FoodPro Preloader

Maska za Božička. Ustvarjamo z otroki


Kmalu novo leto, in odrasli morajo razmišljati o tem, kaj dati za počitnice za svojega otroka in kako diverzificirati počitnice, tako da se bo spomnil za dolgo časa. V tem članku boste izvedeli, kako lahko izdelate masko Santa Claus iz različnih materialov z lastnimi rokami. Naučili se boste, kako ga narediti iz papirja, plastelina in polimerne gline. Najla

Kmalu novo leto, in odrasli morajo razmišljati o tem, kaj dati za počitnice za svojega otroka in kako diverzificirati počitnice, tako da se bo spomnil za dolgo časa. V tem članku boste izvedeli, kako lahko izdelate masko Santa Claus iz različnih materialov z lastnimi rokami. Naučili se boste, kako ga narediti iz papirja, plastelina in polimerne gline.

Najlažji Božičkova maska ​​iz papirja

Če želite izdelati masko Santa Claus z lastnimi rokami s svojim otrokom, nato zaloge na papir, barve, lepilo in preprosto bombažno volno. Papir je najbolje vzeti barvo - svetlo roza in rdeča. Vendar pa bo katera koli barva primerna za pokrovček. Barve lahko sprejmejo tudi - akvarel, gvaš ali akril.

Najprej iz svetlo rožnatega papirja izrežemo preprost krog, ga pritrdimo na obraz otroka in približno ocenimo velikost oči. Nato škarje naredijo čiste reže za oči ovalne ali okrogle oblike. Rdeča barva nariše usta. Roza barva nariše nos in rožnate lise. Nato odrežite pokrovček iz rdečega papirja in ga z lepilom prilepite na glavo.

Nato vzemite bombaž in naredite iz njega brado, brke, krzno na pokrovčku in pompon. Če želite, lahko na brado nalijete iskrice. Nato zlepite dve vrvi ali elastiko na izdelek. Maska za Božička je narejena in pripravljena za uporabo!

Bolj zapleteni izdelki iz bombaža in papirja

Če želite narediti takšno masko, boste morali poskusiti. Kot belo brado lahko vzamete kartonsko ploščo, ki jo lahko kupite v skoraj vsaki trgovini. Pokrovček je lahko izdelan iz debelega rdečega papirja ali trdega filca. Najprej vzemite kartonsko ploščo in popolnoma odrežite dno. Nato naredite trikotnik barvnega papirja ali klobučevine. Nežno zlepite ali zašite pokrovček z belim krogom. Če kapica pade, jo lahko pritrdite s preprostim kartonom.

Nato vzemite vate. Najbolje je, da vzamete bombažne blazinice, potem vam ni treba oblikovati kroglic. Masko zlepite z lepilom PVA. Tako brado Božička, krzna in pompona na kapici. Kot dekor lahko lepite majhen zelen list barvnega papirja ali klobučevine.

Še en način za izdelavo maske! Polimerna glina

Obstaja še en način, da naredite čudovito masko za Božička. Če želite to narediti, morate polimerne gline trdna, rdeča in bela, akrilna barva, plastični lak, pečica, šilo ali zobotrebci. Preden izdelate masko iz Božičkov iz polimerne gline, skrbno pripravite svoje delovno mesto. Očistite mizo od prahu in si umijte roke. Bele gline naj bodo vedno zaprte, da se ne umazajo.

Prvič, iz gline iz mesa, slepi obraz Božička. Lahko je ravna in volumetrična. Takoj bomo rekli, da je veliko lažje oblikovati ravno lice, vendar ne bo tako živo. Nato naredite majhno kapico iz rdeče gline in se držite obraza svojega dedka. Rdeči prah vleče rdeča lica. Iz bele gline se oblikuje brada. Tekstura las pritegne z zobotrebcem ali šivana. Ne pozabite narediti režo za oči. Nato pošljite masko v pečico približno pol ure. Ne pozabite, da debelina obdelovanca ne sme presegati pet milimetrov. Ko je maska ​​Deda Mraza pečena, naj se ohladi v pečici. Če ga takoj izvlečete, tvegate, da boste izdelek porušili. Ko se maska ​​ohladi, lahko nadaljujete z nadaljnjo študijo. Lahko napete kapo ali odtenek lica. Mimogrede, če želite, da bi bila Božičkova maska ​​lahka, lahko naredite brke, brado, krzno in pompon iz bombažne volne. Za polimerne gline je bolje, da ga zlepimo na hitro sušenje lepila. Če uporabljate PVA, lahko bombaž odpade.

Kako narediti lahka in voluminozna maska? Papier mache - izven situacije

Če ne želite porabiti veliko denarja za polimerne gline, nato pa tudi trpijo zaradi peke, naredite vašo masko iz papirja. Za to boste potrebovali glino, papir, fini brusni papir, PVA lepilo, barve in lak z gumijastim trakom. Najprej naredite obrazec - obraz Santa Clausa iz plastelina. Nato vzemite papir in ga raztrgajte na majhne koščke, ki so nato prekriti z belim lepilom. Nato ga prilepite s papirjem na Santa's face. Večje število plasti je debelejša in močnejša maska ​​Božička. Ko se vsi sloji posušijo, lahko iz nje izvlečete vse gline. Obrežite robove maske in nato hodite po njem s finim brusnim papirjem.

Po vseh teh preprostih manipulacijah lahko obarvate Božička. Potem, ko ste jo pobarvali, lahko nanesete brado in krzno iz vate. Ne pozabite narediti režo za oči. Da bi izgledali bolj naravno, lahko naredite majhne luknje v očeh. Maska Božička je pripravljena!

Drugi načini

Katere druge načine lahko naredite masko? Zdi se, da smo vam govorili o vseh načinih. Toda ne! Masko lahko popolnoma naredite iz bombaža, namočenega v belo lepilo. Tudi maska ​​Santa Claus je lahko v celoti izdelana iz klobučevine.

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom.  Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje.  Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec.  Vzorec ženskega zimskega plašča