete ustvarjati našo aplikacijo.

Korak za korakom

Začnimo s proizvodnjo z najpreprostejšo možnostjo. Pripraviti morate vse potrebne materiale in slediti navodilom.

 1. Vzemite barvni papir barv, ki jih želite. Uporabite lahko že narejene šablone ali izrezane oblike vseh velikosti. Za telo veverice morate rezati trikotnik. Za glavo - krog. Za ušesa - majhni trikotniki. Za rep - ovalni. Oči in izliv morata biti majhna, iz črnega papirja. Po želji lahko izrežete oblake, sonce, gobe ali drevesa.
 2. Poleg tega je treba vse dele v stopnjah prilepiti na list debelega kartona. Priporočljivo je, da se papirni deli ne lepijo s tekočim lepilom, zato je najbolje, da vzamete lepilno palico.
 3. Izdelek posušite.

Končano!

Nanašanje veverice na listje bo nekoliko težje, saj lahko listi slabo razpokajo ali se zalijejo. Da bi se izognili takšnim težavam, morate uporabiti super lepilo. Pred obrtjo listov ni treba posušiti, sicer se bodo zelo razpokali. Navodila po korakih bodo naslednja:

 1. Razširite zbrane liste pred seboj. Za telo veverice bomo uporabili breza, ki mora biti večja od drugih. Za rep je bolje vzeti hrastov list, da bo dal puhast učinek. Vse noge bodo videti organsko, če se uporabljajo listi rowan. Oči za veverice lahko naredimo iz robinije.
 2. Nato morate začeti z lepljenjem listov na debel karton. Prilepiti jih je treba le v sredini, tako da lahko pod njim namestite druge dele telesa veverice.
 3. Nato morate izdelku dati dovolj časa, da se posuši.

Izdelek se lahko šteje za pripravljen!

Najtežja možnost je uporaba beljakovin z deli v razsutem stanju. Za takšen izdelek bo treba izvesti naslednje korake:

 1. Izrežite papirne dele telesa veverice.
 2. Zlepite jih na debel karton.
 3. V tacah živali morate zalepiti želod. To naredite tako, da uporabite "trenutek" lepila.
 4. Trak mora narediti lok za veverice na vratu. S pomočjo okrasnih kamnov, kroglic in naravnih materialov lahko dekorirate nastale beljakovine. Volume uporaba bo izkazalo zelo lepo in zanimivo.

Delo na izdelku je končano!

Zanimive ideje

Kot nenavadne možnosti lahko razmislite o naslednjih idejah:

 • Uporaba beljakovin, zaprtih v velikem listu. Zunaj v jeseni lahko najdete lep in velik javorjev list. V notranjosti je potrebno zalepiti krog kartona. Veverica bo sama v tem krogu. Papirna aplikacija bo videti bolj zanimiva, če jo uredite na ta način.
 • Veverica z voluminoznim repom. Za takšen izdelek bo treba uporabiti rjavi ali oranžni papir, ki ga je treba narezati na dolge trakove 2 cm. Ti trakovi so lepljeni drug na drugega. Izkazalo se je, da je lepa glasba.

Uporabite lahko domišljijo in ustvarite svoje edinstvene in izvirne aplikacije.

Nasveti

Da bi izdelek postal lep, potrebujete:

 • lepo izrezane podrobnosti;
 • ne uporabljajte tekočega lepila (samo navijanje tankega papirja);
 • Razsuti deli se držijo super lepila.

Preden prilepite vse podrobnosti, jih morate poskusiti vnaprej na kosu kartona. Če je nekaj videti površno ali nenaravno, je bolje, da ga popravimo vnaprej.