FoodPro Preloader

Kako narediti glino doma?


Otroci radi izdelujejo različne zabavne obrti iz plastelina. Danes je ta material preprost za nakup v vsaki pisarniški trgovini. Vendar pa takšna glina za otroke ne izpolnjuje vseh zahtev kakovosti in lahko povzroči alergije pri otroku. Za najbolj skrbne starše pa je dober izhod iz te situacije. Sam

Otroci radi izdelujejo različne zabavne obrti iz plastelina. Danes je ta material preprost za nakup v vsaki pisarniški trgovini. Vendar pa takšna glina za otroke ne izpolnjuje vseh zahtev kakovosti in lahko povzroči alergije pri otroku. Za najbolj skrbne starše pa je dober izhod iz te situacije. Sami lahko naredite material za kiparstvo. Glavna stvar je vedeti, kako doma izdelati glino.

Kaj je potrebno za pripravo materiala?

Za pripravo plastičnega materiala boste potrebovali običajno hrano. Zagotovili bodo, da če dojenček liže prste in naredi naslednjega zajca, ne bo prejel odmerka alergena. Za izdelavo plastelina morate vzeti kozarec vode, dve kozarci moke, kozarec soli, žlico rastlinskega olja, barvilo za hrano in PVA lepilo.

Kako narediti glino?

Da bi razumeli, kako narediti gline v domu, ne zahteva prisotnost resnih spretnosti in posebne opreme. Za začetek je treba v posodo naliti sol in moko. Nato z rahlim mešanjem nalijte vodo. Nato dodamo rastlinsko olje in PVA lepilo, dobro premešamo. Da bi se plastelin pojavil v različnih barvah, dobljeno maso razdelite na dele in vsaki barvi dodajte barvna živilska barvila. Iz lepega lepilnega materiala je enostavno oblikovati vsako najljubšo figuro ali celo pokrajino. Glino lahko shranite pri sobni temperaturi. Če se začne sušiti, je dovolj, da ji dodamo malo vode in začnemo znova delati.

Kako narediti pametno glino?

Druga možnost za pripravo podlage za ustvarjalnost je pametna glina. V sestavi spominja na običajni žvečilni gumi. Njegova posebnost je, da se drži za roke, je brez vonja in lahko tudi spremeni svoje lastnosti pod vplivom temperature. Pametna glina daje mir, razbremeni utrujenost in razvija otroke.

Da bi razumeli, kako narediti glino doma, morate slediti preprostim navodilom, opisanim spodaj. Najprej pripravite vse, kar potrebujete. Vnaprej kupite tetraborat v natrijevi lekarni in vzemite tudi PVA lepilo in barvilo za hrano. Lepilo in barvo stisnite v posodo, zlijte z žlico natrijevega tetraborata in počasi premešajte, dokler se dobro ne zgosti. Pripravljeno maso damo v običajno plastično vrečko in gnetemo, pri čemer dosežemo elastičnost. Tako je osnova za ustvarjalnost pripravljena. Z otrokom lahko ustvarite neverjetne mojstrovine. Store pametne gline lahko na sobni temperaturi, vendar v nobenem primeru ne v hladilniku, sicer bo poslabšalo.

Torej, če veste, kako doma izdelati glino, lahko s svojimi otroki oblikujete različne originalne figurice ali obrti, pa tudi originalne spominke ali magnete za hladilnik, ki bodo zagotovo navdušili vaše najdražje. Skupaj z vašim gospodinjstvom lahko opravite tekmovanje obrti, nato pa okrasite lepe figure ali podarite prijateljem.

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom.  Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje.  Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec.  Vzorec ženskega zimskega plašča