FoodPro Preloader

Rokodelstvo v korist lepote in individualnosti: naučite se izdelovati pas za roke z lastnimi rokami


Dandanes se ročne ure ne uporabljajo toliko, da bi poznale čas, da bi okrasili in dopolnili splošno podobo in slog osebe. Pomembno vlogo v tem poslu pa ne igra samo pripomoček, temveč trak. To je ta podrobnost, ki, če jo pobere okus, pomaga poudariti podobo in osebnost lastnika. Šivanje v trendu: pot do starih trakov! Danes

Dandanes se ročne ure ne uporabljajo toliko, da bi poznale čas, da bi okrasili in dopolnili splošno podobo in slog osebe. Pomembno vlogo v tem poslu pa ne igra samo pripomoček, temveč trak. To je ta podrobnost, ki, če jo pobere okus, pomaga poudariti podobo in osebnost lastnika.

Šivanje v trendu: pot do starih trakov!

Danes so zelo priljubljeni urni pasovi iz kategorije "ročno izdelani". To so dodatki, izdelani ročno iz različnih materialov. Narejene so iz usnja, tekstila, trakov, niti in drugih stvari. Takšne izdelke odlikuje izvirnost in edinstvenost. V tem članku si bomo ogledali več načinov, kako lahko s svojimi rokami naredite pas za uro. Dodatki, katerih tehnologija je opisana v navodilih, so narejeni iz odpadnega materiala, ki je na voljo v skoraj vsakem domu. Preučite informacije, izberite način, na katerega ste sposobni izvajati, in se vključite v delo.

Izdelava paščka s svojimi rokami iz tkanine

Za delo pripravljamo šivalni stroj, škarje, krpo, pritrdilne elemente, merilni trak. Začnite izvajati izdelek. Izmerite zapestje. Glede na rezultate smo izrezali trak. Njegova širina mora biti dvakrat širša od "ušes" ur. Tkanine prepognemo na polovico in jih zašijemo na pisalni stroj. Nato izklopite izdelek. Na obeh straneh dobimo ozek dolgi del z luknjami. Zložite ga tako, da bo šiv na sredini hrbtne strani. Obdelujemo ga. Zdaj na sprednji strani šiva z zgornjega in spodnjega roba. To ni mogoče storiti z navadnim šivom, ampak z dekorativnim šivom, če je na pisalnem stroju taka funkcija. Robovi kratkih strani izdelka so obrnjeni v sredini in sešiti. Gremo mimo pasu, ki smo ga naredili z lastnimi rokami, v "ušesih" dodatne opreme. Na koncih tekstilnega izdelka pritrdite sponko.

Usnjen trak na uro. Kako to storiti?

Za zapestnice iz tega materiala je značilna dolga življenjska doba in praktičnost. Če imate v hiši kos usnja iz starih čevljev ali vrečk, lahko s svojimi rokami naredite pas za uro brez kakršnihkoli težav. Za delo bomo pripravili takšne materiale:

  • koža;
  • zaponke iz starega traku;
  • preprost svinčnik;
  • papir;
  • voščen navoj;
  • Škarje;
  • nož;
  • šilo;
  • igla;
  • vladar.

Kako narediti trak iz usnja, preberite v nadaljnjih navodilih. Merimo širino očesnih ušes na uri, kot tudi obseg roke v območju zapestja. Glede na dosežene rezultate izvajamo vzorec na papirju. V dolžino dodajte še 2 centimetra - dodatek za pritrdilne vijake. Da bi se prepričali, da je vzorec pravilno opravljen, vzamemo vzorec skozi uro in ga preizkusimo. Če je vse pravilno, prenesite šablono na kožo in jo izrežite. Iz enega roba izdelka s šilo luknjamo luknje za pritrditev ure. Po drugi strani pa na trak postavimo kovinske pritrdilne elemente, obrnemo rob na napačno stran in šivamo z voščenimi šivi. Nato pritrdite vozel. Razrežemo nit in skrijemo konico pod kožo. Usnjena pasovna ura je narejena iz usnja!

Zapestnica za beaded uro

V oddelkih blaga za ročno delo danes lahko kupite posebno opremo za izdelavo ročno izdelanih trakov na ušesih ur in pritrdilnih elementov. Če ste lahko kupili take atribute, lahko brez težav opravljate ekskluzivne in zelo lepe pasove. Za ustvarjalni proces pripravljamo naslednje materiale: kroglice želene oblike in velikosti, škarje, elastična nit. Posebno opremo in elastično nit pritrdimo na »ušesa« ure. Nato zberemo na njene bisere na obeh straneh. Ko izdelek doseže želeno velikost, na obeh straneh pritrdite pritrdilni element. Postavili smo zapestnico na roko in občudovali lepoto, narejeno z lastnimi rokami.

Vse iznajdljivo je preprosto! Najlažja možnost za dokončanje zapestnice

Izdelava pasov za uro po naslednjem opisu traja dobesedno eno ali dve minuti. Ne verjameš? Poskusite in se prepričajte sami.

Za delo bodo potrebne le dve stvari: ura in tanek svileni ali najlonski šal. Skozi zanke na pripomočku raztegnemo vogal tekstilnega dela in ga nežno raztegnemo. Trudimo se urediti robček diagonalno. Vse, zdaj pa postavljamo uro na roko, zavezujemo šal. Če je zelo dolga, jo lahko dvakrat ali trikrat zavrtite okoli zapestja. Ta zapestnica je elegantna, izvirna in ženstvena. V moški različici je ta trak lahko izdelan iz temnih barvnih pasic.

"Spremembe" stare zapestnice

Zagotovo veliko predstavnikov poštenega spola v škatli za nakit najde široko plastično ali silikonsko zapestnico. Preklopite ga v eleganten in udoben trak za roke z lastnimi rokami lažje kot kdajkoli prej. Vzamemo dekorativno krpico in jo nalepimo na zapestnico. To je treba storiti s pomočjo termoguna. Če ga nimate, uporabite Dragon ali Titan lepilo. Robovi tekstila se morajo zbližati na notranji strani izdelka. Naslednje, pritrdite uro: jih zašijejo za "ušesa" na Juta z gladko obmetochnymi šivi. Da se niti ne bi videle, okrasimo kraje njihove pritrditve z okrasnimi ali majhnimi kroglicami. Po vašem okusu okrasimo izdelek. To je lahko vezenje, apliciranje dekorativnih čipk in trakov v obliki okraskov, okrasnih kamnov in podobno. Zapestnica je pripravljena. Imejte v mislih, da so za to različico traku primerni majhni svetlobni uri, ki jih lahko držijo niti.

Iz predstavljenega članka ste se naučili različne načine, kako lahko izdelate trakove za ročno izdelane ure. Upamo, da vam je ta informacija dala navdih in se zavzemala za ustvarjalnost. Prijetni trenutki ročnega dela!