FoodPro Preloader

Rooster (origami) - odlično dopolnilo domu!


Če si ogledate fotografije ustvarjenih papirnih modulov, verjetno ne boste verjeli, da je vse to ustvarjeno iz belih listov, ki jih ima vsak doma. Na splošno je umetnost origami zelo dolga, tisočletna zgodovina, katere izvor sega daleč na vzhod. Tam je začel proces pretvarjanja papirja v kompleksne figure živali, rastlin in ljudi. Zani

Če si ogledate fotografije ustvarjenih papirnih modulov, verjetno ne boste verjeli, da je vse to ustvarjeno iz belih listov, ki jih ima vsak doma. Na splošno je umetnost origami zelo dolga, tisočletna zgodovina, katere izvor sega daleč na vzhod. Tam je začel proces pretvarjanja papirja v kompleksne figure živali, rastlin in ljudi.

Zanimiv papir

Če govorimo o modularnem origamiju, se je pojavil razmeroma pred kratkim, vendar trdno zakoreninjen v obrtnih sejmih in različnih obrtih. Posebej pogoste živali in ptice iz svetlih modulov barvnega papirja, ki preprosto presenetijo s svojo bogastvo barv.

Rooster (origami)

Najbolj barvita od njih, morda, petelin. Vedno je bil simbol nečesa svetlega in prijaznega, zato lahko služi kot nekakšen amulet v hiši, še posebej zato, ker ga je tako enostavno izdelati. Ta čudovit proces je najbolje prenesti na miren družinski večer, ko se vsi člani gospodinjstva zberejo za mizo in da bi prekinili to družinsko srečanje, morate vnaprej pripraviti gradiva:

 • Papir Origami rooster zahteva le svetle in bogate barve, brez dodajanja beline, zato morate vnaprej vzeti barvni papir ali pa ga pobarvati z gvašem ali akvarelom. Barve, ki jih bomo uporabili, so črna, rumena, rdeča, rjava in oranžna. Prav tako je treba pojasniti gostoto papirja, saj bi moral prenašati veliko upogibov in se ne raztrgati v vaših rokah.
 • Lepilo, za katerega ste prepričani. Pomembno je, da lepilo ni preveč tekoče, tako da papirnih modulov ne namakate.

Sestava za petelin

Jasno je, da bomo za vsak del ptic potrebovali določeno količino podrobnosti. Za celoten petelin morate pripraviti 861 papirni modul. Oblikovanje lahko uporabite sami ali sledite navodilom po korakih.

Origami-cock modulov. Mojstrski razred

Da bi bila ta lekcija razumljiva tudi začetnikom, opišite zaporedje potrebnih dejanj:

 • Začnimo z montažo telesa ptice. To naredimo tako, da v obroč povežemo 8 rumenih in 12 črnih origami modulov. Ker ima telo obliko valja, imajo naslednje vrstice tudi 20 delov, ki se razlikujejo le po barvi.
 • Druga vrsta je sestavljena iz 7 rumenih in 13 črnih blokov. Nadalje, natanko do osme vrstice, se število rumenih zmanjša, v nasprotju s številom črnih modulov.
 • Zdaj je čas, da petelin (origami) pridobi vrat. V osmem zaporedju se število blokov v tem vrstnem redu zmanjša na 17: 10 črnih, 5 rumenih in 1 rjave. Zato imamo 6 prostih kotičkov.
 • Nato sestavite deveto vrsto 6 rumenih, 2 rjavih in 5 črnih modulov.
 • Zdaj dodamo oranžne fragmente telesnim komponentam, ki zbirajo 5 rumenih, 2 oranžnih, 2 rjava in 8 črnih modulov v 10. vrstici, samo število rumenih blokov se poveča na 6 blokov v enajsti vrstici.
 • Dvanajsta vrstica je sestavljena iz 5 rumenih, 4 oranžnih, 2 rjavih in 6 črnih, naslednji pa doda le en rumeni origami modul.
 • Štirinajsta vrstica se ne razlikuje od prejšnje in je končna pri oblikovanju telesa petelina (origami).
 • Nato se od 15. do 24. vrstice oblikuje ptičji trebuh. Število blokov se izmenično in postopoma zmanjšuje: 6, 5, 6, 5, 6, 5, 4, 3, 2, 1.

To, brez katerega ne letijo

Čas je, da naredimo petelina, da pridobimo krila. Za to potrebujemo rjave, črne in oranžne bloke.

 • V petnajsti vrsti združujemo 2 oranžna, 1 rjava in 2 črna modula. V naslednji vrstici se število črnih barv zmanjša za 1 blok.
 • Sedemnajsta vrstica je enaka prejšnji, za razliko od osemnajstega, v katerem manjkajo črni moduli.
 • Devetnajsta vrstica se prav tako ne razlikuje od prejšnje.
 • Dvajseto in enaindvajset vrstic sta sestavljena iz 2 oranžnih blokov, dvajset drugega in dvajsetinskega pa iz enega samega oranžnega modula. Zdaj, ko je bilo celotno krilo sestavljeno, je potrebno narediti še drugo in skrbno zlepiti ekstremne module, da se izognemo njihovemu odletu in nadaljnjim izgubam. Poleg tega morate pravilno podmazati in prilepiti trebuh, da mu damo potrebno obliko.

Tisti, brez katerega petelin ni petelin

Zdaj bomo oblikovali petelin vrat črnih in rumenih papirnatih modulov, ki bo skrbno zlepljal vse krivulje in mu podaril pravilno obliko. Ta celotna struktura je sestavljena ločeno od telesa. Izkazalo se je, da smo montažo stene, kot je bilo, ki bo v bližnji prihodnosti lepljena skupaj, tvorijo cev.

Po popolnem sušenju se lahko vrat postavi na telo petelina in oblikuje glavo. To lahko storite z uporabo večjih origami modulov. Potem iz običajnih blokov rdeče barve lepilo glavnik, in brado. Kljun je rumena. Kot oko lahko vzamete kroglice ali majhne gumbe.

Za noge morate uporabiti rumene module in iz njih oblikovati stabilne opore za ptice. Če bokom dodamo rdeče kocke, noge čvrsto pritrdimo na podlago, skrbno zlepite vse sklepe z lepilom. Rep, zbran iz pisanih delov, ki jih skrbno premerijo skupaj.

Čeprav zdaj na polici

Po nekaj urah je naša tehnika origami pripravljena. Izkazalo se je, da je svetlo, lahko celo rečem ognjeno, kot zore. Lahko ga postavite na polico, na nočno omarico ali v trgovino: obrti bodo povsod navdušili gledalca. In če rečete, da je bil ta origami petelin iz modulov ročno, potem se ne boste borili proti tistim, ki želijo znova videti njegovo ustvarjanje!

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom. Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje. Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec. Vzorec ženskega zimskega plašča