FoodPro Preloader

Katera orodja za ročno delo potrebujejo obrtnice različnih obrti?


Nobena igralka med delovanjem ne more brez posebnih orodij. V vsaki vrsti ustvarjalnosti in danes jih je več deset, med katerimi so najbolj priljubljene pletenje, šivanje, vezenje, posebna orodja za ročno delo. V tem članku bomo obravnavali najbolj potrebno opremo, ki olajša delo mojstrov. Pomočniki v vsakem domu Najpogostejša orodja za ročno delo so škarje. Biti mo

Nobena igralka med delovanjem ne more brez posebnih orodij. V vsaki vrsti ustvarjalnosti in danes jih je več deset, med katerimi so najbolj priljubljene pletenje, šivanje, vezenje, posebna orodja za ročno delo. V tem članku bomo obravnavali najbolj potrebno opremo, ki olajša delo mojstrov.

Pomočniki v vsakem domu

Najpogostejša orodja za ročno delo so škarje. Biti morajo visoke kakovosti in dobrega jekla. To orodje se uporablja v številnih vrstah ustvarjalnosti. Uporabljajo se pri delu s papirjem, tkanino, prejo, prejo. Škarje so lahko bodisi z ravnimi rezili ali z valovitimi, da lepo odrezajo rob materiala. Tudi velikost škarij je odvisna od vrste dela - manjši konci niti se režejo, veliki pa morajo ustrezati debelini tkanine, s katero delajo.

Poleg škarij se pogosto uporabljajo tudi ravnila. Na primer, trdna - za risanje, gradnjo vzorcev. Vzorci se uporabljajo pri risanju gladkih črt. Pri meritvah in merjenju pletenih delov se uporablja fleksibilni merilni trak.

V vsaki spretnosti so potrebna orodja za ročno delo, kot so markerji, barvice, svinčniki, s katerimi pomagajo uporabljene konture, oznake, črte. Tudi pri ročni uporabi pogosto uporabljajo igle in za vsako vrsto ustvarjalnosti izdelujemo posebne izdelke. Pri šivanju ene vrste igel, medtem ko vezenje - drugo. Obstajajo posebne naprave za suho polstenje in prešivanje.

Dodatki za pletenje

Craftswomen, ki so radi pletenje, uporabo takih orodij za iglo kot pletenje igle in kljuke, kot tudi pomožna orodja, ki jih bomo zdaj razpravljali.

Pletilne igle so lahko narejene iz plastike, lesa, kovine, bambusa s posebno prevleko, tako da preja dobro zdrsne. Posamezne pletilne podrobnosti posameznega izdelka so pletene z ravnimi iglami za pletenje in nato sešiti skupaj. Pri pletenju s temi orodji se uporablja metoda pivotnih vrst. Obstajajo krožne igle, sestavljene iz dveh kovinskih elementov, ki sta med seboj povezani z ribiško vrvjo. Lahko so pletene tako okrogle kot rotacijske vrste. Vse pletilne igle imajo število, ki ustreza njihovemu premeru.

Kljuke se uporabljajo pri pletenju robčkov, šalov, bluz in okrasnih predmetov. Prav tako je priročno, da dvignejo zamujeno zanko pri pletenju. Ročaji izdelka so lahko plastični, kovinski ali popolnoma odsotni. Orodne palice imajo tudi svoje številke. Manjša je številka, več kavelj.

Pomožni proizvodi

Da bi olajšali delo mojstra, proizvajalci ponujajo različne dodatne materiale in orodja za ročno delo. Na primer, pri pletenju velikega platna s kompleksnim vzorcem je težko slediti, koliko vrstic je že pletenih. Zato obstaja števec, ki pomaga slediti posameznemu rapportu in skupnemu številu vrstic. Naprava v obliki valja ima dve okni z drsnim bobnom, ki prikazuje vrsto številk. Na koncu vsake pletene vrstice se kolo obrne in pokaže ustrezno številko.

Zelo praktična stvar je skleda za žogo. Lahko je različnih velikosti in konfiguracij. V zabojnik se vstavi preja in nit se potegne iz posebne luknje. Žoga ne pobegne, se ne odveže, niti se ne zmedejo, da pletilec pri delu daje udobje in udobje.

Majhni pripomočki

Obstajajo tudi posebna orodja za ročno delo (njihova fotografija je navedena na koncu članka), ki pomaga dokončati eno, a nič manj pomembno podrobnost. Na primer, plastični diski, ki se uporabljajo za izdelavo pomponov. Za to se preja navije na disk in nato razreže po obodu, sredina je tesno povezana. Takšne pompone se pogosto uporabljajo pri pletenju otroških klobukov, na koncih strune ali na krošnji. Lahko tudi šivate mehko blazinico za otroke ali sedež na stolu.

Nič manj pomembna v pletenja vrvice, ki se uporabljajo kot ročaji za torbice, pasovi v otroških krila in obleke, kravate za klobuke. Za izdelavo takšnih vrvi se prodajajo posebni stroji za njihovo tkanje.

Prav tako pomaga ravnilo, s katerim lahko določite velikost igel ali kavelj, kot tudi izmerite vezani vzorec.

Na začetku je bil nabor orodij za ročno delo, ki so jih naše babice še imele, sestavljen iz najpreprostejših in najpomembnejših elementov. To so bile majhne škarje, bele in črne niti, šivalna igla in naprstnik. Vedno lahko imate na razpolago takšen komplet, da hitro obrišete rob ali šivate gumb.