FoodPro Preloader

DIY obrti za otroke v vrtcu ali šoli


Danes so mnogi odrasli resnično zaskrbljeni, da so naši otroci večinoma rušilci, ne ustvarjalci. To težavo želijo rešiti. In ti modri mentorji ponujajo zanimivo rešitev - obrti, narejeni iz smeti! Za otroke, ki to vidijo in nato začnejo nepotrebno smeti pretvoriti v čudovite lepe stvari, bo zagotovo obstajala želja po ustvarjalnosti in ustvarjalnosti. Pravljičn

Danes so mnogi odrasli resnično zaskrbljeni, da so naši otroci večinoma rušilci, ne ustvarjalci. To težavo želijo rešiti. In ti modri mentorji ponujajo zanimivo rešitev - obrti, narejeni iz smeti! Za otroke, ki to vidijo in nato začnejo nepotrebno smeti pretvoriti v čudovite lepe stvari, bo zagotovo obstajala želja po ustvarjalnosti in ustvarjalnosti.

Pravljična hiša plastičnih steklenic

Kot veste, plastika praktično ne razpade v zemlji. Da, in med predelavo proizvaja škodljive pline. Zato je embalažo iz pijač lažje ponovno uporabiti, kot pa uničiti ali reciklirati reciklirane materiale v tovarnah. In mojstri z "zlatimi rokami" ponujajo, da bi take obrti iz smeti s svojimi rokami za otroke na igrišču, kot so gazebos ali hiše iz plastike "baklazhek." Tudi streha stavbe je mogoče izdelati iz rezanih steklenic, lepljenje kosov "pod ploščice" in barvanje v svetli barvi.

Seveda morajo odrasli opraviti glavno delo na gradnji stavbe za steklenice, otroci pa lahko delujejo le kot delavci v službi ali kot opazovalci. Vendar pa bo tudi takšna udeležba otrokom prinesla velike koristi.

Originalne gredice na igriščih

Velike stvari, ki jih pogosto najdemo na odlagališčih, lahko tudi prikladno pripnete, da ustvarite ustvarjalna oblačila iz smeti. Ustrezno je izdelati cvetlične grede iz starih straniščnih školjk za otroke na območju ustanove, jih pobarvati in pretvoriti v vesele pritlikavce, ki imajo namesto las dišeče zelene trave in svetle rože.

Da, in železna postelja se z lahkoto spremeni v cvetlično posteljo, če se malo podrgneš nad njo. Čeprav ni potrebe po dodatnem materialu: plošče bodo potrebne za dokončanje škatle, ki je ojačana tam, kjer je nekoč ležala. Rastline je treba zasaditi plezanje, ki bo "plazijo" na hrbtni strani postelje in visi lepo.

Cvetlične gredice iz starih pnevmatik so danes zelo pogoste. Uporabljajo se kot ena in postavijo piramido, ki ureja "navpični" cvetlični vrt.

Učenci iz smeti za šolo, kot so cvetlične gredice iz paketov, lahko izdelajo sami učenci. Potrebno je le napolniti vrečke z zemljo in starimi listi, ki jih bodo zbrali spomladi na mestu med nabiranjem ozemlja, naredili majhne luknje v vrečah, kamor bodo dali semena plezalnih rastlin. Skrb za te postelje je običajno: zalivanje in pletje. Ampak izredna lepota mesta je zagotovljena!

Skulpture iz smeti

DIY obrti za otroke so lahko resnično temeljni. Čudoviti ustvarjalci ponujajo izdelavo celih skulptur iz rabljenih plastičnih posod. Nekdo iz steklenice tvori ogromno ribo in nekdo je specializiran za slone, narejene iz skodelic ali skodelic za enkratno uporabo.

Zelo pogosto lahko vidite takšne obrti iz smeti za otroke, kot so skulpture iz avtomobilskih pnevmatik. Poleg tega jih obrtniki spreminjajo v labode, dinozavre, žirafe, zajce in veverice, na nekaterih mestih razrezujejo gumo in barvajo izdelek v želenih barvah.

Šolska tekmovanja v šoli

Če želite dvigniti željo po ustvarjanju pri mladostnikih, bodo pomagala tekmovanja obrtnikov in šivalk. Poseben element v tem natečaju bi morale biti obrti iz smeti. Za šolo je zelo pomembno, da v mlajšo generacijo izrazi željo, da bi naredila nekaj edinstvenega, kako doseči, čeprav majhno, a odkritje. Otroška fantazija, znana vsem, neizčrpna! In obrti iz smeti za otroke - to je eden od načinov samoizražanja.

Tukaj bodo otroci zagotovo prinesli celotne kompozicije zlomljenih igrač, skulptur iz gline ali plastelina, zlepljenih z gumbi, raztresenimi lego detajli in kul igračami iz plastenk.

Tkanje iz časopisov

Številne obrti iz gospodinjskega smeti na tekmovanju otrok bodo presenetili celo odrasle. Na primer, očarljive škatle in vaze, tkane iz časopisnih cevi, so za nekatere lahko pravo odkritje. Ampak, da bi take stvari ni tako težko.

Stare časopise narežemo na trakove, široke 6 cm, nato pa ta del navijemo na iglo za pletenje, da dobimo cev. To naredite tako, da se igla nanese na desni kot traku pri 30 stopinj na dolgo os pravokotnika. Papir je treba zategniti. Trak se bo zvijal okoli igel, deloma prekrival že končano cev in jo delno razširil. Konica originalnega dela papirja mora biti prilepljena.

Izdelek je izdelan iz končnih cevi na enak način kot tkanje vrbe in vrbovega protja. Končno cev lahko podaljšate tako, da vstavite drugo v njeno luknjo. Za trdnost je priporočljivo, da se konica nove cevi razmaže tudi z lepilom.

Neverjetne stvari iz vrečk za smeti

Za ustvarjanje otrok je primerno ustvariti celotno izpostavljenost. Na primer, zelo izvirna razstava se lahko izkaže, kjer bodo predstavljene obrti iz vrečk za smeti. Ustvarjalci, obrtniki bodo predstavili občinstvu, na primer, protja izdelkov iz rezanih plastičnih vrečk: različne košare, škatle, vaze, celo nočne omarice za umazano perilo.

Še posebej nadarjeni ljudje bodo skušali ustvariti oblačila, povezana s to ustvarjalno "prejo". V nasprotnem primeru ne smete imenovati takšnih oblačil iz vrečk za smeti kot obleke za kroglice s puhasto krilo iz napihnjenih in vezanih vrečk za smeti ali elegantno kvačkano torbico kot mojstrovino. Z uporabo barvnih vrečk kot izhodnega materiala lahko ustvarite očarljiv atribut za modo.

Pletilne vrečke za smeti

Vedno bolj razrezani polietilen uporabljajo mojstri za pletenje. Pri tem je treba le upoštevati, da je pakiranje najbolje rezati v spiralo, tako da je „nit“ čim daljša. Velike čistilne krpe in talne preproge so narejene iz te vrste preje.

Tisti, ki se sprašujejo, kako narediti obrt iz smeti, bi morali pogledati te dve fotografiji.

Za trdnost in stabilnost je vezava rednega oblačila ali mehke žice vezana s paketnim trakom. Pletene mora šiv brez nakida. Mimogrede, in tukaj lahko uporabite smeti, pripravljene za metanje (vrv, vrvica ali nezaželena žica).

Ko je dno izdelka pleteno (okroglo za škatlo ali oval za torbico), je treba dopolniti zank v vrstah. In če ste plesti strogo na zanke iz prejšnje vrstice, bo izdelek "raste" gor.

Ročaji za torbico ali pokrov za škatlo ali prsni koš so lahko tudi pleteni.

Elegantna in uporabna gizmos iz stare tkanine

Otroške obrti iz smeti so lahko zelo praktični in se uporabljajo v vsakdanjem življenju. Takšni bodo na primer predpražniki trakov stare tkanine. Prav tako so lahko kvačkane.

Preproge lahko ustvarite s šivanjem. Če želite to narediti, na podlagi izrezljane iz gosto tkanine, določite vrstice večbarvne snovi v vrstah. Cut jih lahko v obliki trikotnikov ali kvadratov, krogi ali cvetnih listov. Potrebno je šivati ​​številko na vrhu. Nato položite kose druge vrstice tako, da se spodnji del prekriva z linijo šiva. Vrstica se je spet zašila. Na ta način lahko šivate ne samo preprogo, ampak tudi ustvarjalno torbico-torbo za nakupovanje ali za shranjevanje majhnih predmetov, toaletnega papirja in revije.

Izdelki iz starih kavbojk

Čarovnik, ki je usposobljen, bo uporabil katero koli smetnjak. Na primer, iz starih kavbojk lahko razrežete trakove, odrežete robove in na steno vezate čudovito ploščo. Pri izdelavi tkanin različnih barv je najbolje uporabiti načelo tkanja. Na plošči je treba šivati ​​žepi za majhne stvari, jih okrasite z appliqué.

V opisano tehniko lahko tkate odejo za stol ali kavč, preprogo, torbico. Čeprav sešiti mozaik pregrinjala videti zelo elegantno.

Mimogrede, originalni dodatek lahko dobite za ekstravagantno modo, če izreže vrh kavbojk, ki so ji postale premajhne, ​​tako kot za kratke hlače, zašijejo spodnji del noge in pritrdijo na ročaje za pas.

Uporaba v otroški umetnosti barvnih prevlek iz plastičnih posod

Pomembno vlogo ima tudi izdelava obrti iz smeti za vrt. Za zelo majhne otroke je možno ponuditi preproste aplikacije - cvetje, čebele, metulje ali gosenice.

Starejši otroci lahko že opravijo sliko v obliki mozaika, kjer je ozadje slike tudi prekrito s platnicami. Mimogrede, v taki tehniki je smiselno okrasiti gazebose in hiše na igrišču, vrata in stene v samem prostoru.

Izdelava otroške ustvarjalnosti iz kartona za enkratno uporabo

V učilnici za ročno delo lahko vzgojitelji uporabljajo tudi nepotrebno smeti kot izhodni material. Zanimivi predmeti iz smeti za vrt, kot aplikacije iz plošč za enkratno uporabo iz kartona. Z uporabo škarij, lepil in barv je na steni enostavno ustvariti lepe dekoracije v obliki srčkanih živali.

Včasih za ustvarjanje plošče iz kartona plošče ne potrebujejo lepila. Če želite povezati dele gosenice ali očarljive mačke, lahko uporabite spenjač.

Obračajmo peteršilja

Moto resničnih ustvarjalcev in ustvarjalcev mora biti: »Dajte drugo priložnost vsemu, kar boste zavrgli!« Tudi tako navidezno neuporabna stvar, kot je notranjost zvitka toaletnega papirja, se lahko ponovno uporabi.

Na primer, čudovit Petrushka-shifter je enostavno narediti s pomočjo te podrobnosti. Potrebno je samo pripraviti kovinsko kroglo nekoliko manjšega premera od samega valja. Po namestitvi krogle v del, morajo biti konci cevi zlepljeni s krpo. Zdaj je treba element preveriti za uspešnost. Cevke se položijo navpično na nagib in se sprostijo. Žoga, ki je prišla do roba s tkanino, ne bi smela povleči celotne strukture navzdol, temveč se je obrnila na materijo, obrnila zgornji konec navzdol in posnemala proces "salta" naprej.

Če želeno dolžino valja in težo krogle izberete eksperimentalno pravilno, lahko nadaljujete do naslednjega koraka - s šivanjem zgornjega dela igrače, to je same Petrushke. Teža krogle in njen volumen se lahko poveča s pomočjo plastelina in majhnih kovinskih delov, nameščenih v maso.

Podpira jajca za veliko noč. Mojstrski razred

Obrti iz smeti lahko celo okrasijo počitniško mizo. Na primer, elegantne podstavke za velikonočna jajca je enostavno izdelati iz valjev iz toaletnega papirja iz kartona tudi za otroka.

  1. Stojalo zahtevane dolžine se reže iz srednjega dela zvitka.
  2. V sredini jeklenke razmazati trak lepila.
  3. Valoviti papir izdeluje dekoracijo za valj, tako da je pravokotnik enake višine, vendar malo več kot je širina cevi.
  4. Lepljenje obrobe iz valovitega papirja, da se dobi puhasto "krilo" na dnu in na vrhu.
  5. Kraj pritrditve je okrašen z volancem s kosom čipke, “pasom” zlatega papirja, elegantno čipko ali pa je vezan s trakom z lokom.

Lahko naredite stojalo v obliki cvetočega cvetja, ki drži cvetne lističe na vrhu valja. Stojalo lahko pripravite z aplikacijo, tako da na zunanji strani nalepite svetle slike, izrezane iz starih nezaželenih revij.

Izdelava lepih stvari iz smeti, ljudje kažejo svoj okus, pomagajo uresničiti svoj ustvarjalni potencial, prihranijo denar, naredijo svet okrog lepega in svetlega.