FoodPro Preloader

Ustvarjalni notesnik z nalogami, ki si jih lahko sami naredite


Danes je popolnoma razvita in ustvarjalna oseba zelo modna. Mnogi naši sodobniki namenjajo veliko časa samo-izboljšavam in si prizadevajo maksimirati svoj potencial. Mnogi strokovnjaki na tem področju priporočajo, da začnete spreminjati svoje življenje s pridobivanjem dnevnika in vnašanjem navad, da ga resnično izpolnite vsak dan. Izvirna

Danes je popolnoma razvita in ustvarjalna oseba zelo modna. Mnogi naši sodobniki namenjajo veliko časa samo-izboljšavam in si prizadevajo maksimirati svoj potencial. Mnogi strokovnjaki na tem področju priporočajo, da začnete spreminjati svoje življenje s pridobivanjem dnevnika in vnašanjem navad, da ga resnično izpolnite vsak dan. Izvirna zamenjava za dolgočasno poslovno različico je ustvarjalni zvezek. Poskusimo ugotoviti, kaj je to in kako narediti podobno knjigo za zapiske z lastnimi rokami.

Umetniška knjiga, zvezek za ustvarjalne ljudi, anti-notepad - kaj je to?

Nedavno so se v knjigarnah naše države pojavili dnevniki z nenavadnim dizajnom. Takšne publikacije so hitro pridobile neverjetno popularnost med ljudmi vseh starosti in poklicev. Konvencionalno lahko vse te zvezke razdelimo na več tipov.

Prva vrsta so dnevniki za snemanje, vsaka stran ima edinstveno barvno ozadje. Seveda je pisanje v tako svetli knjigi veliko bolj prijetno kot na belem listu papirja.

Druga vrsta ustvarjalnih zvezkov - dnevniki, na kateri je natisnjena nekaj pametnih citatov ali koristnih nasvetov. V tem primeru lahko knjiga vsebuje informacije iz različnih sfer življenja ali pa je namenjena ozki temi.

Tretja kategorija je ustvarjalni motivator. To je knjiga z zapiski za vsak dan. Najbolj priljubljeni so tematski dnevniki te kategorije - za umetnike (predlagamo, da pustite sliko na vsaki strani) ali za pisatelje, s seznamom tem za mini zgodbe in zanimive ideje. Druga kategorija zvezkov za ustvarjalne ljudi združuje vse prejšnje.

Univerzalni dnevniki za razkritje ustvarjalnega potenciala ponujajo takojšnje izvajanje neobičajnih nalog v resničnem življenju (in pisanje kratkih poročil na straneh knjige), izvajanje preprostih psiholoških vaj, risanje in pisanje o sebi. Če želite, lahko celo najdete tak prenosnik za kolektivno polnjenje.

Kupite ali to storite sami?

Umetniški zvezek z današnjimi nalogami je enostavno kupiti v kateri koli knjigarni. Stroški take knjige za zapise je običajno od 300 do 1000 rubljev. "Zakaj tako drago?" - vprašaš. Ustvarjalni zvezek ima običajno visokokakovostno vezavo in naslovnico, kakovost papirja in tiskanje pa ni slabša od te knjige in tudi ne pozablja na njeno ideološko vsebino. Edina slabost takšne pridobitve je, da tudi če kupite dnevnik za sebe, ne morete biti prepričani, da vam bo všeč, dokler ga ne začnete polniti. Zakaj ne bi shranili in poskusili ustvariti ustvarjalni zvezek z nalogami z lastnimi rokami?

Knjiga za opombe: master class

Začnimo ustvarjati svoj umetniški dnevnik s pripravo osnov. Seveda lahko preprosto kupite kakovosten zvezek ali knjigo za zapiske in nato samo izpolnite strani. Toda ta možnost ni dovolj zanimiva, veliko bolj prijetno je izdelati svoj edinstven notesnik od in do. Pripravite potrebno število listov. Izrežite jih glede na izbrano velikost, obarvajte, če želite, jih okrasite z žigi, majhnimi risbami in oblikujete rob. Najtežji del naloge je izdelava ovitka. Strani prenosnega računalnika se lahko spnejo, prilepijo ali pritrdijo z dodatki - obročki, vzmet. Takoj, ko blok za zapise, ki ste jih pripravljeni, lahko nadaljujete z zasnovo pokrova.

Oblikovanje po meri

Ni pomembno, za koga naredite ustvarjalni zvezek - za sebe ali kot darilo. Takšen dnevnik mora biti lepo urejen in povzročiti le prijetna čustva. Ne bodite leni, da bi dali dovolj časa in pozornosti delu na ovitku. Lahko ga pokrijemo s krpo, okrašeno z lepo kartico ali z barvanjem, ali lepljeno na vašo najljubšo fotografijo. Iz notranjosti, se prepričajte, da lepilo flyleaves, zahvaljujoč jim vaše delo bo videti veliko neater. Zalepite pokrovček v škatlo za note in knjigo postavite pod tisk. Takoj, ko se vaš prenosni računalnik posuši, lahko nadaljujete z najbolj zanimivim delom dela.

Polnjenje ustvarjalnega dnevnika

V listu o avtorskih pravicah začnite knjigo sestankov. Naj bo to majhen vprašalnik z zgodbo o tem, kdo je lastnik ustvarjalnega zvezka z nalogami in morda majhna avtobiografija. Verjemite, podpis vsakega dnevnika je poseben ritual. Tudi v poslovnem obrazcu, izpolnite splošne informacije o sebi in zapustite telefonsko številko v primeru izgube beležnice, s tem izjavite, da ste lastnik predmeta. V ustvarjalni knjigi za pisanje lahko postavite svojo fotografijo na eno od prvih strani, samo najbolj pozitivno in ljubljeno. Zdaj lahko izpolnite vse druge strani. Če se bojite, da boste naključno začeli razvrščati naloge iste vrste, jih zapišite naključno. Recimo, da ste pravkar končali z zasnovo 5. strani, vklopite deseto in začnite pisati katerokoli nalogo ali idejo. Poleg nalog lahko napišete preprosto slovo od sebe, najljubših citatov ali pozitivnih kratkih motivatorjev.

Naloge, ki vas naučijo razmišljati širše

Če se odločite, da boste ustvarili ustvarjalni zvezek z lastnimi rokami, vam bodo ideje, ki pridejo na misel pri izpolnjevanju njegovih strani, videti neumno, ko pišete. Toda ne bodite sramežljivi glede lastnih misli. Napišite vse, kar pride na misel. Tudi če vas določena naloga ne nauči ničesar in se izkaže, da je neuporabna, bo ta dan razveselil in vas osrečil z nečim prijetnim. Na primer, v skoraj vsakem pripravljenem kreativnem dnevniku lahko najdete naslednje nasvete in priporočila: napišite pismo prijatelju, s katerim niste bili dolgo časa v stiku; poskusite nekaj novega; zapišite, kaj se danes spomnite; narišite sliko; Opišite, kaj vas je danes najbolj skrbelo.

Za ljudi, ki živijo v aktivnem ritmu, bo ustvarjalni zvezek za dva veliko bolj zanimiv. Takšen dnevnik je naenkrat napolnjen z dvema bližnjima ali s skupino prijateljev. V skladu s tem so naloge v njem namenjene kolektivni ustvarjalnosti. To so lahko vprašanja o skupnih zabavah, predlogih, ki opisujejo drug drugega, ali celo risanju karikature. Ne bojte se vključiti najbolj nepričakovanih nalog v vaš prenosnik in zagotovo boste dobili največje zadovoljstvo, če boste »komunicirali« s končano knjigo.