FoodPro Preloader

Book-baby z lastnimi rokami


Kljub dejstvu, da prodajalne zdaj prodajajo različne igrače in otroške knjige, vsaka mama želi narediti lepo darilo za svojega otroka. Zato so mesta, ki se ukvarjajo z iglo in ustvarjalnostjo, tako priljubljena. Na njih lahko najdete vzorce mehkih igrač, fotografije o šivanju za punčke ali video "ročno izdelano knjigo-dojenček". Roke s

Kljub dejstvu, da prodajalne zdaj prodajajo različne igrače in otroške knjige, vsaka mama želi narediti lepo darilo za svojega otroka. Zato so mesta, ki se ukvarjajo z iglo in ustvarjalnostjo, tako priljubljena. Na njih lahko najdete vzorce mehkih igrač, fotografije o šivanju za punčke ali video "ročno izdelano knjigo-dojenček". Roke s pomočjo teh navodil lahko ustvarite različne obrti. Kako narediti knjigo za otroke?

Tukaj je nekaj nasvetov za tiste, ki so se najprej odločili narediti knjigo.

 1. Najprej morate razmisliti o ploskvi in ​​določiti število strani, poiskati potrebne slike in fotografije.
 2. Najenostavnejša knjižica je narejena iz listov barvnega papirja, ki je zvit v harmoniko. Za preklopno knjigo s pokrovom bo proces ustvarjanja daljši.
 3. Strani za knjigo so lahko narejene iz tujega papirja, kartona za otroško ustvarjanje, papirja za pastele ali za risanje, valovitega kartona.
 4. Slike in fotografije so najbolje zlepljene z obojestranskim trakom: papir se lahko zmehča iz lepila in se po sušenju začne grobiti. Če še vedno delate z lepilom, morate lepljive točke obrisati iz njegovih ostankov in jih položiti pod stiskalnico.
 5. Volumetrični detajli za otroške knjige ne bi smeli biti zelo majhni in slabo pritrjeni, da se otrok ne bi po nesreči odtrgal in ne bi jedel podrobnosti, ki jih ima.
 6. Varno, lepo in informativno - tako naj bo otroška knjiga. S svojimi rokami naredite takšno knjigo za otroka dvakrat prijetno.

Zgibna knjiga

Za izdelavo zložljive knjige potrebujete:

 • Papir za strani;
 • Dekorativni papir za pokrov;
 • dvostranski trak;
 • večnamensko lepilo;
 • lepenka;
 • Škarje;
 • vladar;
 • svinčnik;
 • vrvico ali tanko pletenico, katere dolžina je enaka knjigi s pokrovom, pomnoženo s štirimi širinami.

Opis delovnega mesta

 1. Najprej morate izrezati dva pravokotnika iz kartona s stranicami, ki so enake širini in dolžini knjige.
 2. Zdaj, iz dekorativnega papirja za pokrov, izrežemo dva pravokotnika s stranicami, ki so 2 cm večje od dolžine in širine knjige.
 3. Iz dekorativnega papirja drugačne barve odrežemo trak za pritrditev traku 2 cm manjše od širine knjige in širino traku po eni in pol centimetrov.
 4. Nato naredite stran. Če želite to narediti, izrežite še en pravokotnik, vendar iz papirja za strani. Širina pravokotnika bo enaka višini strani, dolžina - širina strani, pomnožena s številom strani v knjigi, plus 2 strani. Zložite nastalo pravokotno harmoniko.
 5. Pri izračunu je potrebno vedeti, da je na zadnji strani harmonike potrebno tudi označiti besedilo in slike. V nasprotnem primeru bele liste ostanejo in na koncu boste imeli nedokončano knjigo o otrocih. S svojimi rokami morate večkrat skozi gube, da bo knjiga videti čedna.
 6. Z obojestranskim lepilnim trakom zalepite karton za pokrov, ovijte ga z izrezljanimi pravokotniki iz okrasnega papirja.
 7. Prvo platnico harmonike zlepimo s prvim pokrovom, zadnji list pa z drugim.
 8. Knjigo dekoriramo z dekorativnim trakom. Najprej zalijemo knjigo s trakom z univerzalnim lepilom. Ko se lepilo posuši, lepilni trak položite na vrh, da pritrdite trak.

Zdaj lahko začnete s pisanjem besedila, risanjem ilustracij, lepljenjem slik in fotografij na izbrani ploskvi. Imamo čudovito knjigo-baby. Roke lahko ne samo naredijo knjigo iz papirja, ampak jo tudi šivajo iz tkanine, jo okrasijo z dekorativnimi elementi: čipke, apliki, gumbi, vezenine.

Zanimivo je šivati ​​tematsko knjigo z izmenljivimi aplikacijami, ki jih lahko premaknete znotraj knjige. Takšni odstranljivi deli so lahko tudi računski material, ki je zelo koristen za razvoj drobnih motoričnih sposobnosti. Bolje je, da naredite strani iz materiala, ki je drugačen glede na teksturo in obliko. Na ta način se otrok nauči razlikovati barve, določiti gladko ali grobo površino, razviti svoje otipne občutke - in vse to daje eno knjigo. Z lastnimi rokami se bo majhen otrok lahko dotaknil vseh podrobnosti, si ogledal strani. Če se knjiga zlomi, jo bo mati vedno lahko šivala, v primeru onesnaženja pa jo operemo.

Kako narediti užitne šolske potrebščine: recepti in razkošnostiOsupljive slike, ki jih zlahka zamenjate s PhotoshopomShahl Engelna: shema in opis. Pletenje s šalom iz škarjLjudje so se odločili, da bodo ustvarili najljubše otroške fotografije, rezultat pa je bil zelo smešen.Kako sušiti pomaranče za dekor. Zanimive ideje o uporabi posušenih citrusovCrochet lekcije: jaknaSpregovorimo o tem, kako kvačkati krpico z raztegnjenimi zankamiKvačkane čevlje: shema in opis pletenja