FoodPro Preloader

Kvačkanje platno: diagrami in opisi


Za off-sezono, lep kvačkanje izrezan River je popoln. Vzorci tega oblačila so zelo različni. Toda vsi so bili ustvarjeni z enim ciljem - narediti res lepo in edinstveno obleko, ki bo ločila žensko od množice, jo pritegnila k njej in jo obenem ogrela. Niti, kljuke in druge male stvari Vsakdo, ki je vsaj malo seznanjen s kvačkanjem tehnik dela, je znano, da je absolutno nemogoče natančno ponoviti predlagano shemo izdelka in dobiti enak rezultat. In vse

Za off-sezono, lep kvačkanje izrezan River je popoln. Vzorci tega oblačila so zelo različni. Toda vsi so bili ustvarjeni z enim ciljem - narediti res lepo in edinstveno obleko, ki bo ločila žensko od množice, jo pritegnila k njej in jo obenem ogrela.

Niti, kljuke in druge male stvari

Vsakdo, ki je vsaj malo seznanjen s kvačkanjem tehnik dela, je znano, da je absolutno nemogoče natančno ponoviti predlagano shemo izdelka in dobiti enak rezultat. In vse zato, ker obstajajo številni dejavniki, ki vplivajo na delovni proces.

Preden ugotovimo, kako plesti draperijski kavelj, s shemami, ki jih bomo spoznali, se spomnimo, da so tudi številke delovnega orodja različnih proizvajalcev bistveno drugačne. Nekdo ima kavelj številka 3 bo odgovor na številko 3, 5, in nekdo - komaj dosežejo določeno velikost.

Tudi debelina preje je različna. To je lahko nekaj milimetrov, toda za končni izdelek je to velika razlika. Prav tako igra vlogo in strokovno znanje pletilja. Nekateri kvalificirani delavci naredijo zanke bolj gosto, medtem ko jih drugi, nasprotno, močno raztegnejo.

Torej se izkaže, da kvačkanje pelerine (pogledali bomo sheme) ne vodi vedno do ustvarjanja izdelkov z vnaprej določenimi velikostmi. Da bi dobili res lep in edinstven izdelek, morate povezati vso domišljijo in lastno vizijo končnega rta.

Enostavna šesterokotna Drape

Lepa kvačkana platnena streha, katere shema nima posebnih težav, je pletena iz običajnega šesterokotnega motiva. Edina dvoumna točka tukaj ni pletenje v krogu, ampak rez, ki ustvarja lepe police za izdelek.

Sam vzorec je sestavljen iz izmeničnih vrst preprostih dvojnih kvačk in veličastnih skupin istih stebrov s skupnim vrhom. Začnemo pletiti iz verige zračnih zank želene dolžine. Druga vrsta je sestavljena iz posameznih kvačk v vsaki zanki.

Nato je veriga razdeljena na 6 enakih delov. V tretji vrsti pletemo dvojno kvačkanje, dve zračni zanki in spet dvojno kvačkanje v tretji zanki prejšnje vrstice. Na koncu vsakega dela smo v istem očescu plesti z dvema dvojnima kvačkama z dvema zračnima zankama.

V naslednji vrsti so pleteni kvačkani od 3, ki so združeni s skupno zanko. Razširitev mreže se doseže zaradi kotov, v katerih sta 2 elementa pletena v eno točko.

Okrogli Drape

Najpogosteje je v krogu pleteni kvačkani drap. Sheme takšnih izdelkov so izjemno raznolike. Zato za začetek upoštevamo glavno načelo njihovega nastanka. Pred nami je najpreprostejša shema krožnega motiva. Da bi bilo to ogrinjalo, vtipkamo ne 6 zank v zračno verigo, temveč toliko, kot je potrebno, da naredimo vrat. Zapremo verigo in začnemo plesti v krogu.

Vzorec tukaj je precej preprost: iz ene točke 2 dvojna kvačkanje, zračna zanka, dve dvojni kvačkani. Tako smo plesti nekaj vrstic. Nato postopoma dodamo med skupine stolpcev, prvo 1 zračno zanko, nato še eno. Še naprej plesti, dokler izdelek ne doseže želene dolžine.

Na tej podlagi je enostavno povezati ogrinjalo s kavljem, čigar shema ni nikjer drugje. Na primer, namesto dveh stolpcev smo plesti tri in ne v eni točki. Možno je združiti skupine stolpcev s skupno zgornjo zanko. Še ena zanimiva možnost je zamenjava dvojnih kvačk z in brez. Dobite lepe valove. Glavna stvar - ne pozabite na širitev platna.

Navdušeni navijači

Ni nujno, da je preprosta kot kvačkanje. S shemami, ki so bolj zapletene, poskusimo zdaj ugotoviti. Vzorec je zgrajen na podlagi posameznih motivov, ki so hkrati pleteni v neprekinjenem platnu.

Tradicionalno začenjamo z verigo zračnih zank. Mi pletene v drugi vrsti, kot v pletenje Loin: dvojno kvačkanje, zrak zanke, dvojno kvačkanje v drugo zanko prejšnje vrstice. Nato pojdite na pletenje ločenega motiva.

Umaknemo 9 kvadratov od roba, pletemo 5 zračnih zank in jih od začetka povežemo s peto celico. Druga vrstica je pletena v nasprotni smeri z enojnimi kvačkami. Tretje in četrto - pletenje v ledvenem delu, le v četrtem opravimo dve dvojni kvačkini iz ene točke. Postopoma povečajte število stolpcev na 5. Hkrati ne smemo pozabiti povezati začetka in konca vsake vrstice s pletilno podporo. V zadnji vrsti pletemo vse stebre s skupno točko in med njimi zberemo 10 zračnih zank. Ko je en motiv pripravljen, nadaljujte z naslednjim. Na ta način dobimo kvačkani šal. Shema dela na njem ni lahka, vendar je rezultat vreden.

Poteg motiva

Številne obrtnice radi delajo s posameznimi motivi. Na ta način bomo dobili tudi kvačkano občutljivo prevleko. Shema individualnega motiva določa celoten videz izdelka. Zato ga je treba skrbno izbrati.

Bolje je narediti okroglo ogrinjalo iz šesterokotnih ali osmerokotnih elementov. Popolnoma se medsebojno kombinirajo in omogočajo postopno širjenje končnega spleta, brez katerega je nemogoče okroglo ogrinjalo.

Specifične sheme ne bomo analizirali, saj ima vsaka obrtnica svoj nabor najljubših motivov. Glavna stvar je razumeti, da bodo naredili odličen rt. Hook sheme se vedno zlahka preuredijo za posebne potrebe. Zato vedno obstaja možnost eksperimentiranja.

Cobweb

Ta model je primeren za tiste, ki jih zanimajo ekstravagantne kvačkane rute. Sheme in opis modela so precej preproste, glavna stvar je razumeti načelo dela na njem.

Osnova rta je kvadratni motiv. To je pleteno iz stebrov z več nakida in zračne zanke med njimi. Začnemo z dvojnim kvačkanjem in tremi zankami. Število stolpcev mora biti večkratnik štirih, ker bodo oblikovali sam kvadrat.

V naslednjih vrsticah nekoliko povečamo število pletenin in zračnih zank in jih pustimo do konca pletenja. Hkrati povečujemo število zračnih zank blizu vogalnih stebrov. Zaradi tega in doseči učinek širitve. Na koncu 4 pripravljenega motorja združimo v eno pelerino.

Starostne preference

Modeli, ki jih obravnavamo, so bolj osredotočeni na odrasle ženske. Če pa za dekle potrebujete pelerinski vzorec, ga lahko ustvarite s kavljem iz katerekoli variantne enote. Tukaj ni v posebnih shemah, ampak v velikosti njihovega izvajanja. Poleg tega pozivamo, da se ne bojimo eksperimentirati in ustvariti nekaj svojega, edinstvenega.

Če uporabite ta pristop, dobite le čudovito kvačkanje. Sheme za to bodo le splošne smernice. In takšne podrobnosti oblačil bodo navdušile tako dekleta kot odrasle ženske mode.