FoodPro Preloader

Kaj je whist: izvor, pravila, posebnost v želji


Stara kartaška igra je nastala v 16. stoletju v Združenem kraljestvu. Nato se je v 17. in 18. stoletju razširila po celotnem evropskem ozemlju, vključno z Rusijo. Pogosto je bilo mogoče na zabavi ujeti obiskovalce kavnih in literarnih salonov, in vsi, ki so znali imeti karte v rokah, so vedeli, kaj je to. Do

Stara kartaška igra je nastala v 16. stoletju v Združenem kraljestvu. Nato se je v 17. in 18. stoletju razširila po celotnem evropskem ozemlju, vključno z Rusijo. Pogosto je bilo mogoče na zabavi ujeti obiskovalce kavnih in literarnih salonov, in vsi, ki so znali imeti karte v rokah, so vedeli, kaj je to. Do 19. stoletja so bila jasno določena pravila, tehnike igranja, zakoni in bonton.

Izvor, bistvo igre

Ime igre prihaja iz angleškega whist - "tiho", "tiho", "tišje". Ker igra res zahteva koncentracijo, skrb in tišino. Bistvo je doseči največje podkupnine, za katere se dodelijo ustrezne točke, v igri proti partnerju, ki je prevzel rally.

Igrajo v parih (2, 4, 6 igralcev), partnerji nasproti drugemu, en krov 52 kart, delovno mesto od dveh do asa, z uveljavljenim redom oblek: srca, diamanti, palice, vrhovi.

Splošna pravila

Igra je precej zapletena, ima veliko pravil, zato ni lahko razumeti, kaj je ta trenutek. Vsi igralci dobijo enako število kart. Tisti, ki ga ima kartica najmlajše vrednosti. Razporeditev se začne okoli kroga, od tistega, ki sedi na desni, vsaka po ena kartica, in tisti, ki preda krov, odstrani krov. Zadnja kartica je obrnjena z licem navzdol, vsem pa kaže, da je adut.

Prva poteza je za igralca levo od trgovca, vsi naslednji igralci podkupijo. Potrebno je porušiti zahtevano obleko, vendar je ne sme prekiniti. V primeru, da zahtevana obleka ni, postavite katero koli drugo obleko ali premagajte adut. Igralec, ki je objavil najvišjo karto, postane imetnik podkupnine. Pridobite največje podkupnine - glavni cilj igre.

Trump kartice s kodrastimi slikami (B, D, K), vključno z Aces in včasih 10, se imenujejo Oner. Vštevajo se v protivrednosti podkupnine. Za navijače pišejo točke in dajejo posebne žetone s pogodbeno vrednostjo (Ponte). Na primer, za 4 dni se zabeležijo 4 ponti, za tri do tri itd., Eden od partnerjev vodi evidenco, zbira podkupnine.

Dve končani igri imenujemo ropar. Zmagovanje dveh iger zapored (ali 2 od 3) osvoji roparja. Po tem, po pravilih, pride do spremembe partnerjev. Ključ do odličnosti v whist je spretnost pomnjenja gibov vašega partnerja in nasprotnikov.

Toda kljub veliki popularnosti, v 20. stoletju, je počasi stiskanje tako zabavno kot most in prednost. Po drugi strani pa prednost uporablja tak koncept kot whist.

Vrtite po pravilih preferenc

Osnovni pomen preference je, da lahko igralec oceni svoje karte, opravi buy-in, naroči, pogaja in nato igra najbolj dobičkonosno pogodbo. Po odločitvi o pogodbi in njenih obveznostih igralci oblikujejo število podkupnin, ki jih igralec lahko ali ne more vzeti. Če igralec ne more izpolniti navedenih pogojev, "preide". Če so pogoji izpolnjeni in se pogodba odigra - "piščalke", vendar je hkrati odgovorna za število podkupnin, ki naj bi jih prevzela, to je tisto, kar je naklonjeno.

Za vsako podkupnino igralcu se zabeležijo točke (whist), če primanjkuje podkupnin, denarna kazen. Ker v preferencah ni fiksne stopnje izgube ali dobitkov, to služi kot merilo stroškov glob in podkupnin. Če igrate za denar, se cena 1. razgleda določi pred začetkom igre.

Prednost in dejstvo - komercialno - temeljijo na prevzemu največje podkupnine in prejetih zapisov. Vse točke v teku igre so zabeležene, povzete na koncu. Tisti, ki ima največ točk, zmaga.

Odprta klobučasta beretka: shema in opis.  Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami?  Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami