FoodPro Preloader

Kako narediti stožec iz kartona ali papirja


Včasih je nujno nujno narediti novoletni kostum klovna ali elegantne darilne škatle, izvirnega božičnega drevesa ali smešne male živali za razliko od vseh drugih. In potem je vprašanje, kako narediti stožec iz kartona ali papirja, lahko rob. Če nekdo ne razume, kaj je rečeno, razložimo: to je tako obsežna geometrijska figura, na dnu katere leži krog. Vsi žarki i

Včasih je nujno nujno narediti novoletni kostum klovna ali elegantne darilne škatle, izvirnega božičnega drevesa ali smešne male živali za razliko od vseh drugih. In potem je vprašanje, kako narediti stožec iz kartona ali papirja, lahko rob. Če nekdo ne razume, kaj je rečeno, razložimo: to je tako obsežna geometrijska figura, na dnu katere leži krog. Vsi žarki iz kroga se dvigajo pod enakim kotom in sekajo v eni točki.

Kako narediti stožec iz pravokotnika?

Komaj kdo starejši od 40 let ni moral zložiti vrečke, ker so se plastične in plastične vrečke za embalažo pojavile relativno pred kratkim. In pod sovjetskim režimom so se v trgovinah izvajali prav takšni pakirani proizvodi. Da, in v vsakdanjem življenju veliko ljudi uporablja to metodo zlaganja stožčastih papirnatih vrečk za pakiranje sladkega darila, ga kupi od stare ženske na vogalu semen, pour sladkor na čaj za delo ... Ampak zakaj ne?

Danes pa ne vsakdo ve, kako iz papirja narediti stožec. Diagram poteka po korakih bo pokazal, kako se lotiti te naloge.

  • Leva roka zgrabi list od zgoraj.
  • Ta stran pravokotnika je ovita navzdol pod kotom. Bolj kot je potrebna torba, manjši je kot prekrivanja. Zgornji del stožca je lahko v desnem kotu lista ali pravokotno. Palec je na zunanji strani in vsi drugi prsti morajo biti znotraj.
  • Ploščo zavijte okoli prstov in oblikujete vrečko. Pomembno je zagotoviti, da se konica stožca spoštuje. Od tega, kako oster in natančen bo vrh vrečke, je odvisno od njegove moči.
  • Materiala, iz katerega je valj stožec, ni mogoče zdrobiti. List mora "obdržati obliko", šele nato dobi vrečko, izdelano po vseh pravilih.
  • Vrh takega stožca je tesno zvit ali zvit. Če želite ustvariti darilno vrečko, lahko uporabite spenjač, ​​lepilo, lep trak, ki ga morate zaviti ali zaviti.

Kako narediti stožec iz kartona ali papirja iz celega kroga?

Če parametri prihodnje "vrečke" (in sicer ta številka se imenujejo ljudje) niso jasno urejeni, potem lahko vzamete poljubne velikosti.

  • Ker je zelo preprosto izdelati stožec iz kartona ali papirja, preprosto narišite krog na pripravljen material s kompasom.
  • Potem porabite polmer na tej sliki. Na njem je potrebno narediti rez.
  • Nato se robovi rezine postavijo drug na drugega, tako da prvotno ravno sliko pridobi volumen. Središče kroga postane konica stožca. To je ostrejši, večji pa se prekriva.
  • Če držite stožec ob tej vrsti s sponko, spenjalnikom ali lepilom, lahko dobite stožec iz papirja ali kartona.

Lahko pa iz kroga preprosto izrežete sektor, omejen z dvema polmeroma. Robovi nastale slike so pritrjeni na običajen način. Večji kot je sektor rezanja, ostrejši je stožec iz papirja ali kartona.

Kako zgraditi stožec s polkrogom?

Včasih morate narediti, na primer, pokrovček za karnevalski kostum ali igračo za božično drevo. Za takšne obrti so potrebni koničasti stožci. V teh primerih vam ni več treba uporabljati kroga s sekalnim sektorjem. Kot vzorec za stožec bo služil kot polkrog.

Na sredini premera, ki služi kot rob kosa, izrezanega iz kartona, označite točko. Tu bo vrh stožca. Radii nalepite drug na drugega in ga pritrdite z lepilom, spenjalnikom. Če je pokrovček ali druga plovila izdelana iz tkanine, potem je tkanina na tem mestu sešena.

Zakaj moraš biti sposoben izdelati stožce?

Zelo pogosto morajo starši za svoje malčke izdelovati novoletne kostume. Če veste, kako narediti stožec iz kartona, lahko preprosto naredite obleko klovna ali čarovnika. Da, in čarovnica z vrhom je z lahkoto dobila takšne sposobnosti.

Če naredite kartonski stožec, ga ovijte z nitmi, vrvmi ali vrvjo, zgornji del strukture prelijemo s pasto ali lepilom, nato pa po odstranitvi kartonskega okvirja od proizvajalca ostane originalno »novoletno drevo«. Okrašen je lahko z majhnimi igračami, verigami, luči ali žarnicami.

Na podlagi kartona storiti veliko smešno številke živali. Takšne obrti delujejo kot božične igrače na božičnem drevesu, ustvarjalne obrti za darila ali oblikovalske dekoracije prostorov.

Kot embalaža za sladka darila, lepenka iz lepenke izgleda zelo prezentabilna. Ja, in že naveličani vseh tovarniških škatel in paketov! In ko je vsaj embalaža za iste bonbone izdelana ročno, je to že izraz posebne pozornosti predstavljenemu.