FoodPro Preloader

Obrti iz geometrijskih oblik - raznolikost in variacije


Vzgoja otroka se začne ob rojstvu. Odraščanje začne raziskovati svet okoli sebe. Približno 3-4 leta otrok gre v vrtec. V vrtu ima potrebno znanje, spretnosti in sposobnosti, ki jih otrok razvija s sistematičnim ponavljanjem potrebnih vaj. Kaj se poučuje v vrtcu? V vrtcu se otrok nauči biti star sedem let. Po tem

Vzgoja otroka se začne ob rojstvu. Odraščanje začne raziskovati svet okoli sebe. Približno 3-4 leta otrok gre v vrtec. V vrtu ima potrebno znanje, spretnosti in sposobnosti, ki jih otrok razvija s sistematičnim ponavljanjem potrebnih vaj.

Kaj se poučuje v vrtcu?

V vrtcu se otrok nauči biti star sedem let. Po tem otroku pošljemo v šolo, v prvi razred. V vrtovih se otroci učijo dela, elementarne spretnosti, zagotavljajo potrebno znanje.

Pri starosti 3-4 let se otroci naučijo pravilno držati peresa, svinčnike, žlice itd., Skrbijo za sebe in svoja oblačila, se seznanijo s številkami in črkami ter z geometrijskimi liki. Za utrditev znanja in povzetek obstoječih, učitelj izvaja didaktične igre.

Pri starosti 5-6 let se otroci začnejo pripravljati na vstop v šolo. V tej starosti se naučijo štetiti v 10, primerjati predmete, se orientirati v prostoru, napisati grafične diktate in pisma, prebrati, izvesti obrt iz geometrijskih likov, spoznati se z geometrijskimi telesi.

Poleg znanja in veščin je pri otrocih potrebno razviti tudi logično razmišljanje. Naučite jih razmišljati zunaj polja, poiščite dodatne predmete ali besede. Logiko je potrebno razviti s pomočjo nekaterih didaktičnih iger, namenjenih tej temi.

Ideje o geometrijskih oblikah

Najprej se otroci seznanijo s številkami, kot so kvadrat, krog, oval, pravokotnik, trikotnik. Ko so predšolski otroci dobro seznanjeni z njimi in jih lahko natančno imenujejo, je treba uvesti nove koncepte: poligon, trapez in romb.

Po uvedbi obstoječih številk učitelj ne ponavlja samo svojih imen z otroki, ampak uči tudi, kako izdelati obrt iz geometrijskih likov, na primer: hišo, drevo, piščanca, zajčka itd.

V prihodnosti bodo geometrijske oblike najdene v nalogah iz matematike, risanja in aplikacij.

Takoj, ko so otroci zapomnili vse oblike, je mentor predstavil koncept »geometrijskih teles«. Geometrijske oblike se razlikujejo od geometrijskih teles, zato učitelj osredotoča pozornost predšolskih otrok na njihove razlike in značilnosti. Zelo pomembno je, da otroke naučimo prikazati figure na listu in jih izrezati iz barvnega papirja.

Pri izdelavi papirnate obrti morate pred seboj postaviti geometrijske oblike za primerjavo ali vzorec. V prvih fazah lahko uporabite predloge za jasnost.

Volumetrične obrti

Če se na samem začetku otroci samo spoznajo z geometrijskimi telesi, potem morajo do starosti 5-6 imeti možnost, da narišejo potrebno sliko, da jo lahko razrežejo. Vse delo je treba opraviti brez pomoči odraslih ali vrstnikov.

Prav tako naj bi bili otroci v starosti od 5 do 6 let sposobni izvajati obrti iz volumetričnih geometrijskih oblik. Delo poteka pod nadzorom vzgojitelja in z navodili po korakih.

 1. Predšolski otroci pregledajo in analizirajo vzorec dela (pojasnijo, katere geometrijske oblike bodo narisali).
 2. Na barvnem papirju naredite risbo želene oblike.
 3. Poskrbite, da so vse slike pravilno upodobljene, izrezane.
 4. Z lepilom združimo vse dele.
 5. Delo je pripravljeno, lahko vzamete učitelja.

Posledično otroci dobijo želeno količino obrti.

Obrti iz geometrijskih oblik

Vsak predmet je lahko predstavljen z uporabo barvnega papirja v obliki geometrijskih oblik. Glavna stvar je vaša domišljija. Na primer, če je potrebno prikazati hišo, stene, okna bodo v obliki kvadrata, streha bo trikotnik, dimnik in vrata bodo pravokotnik. "Draw" medved: glava, tace, ušesa - krog, nos - trikotnik, in telo - kvadrat. V ribah: telo - trikotniki, oči - krogi.

Vrstni red izvedbe obrti, sestavljen iz geometrijskih oblik

 1. Najprej se morate odločiti o vlogi.
 2. Ko izberete želeni vzorec, si otroci ogledajo in poimenujejo vse geometrijske oblike na sliki.
 3. Izberejo določene barve in narišejo potrebne številke.
 4. Izrežite vsako obliko vzdolž konture.
 5. Začnite z lepljenjem delov. Pomembno je vedeti, da je na začetku največja podrobnost zlepljena skupaj, majhna pa so nad njo.
 6. Otroci pri opravljanju dela prikazujejo obrtnike.

Tako otroci, ki opravljajo obrt iz geometrijskih oblik, razvijejo fine motorične sposobnosti rok, kot tudi spretnosti za delo z geometrijskim materialom. S svojo domišljijo lahko upodobite katerokoli aplikacijo želenih oblik.