FoodPro Preloader

Kartaška igra "Burkozel": pravila


Ruski "Burkozel" je igra s kartami, vrsta "boraks" ali "trideset ena". Glavna razlika med prvim in drugim je odsotnost velikega vznemirjenja in velika odvisnost od opredelitve zmagovalca ob tej priložnosti. V "Burkozle" je potrebno premisliti več in prešteti nadaljnje poteze, igra ni zasnovana za hitro zmago. P

Ruski "Burkozel" je igra s kartami, vrsta "boraks" ali "trideset ena". Glavna razlika med prvim in drugim je odsotnost velikega vznemirjenja in velika odvisnost od opredelitve zmagovalca ob tej priložnosti. V "Burkozle" je potrebno premisliti več in prešteti nadaljnje poteze, igra ni zasnovana za hitro zmago. Predlagamo, da preuči podrobneje igro "Burkozel", pravila in strategijo za zmago. Preden nadaljujete z igranjem, vam svetujemo, da založite pero in papir.

Število igralcev

Igra "Burkozel" zagotavlja optimalno število igralcev - dva do štiri osebe. Toda v resnici je vse odvisno od velikosti krova. Čeprav je več igralcev, manj igre bo zanimivo. Zato, ko želijo igrati veliko podjetje v Burkozelu, je priporočljivo, da se razdelijo v skupine optimalne velikosti. Lahko igrate par za par, potem bosta dve skupini podkupnine.

Zemljevidi. Burkozel

V "Burkozelu" igrajo praviloma en krov trideset šestih kart.

Za vse karte, razen za devet, osem, sedem in šest, se dodajo točke.

Torej, as je vreden enajst točk, deset je deset, kralj je štiri, dama je tri, jack je dva.

Igra "Burkozel": pravila

Prvi pošiljatelj zemljevida določi serijo. To je lahko kovanec, igra s škarjami iz papirja ali pa največja naključno izpisana kartica s krova. Naslednji čas, ko je igralec premešan s strani igralcev.

Kako torej igrate Burkozela? Pravila igre:

 1. Iz premešanega krova se vsakemu igralcu razdelijo štiri karte (ena za drugo).
 2. Prva kartica iz preostalega krova je adut. Distributer ga napove in prikaže vsem igralcem, nato pa ga vrne na svoje mesto.
 3. Prvi korak je igralec na levi strani avtomata.
 4. Premik se izvede iz vsake posamezne kartice ali iz več, samo ene obleke.
 5. Drugi igralec mora postaviti na mizo točno toliko kartic, kot s tistim zneskom, ki ga je vnesel.
 6. Podkupnino prevzame igralec, čigar karte bodo starejše ali ki bodo postavile adut. Če povratna karta ni bila prava obleka, igralec, ki je naredil pot, vzame podkupnino.
 7. Po potezi podkupnine vsi igralci ponovno sprejmejo karte, tako da je njihovo število enako štirje. Prvič, igralec vzame podkupnino, nato pa preostanek v krogu.
 8. Naslednji korak je igralec, ki je pred tem podkupil.
 9. Igra se nadaljuje v istem duhu, dokler nekdo ne dobi več kot šestdeset ene točke, ali ima nekdo štiri karte iste barve kot adut (kombinacija "Bura").

Opombe k pravilom:

 1. V primeru, da ima eden od igralcev kombinacijo kart "Molodka", "Four ends" ali "Moscow", se mu desno zavije.
 2. Igralec, ki je napačno poročal, da je dosegel šestdeset eno točko, v resnici pa ni, se šteje kot poraženec. Kot tisti, ki je vzel peti karton.
 3. Če je imelo več igralcev "Burkozla" enako kombinacijo (npr. Dva igralca sta imela štiri adute - "Bura"), potem tisti, ki ima starejše karte, zmaga ali zmaga.
 4. Možno je objaviti, da je igralec dosegel še šestdeset točk pred koncem tekme, samo med njegovim obratom.
 5. Lahko se vnaprej dogovorite o spremembi količine točk, potrebnih za zmago. Na primer, namesto šestdeset ene, lahko obstaja sto ali petdeset in tako naprej.

Kombinacija kartic

Včasih se lahko imena kombinacij kart, ki vam omogočajo, da se premaknete iz obrata, razlikujejo. Toda njihov pomen ostaja enak.

Najpogostejša imena kombinacij kartic v ruski igri "Burkozel":

 • "Bura" - štirje aduti v eni roki.
 • "Molodka" - štiri karte iste barve v eni roki.
 • "Moskva" - tri ase, skupaj z adutom.
 • "Štiri konca" - igralec je zbral vse štiri ase ali štiri desetke.

Točkovanje in določanje zmagovalca

Poleg točk, ki jih igralec prejme za svoje karte v podkupnini (o stroških za vsako kartico smo govorili zgoraj), pravila določajo dodatne točke v celotni igri Burkozel:

 1. Igralec, ki je dosegel ničelne točke za celotno tekmo, torej ni prejel nobenega podkupnine, ali pa je podkupnina dobila iz kart od šest do devet, dobi šest dodatnih točk.
 2. Štiri dodatne točke zasluži igralec, katerega vsota točk je med nič in tridesetimi, če sta igrala le dva ali štirje igralci, in med nič in enaindvajset, če so bili trije igralci.
 3. Dve točki gre na banko prasca igralcu, ki ima več kot trideset točk.
 4. Igralec, ki je prejel največje število točk za celotno igro, ne prejme dodatnih točk.

Te dodatne točke so potrebne, če se pred določitvijo glavnega zmagovalca igra več iger.

Značilnosti strategije igre

Cilj igre Burkozel je doseči največ točk (več kot šestdeset eno) ali zmagovalno kombinacijo Bura (štiri karte aduta).

Tisti, ki želijo zmagati, morajo:

 • poskusite zbrati štiri adute, še posebej, če že imate tri na rokah;
 • sledite kartam tekmecev;
 • poskusite obdržati karte za rezultate v podkupninah in podkupovanju sovražnika.

Dobra igra v ruskem "Burkozel"!

Odprta klobučasta beretka: shema in opis. Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami? Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami