FoodPro Preloader

Domače copate iz ovčje kože naredite sami


Papirnati copati so zelo priljubljeni že vrsto let. In to ni presenetljivo: takšni domači čevlji zagotavljajo toplino, suho in udobno stopalo, ne glede na temperaturo zraka in talno oblogo. Zakaj prav iz ovčje kože? Ovčja volna je edinstven naravni material, ki ga zaradi svojih lastnosti pogosto uporabljajo ljudje. Vlakn

Papirnati copati so zelo priljubljeni že vrsto let. In to ni presenetljivo: takšni domači čevlji zagotavljajo toplino, suho in udobno stopalo, ne glede na temperaturo zraka in talno oblogo.

Zakaj prav iz ovčje kože?

Ovčja volna je edinstven naravni material, ki ga zaradi svojih lastnosti pogosto uporabljajo ljudje. Vlakna iz ovčje volne imajo veliko zračnih votlin, ki jim omogočajo vzdrževanje temperature. Tudi ta material je sposoben absorbirati veliko količino vlage, medtem ko ostane popolnoma suh.

V proizvodnji obutve je zasluženo priljubljena tudi ovčja volna: uporablja se kot vložek, notranjo dekoracijo zimske obutve in iz nje izdelujejo domače in ulične copate iz ovčje kože.

Ovčja volna zaradi svojih naravnih lastnosti ohranja telesno temperaturo človeških stopal, kar jim preprečuje zmrzovanje ali pregrevanje. Vlaga, ki absorbira prekomerno vlago, ohranja stopala v suhi toploti, kar pozitivno vpliva na krvni obtok in zdravje stopal.

Papirnati copati niso samo topli in udobni, temveč tudi lepi, zato morajo biti v vsakem domu.

Modeli copat

Sodobni proizvajalci lahko ponudijo modele domačih čevljev za vse, tudi najzahtevnejše okuse. Razlikujejo se po barvi, dekoraciji in samem modelu. Najbolj priljubljeni so obravnavani spodaj:

 1. Chuni, ali visoki copati. Čevlji iz ovčje kože so domači polovični čevlji. Izdelane so v celoti iz naravnih materialov in dosežejo višino gležnjev.
 2. Copati z ozadjem. Zelo udobna opcija volneni domači čevlji. Ravno enakomerno segrevajo celotno nogo in se pri opravljanju gospodinjskih opravil ne spuščajo.
 3. Copati brez ozadja. Primerna za tiste, ki radi hitro potopijo noge v vročino in ne vlečejo hrbet. Papirnate copate brez ozadja so pogosto priljubljene pri starejših ženskah, ki včasih težko same nosijo copate ali copate.

Na trgu obstaja veliko možnosti za dodelavo zgornjega dela copat, ob upoštevanju spola in starosti njihovih nosilcev.

Moški copati iz ovčje kože so običajno bolj konzervativni: imajo mirne barve in nimajo končne obdelave. Za ženske in otroke so na voljo različne možnosti: s pompomi, loki, krznom in različnimi barvami.

Proizvajalci copat ponujajo širok izbor za vsak okus. Lahko pa izkažete iznajdljivost in naredite domače copate iz ovčje kože z lastnimi rokami.

Šivamo čevlje za copate samostojno

Preden začnete izdelovati čevlje za domačo uporabo, morate pripraviti tkanino in narediti vzorec izdelka individualno velikost. Preprost način za šivanje:

 • Priprava Za vzorec boste potrebovali karton, svinčnik ali marker, ovčjo kožo na osnovi tkanine, usnje ali usnje (za podplat), škarje, iglo z velikim očesom, debel nit in tračni ukrep.
 • Vzorec na papirju. Merimo dolžino in širino stopala. Določimo višino čevljev in merimo. Podatke prenesemo na gosto pločevino.

 • Vzorec na tkanini. Risbo prenesemo na material, pri tem pa dodamo 1 cm za šive (kot je prikazano na zgornji sliki). Če vzamete vzorec na tkanino, morate upoštevati, da mora krzneni del izstopati iz notranjosti copat.
 • Izdelava praznih delov. Previdno izrežite vse podrobnosti škornjev. Za izdelavo podplatov je treba vzeti kožo ali imitacijo usnja. Praviloma natikači nimajo delitve na desno-levo. Če obstaja potreba po takšni ločitvi, je v procesu rezanja potrebno nekoliko povečati štrlino blizu palcev na vsakem prtljažniku.
 • Šivalni deli. Zadnja faza je sestavljanje vseh delov in njihovo šivanje. Za to lahko uporabite šivalni stroj. Toda, če je tkanina zelo gosta, je najbolje, da šivate z roko, z uporabo dekorativnega šiva.

Copati ovčje kože domov bo sedel tesno na stopalo, če v območju gležnja dodati čipke. Nekateri igle dopolnjujejo izdelke z različnimi dekoracijami, ki jim omogočajo, da so ne le tople, ampak tudi zelo privlačne.

Otroške copate-chuni

Vsaka mati skrbi za zdravje svojega otroka, zato bodo copati iz ovčje kože postali nepogrešljiv atribut. Baby chuni olajša delo. Vzorec ustvarjanja vzorcev in izdelave copat je enak kot za odrasle. Edina težava, s katero se lahko sooča ženska, je, da obkroži stopalo otroka.

V tem primeru je treba posebno pozornost nameniti okrasku izdelka. Copati so lahko okrašeni z različnimi aplikacijami, loki ali pomponi.

Tehnike izdelave pomponov:

 1. Predloga za kuhanje. Na kartonu narišite krog te velikosti, kot bo pompomchik. V centru narišemo majhen krog, katerega premer je odvisen od pompa končnega izdelka. Večji kot je notranji krog, višja je gostota pom-poma.
 2. Za izdelavo 1 pom-pom, boste potrebovali 2 predloge (enake druga drugi). Vzorci so med seboj povezani in na njih se navije nit. Izrežite na zunanjem robu obdelovanca.
 3. Med dvema kartonastima krogoma je nit navojen in vezan na vozel. Predloge se odstrani, nastane pa pompon in gladka.

Funkcije nošenja

Obstaja prepričanje, da je treba copate iz ovčje kože nositi le v močnih zmrzali. To ni. Primerni so tudi za nošenje poleti. To še posebej velja za ljudi, ki imajo v hiši hladno talno oblogo - ploščice, porcelan. Taki materiali ostajajo hladni tudi pri visokih temperaturah zraka, prekomerno hlajenje nog pa je negativno vplivalo na zdravje.

Naravna ovčja volna odstrani odvečno vlago iz nog in ohrani optimalno temperaturo.

V hladni sezoni so copati iz ovčje kože dobesedno nepogrešljivi. V njih se noge hitro segrejejo in takoj ustvarijo občutek udobja in topline.

Čevlji iz ovčje kože so dobro oblečeni: s previdno nošnjo in ustrezno nego, lahko služijo več kot eno leto.

Kako skrbeti?

Naravna volna, ki je osnova za copate, zahteva skrbno nego:

 • Copati potrebujejo približno enkrat na 2-3 mesece. To je potrebno, da se volna izravna in "diha".
 • Očistite domače čevlje, vendar ne smete uporabljati pralnega stroja.
 • Za to ne potrebujete pranja izdelka iz volne v vroči vodi in za to uporabite tudi agresiven detergent.
 • Za pranje je najprimernejša za vodo pri sobni temperaturi in sredstva za pranje občutljivih in volnenih izdelkov.
 • Da bi se čim bolj znebili onesnaženja, je najbolje, da nekaj ur namočite v vodo z detergentom. Po tem, rahlo umijte, lahko uporabite gobo, sperite.
 • Držite volnene copate stran od odprtih virov toplote (peči, kamini, baterije). Če se ne uporabljajo dolgo časa, je treba za skladiščenje uporabiti platneno vrečko.
Mickey Mouse kostum: korak za korakom navodilaModna nagubana krila - atribut osnovne garderobe vsake ženskeKako izdelati lesen stroj za vašega otrokaFrosty vzorec na oknu to storite samiKako narediti kostume žabe to storite samiKako šivati ​​kostum gnoma z lastnimi rokamiOsupljiv božični kostum za dekleta "Asterisk"Kako narediti čebelni kostum za otroško matinejo