FoodPro Preloader

Kako narediti sliko


Vezenje kroglic je zahtevna, a zelo zanimiva vaja. To odpravlja stres in pušča slabo razpoloženje, poleg tega lahko ustvarjate lepe izdelke, prijetne za oko. S to vrsto vezenine lahko okrasite oblačila, uredite majhne predmete, kot so torbica ali zapestnica, toda za to morate imeti nekaj veščin v tej zadevi, čas in potrpljenje. In če

Vezenje kroglic je zahtevna, a zelo zanimiva vaja. To odpravlja stres in pušča slabo razpoloženje, poleg tega lahko ustvarjate lepe izdelke, prijetne za oko. S to vrsto vezenine lahko okrasite oblačila, uredite majhne predmete, kot so torbica ali zapestnica, toda za to morate imeti nekaj veščin v tej zadevi, čas in potrpljenje. In če veste, kako obleči sliko z biseri, lahko ustvarite obsežnejše, edinstveno delo, ki ga lahko postavite v dnevno sobo ali predstavite kot darilo.

Malo zgodovine

Tehnologija vezenja z kroglicami je bila znana že v antiki, o čemer pričajo takšni dragoceni primerki zgodovinskega pomena, kot so ikone svetnikov in plošča keltskega obdobja. Ženske so že takrat vedele, kako bi lahko krasile vsak izdelek z biseri. Ne samo, da so bili vezeni notranji okraski, temveč so bili ustvarjeni tudi zanimivi vzorci za plesne obleke.

Iste kroglice so se po eni od obstoječih različic pojavile na ozemlju severne Afrike in Bližnjega vzhoda. Umetni biseri so bili zelo priljubljeni v Egiptu, imenovali so jih v arabščini - "Bursa". Izdelali so različne vrste nakita: zapestnice, kroglice in druge.

Beadwork se je začel širiti v srednjem veku. Zlasti ta poklic je bil priljubljen v samostanih in župnijah. Iz roke nun je prišel teh mojstrovin - ikone, ustvarjene s to metodo. Tudi, beadwork vezena dekoracija za cerkve in verska oblačila.

Poudarki v oprijemanju

Da bi znali vezati kroglice, ni potrebno veliko truda. Bistvo je, da se za takšno delo, kot slikarstvo, uporabljata dve metodi: štetje in prenos sheme risanja na tkanino. Morda boste potrebovali naslednja orodja in materiale:

 • Osnova - lahko je tkanina s preprosto vezavo, na primer, lan, bombaž, platno se pogosteje uporablja. Poleg tega lahko uporabite in kartona.
 • Niti - muline, svile ali ojačane v dveh plasteh.
 • Igle številka 10 ali številka 12, odvisno od debeline luknje v kroglicah.
 • Kroglice, sklede in škarje.
 • Obroč ali posebna naprava - podokvir.
 • Matrica papirja z luknjicami celic za nadzor položaja kroglic.
 • Shema risanja, ravnilo in marker z bledo črnilom.

Pri vprašanju, kako šivati ​​kroglice na platnu, je pomembno upoštevati, da je v ta namen bolje uporabiti metodo polkrožnega ali monaškega vezenja. V tem primeru se igla poda navzven v smeri naprej, na sprednji strani pa morate narediti diagonalni šiv s pritrditvijo kroglice.

Metoda štetja

Če želite razumeti, kako s to metodo vezati kroglice, predstavimo osnovna pravila za izvajanje tega postopka:

 1. Pomembno je, da uporabite tkanino z enakomerno razporeditvijo niti, da lahko izberete kvadrate.
 2. Označevanje je najbolje opraviti v velikosti 10 × 10 križev, pri čemer se uporabljajo navadne niti za šivanje z majhnimi šivi ali oznako.
 3. Velikost kroglic ne sme biti manjša od luknje v tkanini.
 4. En šiv naj zavzame celotno območje kvadrata, katerega velikost morate načrtovati na samem začetku in se držite te vrednosti. To je enostavno narediti na platnu, medtem ko igla ujame enako število niti navpično in vodoravno.
 5. Prvo kapo je treba pritrditi z dvema šivoma.

Metoda prenosa sheme na tkanino

Ta metoda je precej preprosta: preoblikovati morate črte vzorca na tkanino s kopirnim papirjem in vezati ter izbrati kroglice v barvi. Hkrati lahko šivate vodoravno ali navpično, vendar glavni pogoj ni spreminjanje izbrane smeri, tako da se vzorec dobi brez popačenj. Poleg tega morate slediti linijam slike.

Ta vrsta ročnega dela je zelo zanimiva, lahko jo uživate in pozabite na kakršnekoli težave. Tukaj smo si ogledali glavne točke, kako vezati kroglice. Za začetnike, te informacije so lahko koristne pri ustvarjanju različnih obrti.

Pletena škatla: uporaba, samoproizvodnjaRep trak: kaj je, kako se uporabljaŠablona je nepogrešljivo orodje pri notranji opremi.Sklopka za roke: mojstrski razred in vzorciSlavni fotograf Nigel Barker: kariera, osebno življenje, deloKvačkani vzorci: izvirne ideje, opis fotografije, nasvetiNajboljše igre za dve osebiPletene palčke z iglami za pletenje - ustvarjajo lepoto z vzorci ali vzorci