FoodPro Preloader

Velikonočni križev: sheme, materiali, ideje


Za velikonočno služenje vsak pravoslavna ljubiteljica hiti v tempelj, da bi posvetila velikonočne torte in jajca. Njena košara je polna počitniške hrane in po tradiciji okrašena. V stari iglički posebej za velike počitnice vezene brisače. Velikonočni križić, katerega sheme so se prenašale iz generacije v generacijo in v vsaki regiji, je imel svoje značilnosti in danes ni izgubil svojega pomena. Običajno je,

Za velikonočno služenje vsak pravoslavna ljubiteljica hiti v tempelj, da bi posvetila velikonočne torte in jajca. Njena košara je polna počitniške hrane in po tradiciji okrašena. V stari iglički posebej za velike počitnice vezene brisače. Velikonočni križić, katerega sheme so se prenašale iz generacije v generacijo in v vsaki regiji, je imel svoje značilnosti in danes ni izgubil svojega pomena. Običajno je, da okrasite ne le brisače, ampak tudi prte, prtičke, zavese in okrasne predmete, da ustvarite prijetno in praznično vzdušje. Te ljubke male stvari bodo prijetno darilo za najdražje, proces vezenja pa bo ustvaril praznično razpoloženje.

Motivi

V velikonočnem vezenju s križem, katerega sheme so bile priljubljene pri naših prednikih, lahko najdemo podobo velikonočnih tort, kupole templjev, vrbovih vejic in pobarvanih jajc. V zadnjih letih se je zbirka vzorcev dopolnila z zahodno velikonastno tradicijo, v kateri so slike piščancev, piščancev, velikonočnih zajcev, skromnih spomladanskih prašičev in drugih parcel - sheme velikonočnih križev so zelo srčkan in prazničen.

Na spodnji sliki je zelo preprosta shema z barvno postavitvijo - to je celo neizkušena rokodelka, ki lahko na njej obleče srčkana velikonočna jajca.

Materiali in barve

Tradicionalno je za delo izbrana lahka tkanina s preprostim prepletanjem niti. Danes je izbira materialov zelo bogata: svila, saten, chintz, lan. Lahko vezenje na platnu, in na brisačo. Vse je odvisno od ideje rokodelke in obsega vezenja.

V starih časih so uporabljali volnene ali bombažne niti. Sodobni mojstri so svobodni pri izbiri materialov, če so barve čim bližje naravnemu.

Rushnik

V Rusiji so se odločili za vezenje brisače. Njene dimenzije so: široke približno 40 cm in dolge približno 5 m. Zdaj imajo običajno pol metra širok in 1, 5-2 m dolg.

Najprej morate pripraviti material. Uporabite obroč za udobje. Delo na vzorcu za vezenje križem se začne s središčem izdelka. Po končanem postopku obdelajte robove, ki jih lahko dodatno okrasite s trakovi, čipko, kamni.

Pripravljena brisača z velikonočno vezenje križ, shema, ki je predlagana spodaj, morate sprati v hladno vodo s kisom. Delež raztopine - 1 žlica. l na 1 l. vode. To bo pomagalo ohraniti svetlost cvetov in preprečilo molting izdelka.

Počitniški okraski

Stolpi z velikonočnim križem, ki jih je mogoče v celoti izkoristiti ali uporabiti posamezne motive, niso edini praznični okraski. Svetle elemente lahko uporabite za dekoracijo prtov, okrasitev darilnih paketov, okrasnih velikonočnih jajc in tematskih spominkov. Njihova izdelava iz kvalificirane kvačkine ne traja veliko časa, saj so sheme preproste. Ne pozabite, da je del toplo srce vložen v delo, ki je predano drugim, in praznično razpoloženje je sestavljeno iz majhnih stvari, ki krasijo življenje.