FoodPro Preloader

Street Poker: Pravila igre


Draw Poker je predhodnik vseh sodobnih tipov pokra. Lahko igra od 2 do 7 oseb. Eden od njih bo trgovec. V igralnici bo deloval kot krupje, torej bo delil karte in postavil prvo stavo. Po vsaki igri se trgovec spremeni. Vsakemu igralcu se razdeli 5 kart. Torej je čas igre šel; ampak kako igrati? Kako igrati poker?

Draw Poker je predhodnik vseh sodobnih tipov pokra. Lahko igra od 2 do 7 oseb. Eden od njih bo trgovec. V igralnici bo deloval kot krupje, torej bo delil karte in postavil prvo stavo. Po vsaki igri se trgovec spremeni. Vsakemu igralcu se razdeli 5 kart. Torej je čas igre šel; ampak kako igrati?

Kako igrati poker?

Pravzaprav igra pokra ni nič zapletena. Potrebno je le preučiti kombinacije, ki prinašajo dobitke, poznati pravila igre in graditi strategije za njihovo vedenje.

Na začetku igre se zaračuna pristojbina za sodelovanje v distribuciji - imenuje se ante. Nato se začne pogajanje. Vse je v redu, začenši z delilcem, bodisi stavo, bodisi krat.

Po pogajanjih lahko igralci spremenijo več kart, ali vseh 5 hkrati, vsakič enkrat. Zdaj igralci opazujejo, kako močna je njihova kombinacija in ali je vredno sprejeti nadaljnja tveganja. Če postavitev igralca ne ustreza, ima pravico prenesti. Toda, ko je kombinacija vredna, lahko dvignete stavo. Po ujemanju cen se odprejo vse kartice.

Kombinacije kartic

Razmislite o vseh kombinacijah kart. Grejo po delovni dobi. Ta poravnava, ki se redko srečuje - najmočnejša in zmaga druge igralce. Vsi drugi igralci dajo banki zmagovalca.

Torej, začnimo z najpreprostejšo, absolutno nobeno zmagovalno kombinacijo - najvišjo karto in pridemo do flash klavirja.

 • Visoka kartica. Vse karte različnih apoenov in oblek. Obstaja en kralj, kraljica ali ena kartica, starejša od drugih, ki bodo sodelovali v žrebanju.
 • En par. Dve kartici enake "teže" v žrebanju pokra. To je na primer dva ducata.
 • Dva para. Na voljo sta že dve kartici enake vrednosti.
 • Tri (ali Seth). To so 3 enake kartice. Drugi dve pa se ne upoštevata. Ta poravnava je že "močnejša" od prejšnjih dveh parov.
 • Ravno Pet kartic ima strogo dosledno vrednost, vendar drugačno obleko. Ravne v pokru so lahko drugačne. Lahko se začne od 9 in konča s kraljem. In ta uskladitev ni najšibkejša. Ravno v pokru pride precej pogosto, saj lahko zberete več takšnih kombinacij. Zato veliko ljudi postavi veliko na linijo, ko na prvi obravnavi vidijo 3 ali 4 zaporedne karte.
 • Flash Flush se imenuje primeren. Vseh pet kartic mora biti enake barve, lahko pa so različnih vrednosti.
 • Full House. Tako imenovano kombinacijo treh kartic iste vrednosti in 2 - druge.
 • Caret (štiri). V rokah so bile zbrane 4 karte ene "teže" od 5. Najstarejši so 4 asi. Verjetnost takšnega "darila" usode ni več tako velika od 52 kart - 13 iste barve in pri roki - 5. Džokerji v igralnici ne uporabljajo.
 • Straight flush v pokru ni mogoče predvajati. To je kombinacija 5 kart v redu, z isto obleko. Ampak brez asa.
 • Royal Street Poker Flush je najstarejša roka. Ta ravna poteza iste obleke se nujno začne z 10 in konča z asom.

Več izkušenj ima igralec, bolje ve že, na katero kombinacijo lahko računate po zamenjavi kart. Konec koncev, tiste karte, ki se izmenjujejo, gredo ven iz igre. Lahko poskusite izračunati verjetnosti, vendar se morate pogosto v igri zanašati na naključje.

Ravni poker

Ker je ulica precej pogosta in morda obstaja veliko njegovih kombinacij, se poglejmo podrobneje o njeni študiji. Vrste strej v pokru so različne, vse je odvisno od dostojanstva kart in obleke. Vsi morajo razlikovati med igralci, natančno vedeti, katera postavitev vodi v "bitki". Začnimo s preprostim, torej najmanjšim vrednostim in močjo:

 1. Iron Street. Začne se z asom, po katerem sledi 2, 3, 4 in pet. Najšibkejši od vseh lestvic.
 2. Navaden naravnost Vsakih 5 kart po zaporedju.
 3. Royal Street (ali pa se imenuje tudi straight flush). Zelo redka kombinacija kart je že opisana.
 4. Royal Street Flush. Ni starejše kombinacije.

Po statističnih podatkih je verjetnost take kombinacije, kot je Royal Street flush, zelo majhna. V svoji življenjski dobi jo lahko ujame v roke samo 1 do 2 krat.

Kako oceniti isto kombinacijo?

V pokru obstajajo situacije, ko imajo igralci enako postavitev. Ampak še vedno, da bi nekako rešili sporne situacije, obstajajo pravila, ki urejajo izid igre. Kombinacija, pri kateri so karte starejše, vedno zmaga.

Na primer, če imata dva igralca v pokru enako kombinacijo strelov, bodo igralci delili pot na pol. Če imajo igralci polno hišo, zmaga tisti, ki ima tri najboljše. Če imata oba, štiri, ki imajo višjo vrednost teh kartic. Ko izpadejo popolnoma enaka dva para, zmaga igralec z najvišjimi 5 kartami. Enaka pravila veljajo za vse vrste pokra.

Vrste pokra

Bolj ko je igra postajala vse bolj priljubljena, bolj so bila različna pravila, v vsaki državi so imeli raje svojo vrsto pokra. Zdaj so najbolj priljubljene naslednje vrste iger:

 1. Texas Hold'em.
 2. Draw poker
 3. Omaha

Ameriški Texas Hold'em je najbolj pogosta in nevarna igra. Igra se v več krogih - pred razkritjem kart je treba opraviti 4 kroge poslov. Po vsakem dvigu vložkov, to je po vsakem krogu, se odpre 1 skupni zemljevid. Na voljo sta 2 kartici. Ostale kartice so v skupni rabi.

Vse enake kombinacije v pokru: kombinacija ravnega, flush, full house - vsega obstoječega v draw pokru, veljajo tukaj. Samo jih je treba zbrati iz 7 kartic, vendar ne od 5. Obstajajo ločena pravila za ponudbe.

Osnovna strateška igra

Vsak ne more ustrezno igrati. Za uspešen razvoj igre morate prenesti določeno strategijo. Najpomembnejši med njimi, ki novincem omogoča navigacijo med pogajanji, je strategija počasnega čakanja.

To pomeni, da če imate dobro kartico, ne smete takoj hiteti, da bi dali veliko. V nasprotnem primeru lahko takoj izgubite. Najprej morate vedeti, katera kartica je padla na druge. In to je mogoče storiti, če sodimo po namerah tekmecev. Načrti za druge igralce se lahko pojavijo tudi na obrazu.

Preprosto soočanje z osnovno strategijo lahko raziskujete druge in najdete najbolj ljubljene. Ampak morate začeti učiti poker od njega, potem igralec takoj razume psihološko razpoloženje nasprotnikov. Ko sedi za mizo, oceni, ali je možno blefirati z njimi, ali igrati težko, ali še naprej čakati in videti strategijo. Toda pred načrtovanjem strategije je pomembno, da se spomnite vseh kombinacij. Krmariti se morate brez napak: kaj je kombinacija kvadrata, kaj pomeni ulica v pokru, flush itd.